Encyklopedia Prostyni

Mam listę, wykaz i pomogę w odszukaniu osób z tej listy, tego wykazu

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Awatar użytkownika
Hanna_Iwona

Sympatyk

Encyklopedia Prostyni

Post autor: Hanna_Iwona »

Mam pytanie związane z Encyklopedią Prostynii oraz Nadburzańskiego Podlasia i Mazowsza. :k: :k: :k:

Czy ktoś z Państwa posiada tą encyklopedię? chodzi mi o sprawdzenie tylko jednego nazwiska oraz o informację w tej encyklopedii zawarte.Interesuje mnie nazwisko:Zaścieński Franciszek str.249 i368.
Za informację bardzo dziękuję.

Hanna-Iwona.
Sawicki_Julian

Sympatyk

Encyklopedia Prostyni

Post autor: Sawicki_Julian »

Witam Haniu, dużo nie podpowiem, ale z rok temu albo dwa, było tu o tej książce pisane i był też o ile dobrze pamiętam wykaz osób występujących w tej książce, kto to podał to trzeba by było odnaleźć ten wątek i pewnie ma też książkę - pozdrawiam Julian
bezet

Członek PTG
Adept

Re: Encyklopedia Prostyni

Post autor: bezet »

Hanna_Iwona pisze:Mam pytanie związane z Encyklopedią Prostynii oraz Nadburzańskiego Podlasia i Mazowsza. :k: :k: :k:

Czy ktoś z Państwa posiada tą encyklopedię? chodzi mi o sprawdzenie tylko jednego nazwiska oraz o informację w tej encyklopedii zawarte.Interesuje mnie nazwisko:Zaścieński Franciszek str.249 i368.
Za informację bardzo dziękuję.

Hanna-Iwona.
Witam
Też byłbym zainteresowany tą książką. Nie słyszałem o tej encyklopoedii.
A czy nie chodzi o pracę dyplomową księdza z parafii prostyńskiej ,absolwenta
drohiczyńskiego Diecezjalnego Seminarium Duchownego? Będąc w AD w Drohiczynie, dostałem tę księgę pięknie oprawioną do rąk na kilkanaście minut.
Tematem tej pracy jest właśnie Prostyń,w najszerszym ujęciu. Jest tam także bogaty indeks osób. Ksiądz dyrektor A.D. zapowiadał wydanie książkowe tej pracy.Być może zapowiedź stała się faktem. Ale nie wykluczam,że Encyklopedia , o której mówisz jest odrębną zupełnie pozycją wydawniczą.Doberze było to ustalić.Byłbym wdzięczny za informację o tej książce
Pozdrawiam
Zymunt Tadesusz Borowy
Awatar użytkownika
Hanna_Iwona

Sympatyk

Re: Encyklopedia Prostyni

Post autor: Hanna_Iwona »

Julian bardzo dziękuję za podpowiedz.Listę z nazwiskami występującymi w tej książce posiadam.Również w tej książce występuje twoje nazwisko.
Pozdrawiam Hania.

Zygmunt ta książka wydana była i rozprowadzana dokładnie 2 lata temu.Ogólna nazwa tej książki to Encyklopedia Prostyni oraz Nadburzańskiego Podlasia i Mazowsza.
Wydał ją Ks.Paweł Rytel-Andrianik pod tytułem:
Sanktuarium i Parafia Trójcy Przenajświętszej i św.Anny w Prostyni.
Drohiczyn-Oxford 2010.Dokładnie o to samo chodzi..Borowy również występuje w tej książce.Wpisz w google Encyklopedia Prostyni oraz Nadburzańskiego Podlasia i Mazowsza i tam jest dostępna lista z nazwiskami.

Pozdrawiam Hania.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Posiadam listę, wykaz”