Nowicka Agnieszka urodzona w Januszewie..

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

mariuszkruk

Post autor: mariuszkruk »

Dzien Dobry, Jestem tu nowy, i nie wiem gdzie moge zamiescic swoj post o poszukiwaniu, aby nie zasmiecic forum. Znalazlem prawdopodobnie akt mojego przodka w zasobach Genealodzy.pl, ale niestety nie ma jego skanu. Poszukuje aktu urodzenia Agnieszki Nowickiej urodzonej w Januszewie, Jaroszewie lub Grojcu okolo 1806 roku. Poszukuje tez wiecej aktow, ale nie wiem jak zabrac sie do poszukiwania. Czy ktos dysponuje czasem by odszukac i przeslac zdjecia z metryk lubjuz dysponuje skanami z roznych parafii?
Awatar użytkownika
Kaczmarek_Aneta

Sympatyk
Legenda
Podziękował: 1 time
Otrzymał podziękowania: 7 times

Post autor: Kaczmarek_Aneta »

mariuszkruk pisze:Dzien Dobry, Jestem tu nowy, i nie wiem gdzie moge zamiescic swoj post o poszukiwaniu, aby nie zasmiecic forum. Znalazlem prawdopodobnie akt mojego przodka w zasobach Genealodzy.pl, ale niestety nie ma jego skanu. Poszukuje aktu urodzenia Agnieszki Nowickiej urodzonej w Januszewie, Jaroszewie lub Grojcu okolo 1806 roku. Poszukuje tez wiecej aktow, ale nie wiem jak zabrac sie do poszukiwania. Czy ktos dysponuje czasem by odszukac i przeslac zdjecia z metryk lubjuz dysponuje skanami z roznych parafii?
Witam,
najlepiej posty o tej tematyce umieszczać w dziale Poszukiwania:
http://genealodzy.pl/PNphpBB2-index-c-6.phtml
Jeśli chodzi o odnaleziony akt w Genetece, proszę podać szczegóły - może parafia jest zdigitalizowana i udostępniona online (GenBaza, szukajwarchiwach, FamilySearch).
Jeśli nie, najprościej zamówić skan aktu we właściwym archiwum.

Pozdrawiam
Aneta
Sawicki_Julian

Sympatyk

Post autor: Sawicki_Julian »

Witam, do Marka i komu jeszcze potrzeba, parafia Pawłów jest tu w necie od 1810 roku do 1935 jak widzę, ale trzeba wejść na górze ponownie w Poland i wybrać Łódź. Tam jest pomyłkowo Pawłów ten z diecezji radomskiej koło Świętomarzy - Starachowic. O wcześniejsze księgi z przed 1810 roku trzeba pytać ( telefonicznie ) w parafii w Pawłowie, ale nie wiadomo czy są takie bo na początku lat 1800 kościół drewniany się spalił, a ten obecny był stawiany około 1836 roku, wtedy był proboszczem ks. Jan Sawicki.
Z kolei ks. (chyba imię) Michał Orczyk rodem z tej parafii Pawłów około 5 lat temu miał napisać monografię tej parafii Pawłów, może w necie jest jego adres, ja miałem ale w starym kompie. Co do Szumska koło Łagowa- Rakowa, są metryki od 1712 roku po łacinie w parafii Szumsko. Podaje link na parafie Pawłów i pozdrawiam - Julian ; https://familysearch.org/search/image/i ... %3D1407440
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”