Archiwa w Kielcach digitalizacja i indeksacja
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
To może i ja się dopytam o Skarżysko Kościelne,
ale tylko o część która nie jest dostępna na familysearch, czyli o lata 1821-1825 - jest to 5 roczników, więc może dało by radę je sfotografować w jakimś bliższym terminie?
Wiem, że istnieją księgi z tych lat bo je oglądałem jakieś 4 lata temu gdy istniał oddział AP w Starachowicach.
Radek
ale tylko o część która nie jest dostępna na familysearch, czyli o lata 1821-1825 - jest to 5 roczników, więc może dało by radę je sfotografować w jakimś bliższym terminie?
Wiem, że istnieją księgi z tych lat bo je oglądałem jakieś 4 lata temu gdy istniał oddział AP w Starachowicach.
Radek
- Kornelia_Major

- Kontakt:
Księgi metrykalne ze Skarżyska Kościelnego będziemy fotografować w 2014 r. Nie 5 roczników ale całość 180 ksiąg.redie pisze:To może i ja się dopytam o Skarżysko Kościelne,
Radek
Pozdrawiam, Kornelia Major
Witam,
czy wiadomo już kiedy będzie fotografowana/opracowywana Tarnawa?
Pozdrawiam
Piotr Sułek
czy wiadomo już kiedy będzie fotografowana/opracowywana Tarnawa?
Pozdrawiam
Piotr Sułek
Szukam informacji o rodzinach:
Sułek (powiat bocheński: Nowy Wiśnicz - Łomna), Bojanek (powiat zawierciański: Podlesice, Kroczyce; powiat myszkowski: Żarki, Myszków), Pawluk (Ukraina, powiat bóbrecki: Stare Sioło; i Lwów)
Sułek (powiat bocheński: Nowy Wiśnicz - Łomna), Bojanek (powiat zawierciański: Podlesice, Kroczyce; powiat myszkowski: Żarki, Myszków), Pawluk (Ukraina, powiat bóbrecki: Stare Sioło; i Lwów)
- Kornelia_Major

- Kontakt:
- Stradowski_Jacek

Witajcie
Mam pytanie do Wszystkich, a przede wszystkich do Administratora: czy mogę dodać do Geneteki indeksy wynotowane z ksiąg z jednej ze świętokrzyskich parafii, ale dotyczące tylko jednego nazwiska? Jeszcze do tej pory nikt nie zindeksował tej parafii.
Pozdrowienia dla wszystkich, przede wszystkim dla pracujących indeksatorów
Jacek z Mazowsza
Mam pytanie do Wszystkich, a przede wszystkich do Administratora: czy mogę dodać do Geneteki indeksy wynotowane z ksiąg z jednej ze świętokrzyskich parafii, ale dotyczące tylko jednego nazwiska? Jeszcze do tej pory nikt nie zindeksował tej parafii.
Pozdrowienia dla wszystkich, przede wszystkim dla pracujących indeksatorów
Jacek z Mazowsza
Pierzchnica
Czy ktoś z Państwa wie, czy zachowały się księgi metrykalne z Pierzchnicy z lat 1725-1773? Jeśli tak, to gdzie ich szukać? Nie widzę ich w żadnym archiwum, w parafii też nie.
pozdrawiam
Aśka
pozdrawiam
Aśka
- jkpsgenealogia

- Kontakt:
Pierzchnica
Czy coś wiadomo o księgach w parafii Mnichów ?.
julia
julia
julia
Szukam ślubu: Bobrowski Stanisław z Urszula Marzec 1776-1779 w rejonie małopolska-świętokrzyskie
Szukam ślubu: Bobrowski Stanisław z Urszula Marzec 1776-1779 w rejonie małopolska-świętokrzyskie
- Kornelia_Major

- Kontakt:
Re: Pierzchnica
Witam.jkpsgenealogia pisze:Czy coś wiadomo o księgach w parafii Mnichów ?.
julia
Wiadomo : w A.P. Kielce są spisy od roku 1770-1809,
od 1810 - 1909 są księgi metrykalne .
w II połowie 2014 r będę je fotografować dla indeksujących.
- jkpsgenealogia

- Kontakt:
Dzięki za informację.
Na ile jest prawdopodobne, że w kancelarii parafialnej Mnichowa, księgi metrykalne mogą być o d 1804 roku?. Proboszcz jest niestety, mało przystępny.
julia
Na ile jest prawdopodobne, że w kancelarii parafialnej Mnichowa, księgi metrykalne mogą być o d 1804 roku?. Proboszcz jest niestety, mało przystępny.
julia
julia
Witam,Kornelia_Major pisze:Witam.jkpsgenealogia pisze:Czy coś wiadomo o księgach w parafii Mnichów ?.
julia
Wiadomo : w A.P. Kielce są spisy od roku 1770-1809,
od 1810 - 1909 są księgi metrykalne .
w II połowie 2014 r będę je fotografować dla indeksujących.
i to się Kornelio zgadza ale tylko po części. Księga z najstarszymi spisami 1770-1809 to daty skrajne. W księdze znajdują się spisy:
Urodzenia od 1770, małżeństwa od 1797, zgony od 1797.
Przy czym przy urodzeniach jest tylko nazwisko, imię i data dzienna. Niestety nie ma podanych rodziców, nawet imienia ojca. A to jak wiesz stawia mur w dalszych poszukiwaniach.
Wiem, że są stare księgi w parafii. Niestety proboszcz, należy do tych co nie, bo nie i już. Taką odpowiedź słyszę już kilka lat. Trzeba czekać na zmianę. Zobaczymy, kto kogo przetrzyma
Pozdrawiam serdecznie
Bożenna
Indeksacja Archiwum w Kielcach
Witam !
Czy jest jakaś szansa na metryki po 1868 roku z parafii Jędrzejów ?
Wiem,że moja prababka urodziła się w 1898 ale dalej stoję w miejscu.
Pozdrawiam Krzysztof
Czy jest jakaś szansa na metryki po 1868 roku z parafii Jędrzejów ?
Wiem,że moja prababka urodziła się w 1898 ale dalej stoję w miejscu.
Pozdrawiam Krzysztof
- Jabłoński_Edward