Nazwisko: Chmiel
Moderatorzy: maria.j.nie, Galinski_Wojciech, adamgen
- Komentarze

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=8539&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
Witam
Szukam moich krewnych , moj dziadek to Roman Chmiel ur.1914r z tego co wiem mial 8 siostr i nic wiecej nie wiem z jego mlodych lat.Pod koniec wojny wraz z zona Salomea i synem Henrykiem przeprowadzil sie na pomorze.
Szukam moich krewnych , moj dziadek to Roman Chmiel ur.1914r z tego co wiem mial 8 siostr i nic wiecej nie wiem z jego mlodych lat.Pod koniec wojny wraz z zona Salomea i synem Henrykiem przeprowadzil sie na pomorze.
Wiolinko a czy Twoi rodzice żyją?Jeśli tak, to najpierw zapytaj ich skąd dziadek pochodził. Jeśli nie, to dobrze byłoby dotrzeć do aktu zgonu Twego dziadka.Akt zgonu powinien być w najbliższym USC zamieszkania dziadka.No chyba, że zmarł w szpitalu, to w miejscowości gdzie zmarł dziadek.Czy mieszkasz blisko tej miejscowości?
Danka
Danka
- wskruszewicz

Re: Nazwisko: Chmiel
Witajwiolinka pisze:Witam
takie dane znajdują się w Genetece w wykazie zmarłych.
1 1987 4 Roman Chmiel Piaseczno
2 1985 2 Salomea Chmiel Piaseczno
Więcej danych z województwa pomorskiego znajdziesz na stronie Pomorskiego Towarzystwa Genealogicznego
Piaseczno – wieś kociewska w Polsce położona w województwie pomorskim, w powiecie tczewskim, w gminie Gniew przy drodze krajowej nr 91. Wieś jest siedzibą sołectwa Piaseczno w którego skład wchodzi również miejscowość Piaseckie Pole.
Dokumentów zgonu trzeba szukać w UG Gniew.Tam będzie miejsce urodzenia dziadka Być może miejsce ślubu. Na pewno imiona i Nazwisko Rodziców dziadka itd.
Pozdrawiam
Władysław Skruszewicz