Witajcie,
czytałem właśnie o obozach koncentracyjnych m.in tym w Stuttchof gdzie m.in piszą :
"Osadzonych w obozie wpisywano do księgi ewidencyjnej, począwszy od numeru pierwszego. Księgi te, zwane Einlieferungsbuch, kontynuowano do 25 stycznia 1945 roku. Nowo przybyłym zakładano kartotekę osobową, do której wpisywano dane personalne, datę i przyczynę osadzenia oraz informacje dotyczące zmian miejsca pobytu więźnia, np. przeniesienia do podobozu, pobyt w szpitalu obozowym."
Co się stało z tymi księgami? Zostały zniszczone? A może gdzieś są? Wiecie coś o tym?
Pozdrawiam
K.
Zasadniczo spis osób osadzonych w Stuttchof mam, ale tak samo pewnie było w innych obozach, a szukam inf o pradziadku, w którymś był, najprawdopodobniej w Auschwitz lub Treblince...
Inni członkowie mojej rodziny mieszkali w Inowrocławiu, a tu np był przejściowy obóz na Błoniach - pewnie też ewidencję prowadzono..
Obozy koncentracyjne
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
- Jankowski_Kamil

- Kontakt:
- Daniel_Paczkowski

- Kontakt:
Obozy koncentracyjne
Jeśli jeszcze się nie kontaktowałeś z tym miejscem, to ja podpowiem, że skierowałbym swoją pocztę przede wszystkim najpierw do ITS w Bad Arolsen.
Pozdrawiam
Daniel Paczkowski
Daniel Paczkowski
-
Węgrzyn_Ania

Jak szukałam dwóch wujków mojej mamy wysłałam arkusze poszukiwawcze /są na stronie Muzeum Oświęcimia/ trochę w ciemno. Okazało się, że byli tam obydwaj i dostałam informacje o przyjeździe, śmierci i zdjęcia. Nic się nie płaci i spróbować warto, tym bardziej, że nie czekałam na odpowiedź długo. To oczywiście propozycja. Życzę powodzenia. 
Pozdrawiam Ania
Skap Chawłowscy Kamińscy Zień Popowicz Przybylscy Jakubowscy Dworzyńscy Moch Sawicz Wrześniewscy Milczarek Łuczkowscy Moch Ciurapińscy Godlewscy Mączyńscy Okraszewscy Pampuch Malonek
Skap Chawłowscy Kamińscy Zień Popowicz Przybylscy Jakubowscy Dworzyńscy Moch Sawicz Wrześniewscy Milczarek Łuczkowscy Moch Ciurapińscy Godlewscy Mączyńscy Okraszewscy Pampuch Malonek
- Jankowski_Kamil

- Kontakt: