Drzycim

Pomoc w poszukiwaniu zasobów i informacji o parafiach i miejscowościach

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

anitat44

Drzycim

Post autor: anitat44 »

T:"Parafia w Drzycimiu"

Szukam danych o rodzicach Katarzyny Kuli(Kulli,Kulki) ur.25.09.1860. prawdopodobnie w Drzycimiu, a zmarłej 10.02.1924. w Śliwicach. Z góry dziękuję
Awatar użytkownika
Pieniążek_Stanisław

Nieaktywny
Mistrz

Parafia w Drzycimiu

Post autor: Pieniążek_Stanisław »

Prosta sprawa. Należy wejść na stronę Pomorskiego Towarzystwa Genealogicznego i szukać w indeksach. Ja znalazłem Catharinę Kula urodzoną 30.X.1859 lub Catharinę Kulczyk ur. 19.II.1860
anitat44

Parafia w Drzycimiu

Dzięki za odpowiedź, ale gdyby to było takie proste, to bym nie pisała. Wchodzę na ptg, następnie szukaj chrzty, parafia Drzycim i jedynie pojawiają się akty chrztów i tylko rok urodzenia. Skąd Pan bierze dokładne daty. Może wchodzę nie tam gdzie trzeba? Ja tam mojej Katarzyny z 25.09.1860. nie znalazłam pod tym rokiem urodzenia. Czy mógłby Pan napisać dokładnie po kolei co robić? Bo ja za bardzo tego nie kumam. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Alfut_Piotr

Sympatyk
Mistrz

Parafia w Drzycimiu

Post autor: Alfut_Piotr »

Najprościej zadzwoń do USC Śliwice i podacą Ci dane ze zgonu Twojej Katarzyny.Pozdrawiam
anitat44

Dzięki Piotr. Pewnie tak zrobię, albo gdy będę w Śliwicach to się przejdę do urzędu. Pozdrawiam w Nowym Roku i życzę wszystkiego najlepszego, oby był lepszy od poprzedniego.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję parafii, miejscowości”