Witam Wszystkich
Szukam Krewnych po moich pradziadkach Antonim Świątkowskim i Wiktorii Świątkowskiej nie znam miejsca urodzenia urodził im się syn a mój dziadek Marian Świątkowski ur.02.01.1905r. w Kruszynie ok. Włocławka babcia Helena Świątkowska zd Perłowska mieli 4 dzieci Zygmunta ,Bogusławę Szwajcer , Marie Gładysiak oraz mojego tatę Kazimierza ur.02.02.1943r Kruszyn ok. Włocławek zm. 23.08.1993r. Sosnowiec który ożenił się z moją mamą Mirosławą Świątkowską zd. Szymańska ur.10.09.1944r. Bogusławice mieszka obecnie w Sosnowcu
oraz krewnych po moim pradziadku Szymański Józef nieznam miejsca urodzenia prababci Józefa Szymańska zd Grzelak/Gralak nieznam miejsca urodzenia urodziły im się dzieci a także mój dziadek Franciszek Szymański ur.1.04.1908r Nowa Wieś/ zm.31.03.1974r Bogusławice ,moja babcia Zofia Szymańska zd Polewska ur.25.03.1916 Morzyce ,zm.23.03.1989 Koło pochowani w Lubotyniu mieszkali kiedyś w Bogusławicach (pomiędzy Izbicą Kujawską a Sompolnem)Dziadek miał braci/siostry Andrzej,Stanisław,Jan,Zofia (Koralewska) a babcia Wiktoria(?Bruzda),Maria(?),Stanisław .Ze związku Babci i Dziadka urodziła się moja mama Mirosława Świątkowska
Zapraszam do mojego drzewa genealogicznego może coś więcej podpowie www.moikrewni.pl
Z góry bardzo dziękuję
Pozdrawiam Roman Świątkowski ur.10.03.1971r w Szubinie ok.bydgoszcz.
mój e-mail swiatkowski.roman@interia.pl
Świątkowscy,Szymańscy, Perłowska/i, Polewski/a
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
-
ŚwiątkowskiRoman
Ostatnio zmieniony sob 06 cze 2009, 18:29 przez ŚwiątkowskiRoman, łącznie zmieniany 3 razy.
- cichocka.karolak

Ja jestem spokrewniona z rodziną Szymański ze wsi Wierzbie k/Sompolna.Myślę, że to może być jakaś koligacja,ponieważ w/w Szymańscy pochodzą od takich miejscowości jak wyżej wymienione, a jest to wszystko w bardzo bliskim sąsiedztwie.Należy werbować akta w lokalnych Urzędach i parafiach. Mam ciocię, która ma ponad 80 lat i jest z domu Szymańska i z tamtych stron-tj. Wierzbia, ale mieszka w woj .lubuskim,wraz z najbliższymi-dziećmi,wnukami. Pozdrawiam.cichocka.karolak
-
ŚwiątkowskiRoman
Witam Panią
Dziękuję za odpowiedz może podała by Pani jakieś osoby z Pani rodziny fakt Wierzbie leży niedaleko a z tego co wiem to dziadek Franciszek wcześniej mieszkał na Ośnie Górnym miał Braci i Siostry pisałew wyżej o nich a więcej szczegółów nie znam tak samo mało wiem o moim pradziadku/prababci JÓZEF SZYMAŃSKI - JÓZEFA SZYMAŃSKA może te osoby występują w pani pokoleniu
Pozdrawiam Panią
kontakt e-mail swiatkowski.roman@interia.pl lub portal NK
Dziękuję za odpowiedz może podała by Pani jakieś osoby z Pani rodziny fakt Wierzbie leży niedaleko a z tego co wiem to dziadek Franciszek wcześniej mieszkał na Ośnie Górnym miał Braci i Siostry pisałew wyżej o nich a więcej szczegółów nie znam tak samo mało wiem o moim pradziadku/prababci JÓZEF SZYMAŃSKI - JÓZEFA SZYMAŃSKA może te osoby występują w pani pokoleniu
Pozdrawiam Panią
kontakt e-mail swiatkowski.roman@interia.pl lub portal NK
Re: Świątkowscy,Szymańscy, Perłowska/i, Polewski/a
Witam serdecznie!ŚwiątkowskiRoman pisze:Witam Wszystkich
Szukam Krewnych po moich pradziadkach Antonim Świątkowskim i Wiktorii Świątkowskiej nie znam miejsca urodzenia urodził im się syn a mój dziadek Marian Świątkowski ur.02.01.1905r. w Kruszynie ok. Włocławka babcia Helena Świątkowska zd Perłowska mieli 4 dzieci Zygmunta ,Bogusławę Szwajcer , Marie Gładysiak oraz mojego tatę Kazimierza ur.02.02.1943r Kruszyn ok. Włocławek zm. 23.08.1993r. Sosnowiec który ożenił się z moją mamą Mirosławą Świątkowską zd. Szymańska ur.10.09.1944r. Bogusławice mieszka obecnie w Sosnowcu
oraz krewnych po moim pradziadku Szymański Józef nieznam miejsca urodzenia prababci Józefa Szymańska zd Grzelak/Gralak nieznam miejsca urodzenia urodziły im się dzieci a także mój dziadek Franciszek Szymański ur.1.04.1908r Nowa Wieś/ zm.31.03.1974r Bogusławice ,moja babcia Zofia Szymańska zd Polewska ur.25.03.1916 Morzyce ,zm.23.03.1989 Koło pochowani w Lubotyniu mieszkali kiedyś w Bogusławicach (pomiędzy Izbicą Kujawską a Sompolnem)Dziadek miał braci/siostry Andrzej,Stanisław,Jan,Zofia (Koralewska) a babcia Wiktoria(?Bruzda),Maria(?),Stanisław .Ze związku Babci i Dziadka urodziła się moja mama Mirosława Świątkowska
Zapraszam do mojego drzewa genealogicznego może coś więcej podpowie www.moikrewni.pl
Z góry bardzo dziękuję
Pozdrawiam Roman Świątkowski ur.10.03.1971r w Szubinie ok.bydgoszcz.
mój e-mail swiatkowski.roman@interia.pl
Zauważyłam nazwisko Koralewska,które jest również w kręgu moich zainteresowań.Otóż Katarzyna Koralewska ur.ok.1895 r.poślubiła Andrzeja Grams,mieszkali w okolicach Margonina w Wielkopolsce.Czy wiadomo coś Panu na ten temat?
pozdrawiam
Edyta
Szukam:Maciejewscy,Winkler,Thielmann,Derezińscy,Rolle,,Grams,Ciesiółka,Cegielscy,Meller ,Głów,Twardowscy,Dziadoszek,Kurczewscy
Edyta
Szukam:Maciejewscy,Winkler,Thielmann,Derezińscy,Rolle,,Grams,Ciesiółka,Cegielscy,Meller ,Głów,Twardowscy,Dziadoszek,Kurczewscy
-
Świątkowski_Jerzy

Panie Romanie, proszę o nawiązanie bezpośredniego kontaktu na mój adres E-mail.
Pozdrawiam
Jerzy
Pozdrawiam
Jerzy
-
Świątkowski_Jerzy

FRANCISZKA Świątkowska ur. ok. 1790r. w par. Imielnica k.Płocka
Poślubiła 18.03.1813r.
Mateusza SZYMAŃSKIEGO ur. ok. 1791r. w par. Sobowo
Ślub ewangelicki w Płocku.
Czy ta informacja coś Panu mówi.