Niestety nie wiem. Znalazłam jedynie informację, że moja prapra...babcia Antonina z d. Klimowicz urodziła się ok. roku 1853-58 w Bieliczanach par. Sylwanowce. Jej rodzice to: Piotr Klimowicz i Marianna z d. Kryszyniew?/Kryszyn?. Potem wszyscy wyjechali do Gib par. Sejny.Irenka_1 pisze:Witam! MNie również interesuje nazwisko Klimowicz z tamtych miejscowości. Czy w Pani drzewie są Stanisław Klimowicz i Marianna z domu Druć (XIXw, ciężko mi konkretyzować datę)Marika pisze:Poszukuję metryk z Dekanatu Grodno z Parafii Hoża-Sylwanowce, wieś Bieliczany - chodzi o metryki z okresu ok. 1860 i wcześniejsze.Ludwik_Olczyk pisze:Metryki grodzieńskie sprzed roku 1865 są z tego co wiem w Wilnie. Gdyby napisała pani czego szuka i z jakiej parafii może bym mógł powiedzieć więcej, bo niektóre materiały są i u nas w obiegu...
Pozdrawiam serdecznie.
PS.
Proszę też zaglądać na http://forum.rodygrodzienskie.pl - tam też są publikowane niektóre metryki.
(a konkretnie nazwiska Klimowicz i Kryszyniew (Kryszyn?))
Pozdrawiam,
Kasia
Pozdrawiam
W metrykach w AP Suwałki znalazłam jeszcze Jana Klimowicza i Mikołaja Klimowicza synów Jana (inne matki), ur. w par. Sylwanowce.
Potem też mieszkali w Gibach.
Niestety z powodu nie odnalezienia metryki Antoniny Klimowicz ur. w par. Sylwanowce nie mam pojęcia, kto był jej dziadkami oraz kto pozostał w Bieliczanach z ich rodziny po ich wyjeździe do Gib.
Kasia