Nazwisko: Jurkiewicz
Moderatorzy: maria.j.nie, adamgen
- Komentarze

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=3626&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
Posiadam informacje dotyczacą nazwiska JURKIEWICZ z terenu parafii Lisewo oraz Czarże z terenu woj. kujawsko-pomorskiego
Jak je przekazać oraz jak uzyskać informacje dot. tego nazwiska
Jak je przekazać oraz jak uzyskać informacje dot. tego nazwiska
-
Jurkiewicz-Ryszard
Posiadam troche informacii dotyczacych nazwiska Jurkiewicz z okolic Radom Przysucha zainteresowanych prosze o kontakt.
Poszukuje rownoczesnie informacii na temat rodziny Jurkiewicz z tych okolic i nie tylko.
kontakt ryszardx@interia.pl
Poszukuje rownoczesnie informacii na temat rodziny Jurkiewicz z tych okolic i nie tylko.
kontakt ryszardx@interia.pl
- Michał_D.Wysocki

"Moi" Jurkiewiczowie pochodzą z woj. podlaskiego, z pow. Siemiatycze.
Michał Wysocki
Michał Wysocki
A ja mam Jurkiewiczow wsrod przodkow, Kujawy, parafie Boniewo, Chodecz i Przedecz, I pol XIXw. Pisz do mnie na priw. Wójtowicz
Mój najstarszy Jurkiewicz Wojciech ur.ok.1820r.(nie wiem gdzie). Zmarł w Chełmży pow. toruński 28.06.1861r. Ślub brał 23.10.1843r. w Chełmży z Eustachią Leksandrowicz ur.ok.1823r.(nie wiem gdzie). Przy ślubie wpisano, że była córką obywatela z Chełmży Archidiakonki. Po śmierci Wojciecha Jurkiewicza Eustachia wyszła za Aleksandra Szumańskiego. Dalsze dzieje tych Jurkiewiczów znam, ale nic więcej nie wiem o starszych dziejach Jurkiewiczów i Leksandrowiczów. Mam trochę danych o innych Jurkiewiczach z parafii: Radzyń Chełmiński, Unisław, Chełmża, Grzywna, Biskupice, Kowalewo, Lisewo, Kiełbasin. To wszystko okolice Torunia.
Anna Gabor
Anna Gabor
-
Jurkiewicz-Ryszard
Jeśli można to poprosze o kontakt ze mną Michała i Ramzesa na emaila jest w mojm poprzednim poście
-
Magdalena_Dąbrowska

Weszłam w rodzine Jurkiewiczów i szukam przodków męża... okolice Mławy a później Świecia nad Wisłą a obecnie Mazury Zachodnie
Magda
Magda
Moja praprababka była Jurkiewicz.
Magdalena Jurkiewicz po mężu Majewska ur.26.3.1852 w Golubiu.
Mieszkała i zmarła we Wrockach powiat brodnicki (woj. Kujawsko-pomorskie)
Pozdrawiam
Tomasz R.
Magdalena Jurkiewicz po mężu Majewska ur.26.3.1852 w Golubiu.
Mieszkała i zmarła we Wrockach powiat brodnicki (woj. Kujawsko-pomorskie)
Pozdrawiam
Tomasz R.
-
Zbigniew50

Witam Serdecznie .
Pozwólcie iż ja dołączę do tego nazwiska swe trzy grosze .
Ja posiadam w sym wywodzie Jurkiewiczów z parafi Unisław .
Magdaleno z mego wywodu Jurkiewicz pochodzi z pow. Świeckiego ale jeszcze nie udało mi się dotrzeć do metrykaliów .
Nazwisko bardzo pospolite i ciężko odszukać koligację .
Pozdrawiam
Zbigniew Dykiel
Pozwólcie iż ja dołączę do tego nazwiska swe trzy grosze .
Ja posiadam w sym wywodzie Jurkiewiczów z parafi Unisław .
Magdaleno z mego wywodu Jurkiewicz pochodzi z pow. Świeckiego ale jeszcze nie udało mi się dotrzeć do metrykaliów .
Nazwisko bardzo pospolite i ciężko odszukać koligację .
Pozdrawiam
Zbigniew Dykiel
Posiadam informacje nt. osób noszących nazwisko Jurkiewicz z terenu parafii Lisewo oraz Czarże. Swój "trop" zakończyłem na Walentym Jurkiewicz zmarłym 11 maja 1832 r. w Pniewitach (Lisewo). Z metryki zgonu wynika, że urodził się około 1772 r. Ostatni znaleziony najdalszy ślad to ślub Walentego Jurkiewicz z Marianną Lewandowską w 1801 roku. Wynika z niego, że urodził się w 1777 roku.
Jeśli ktoś z Państwa posiada jakieś dalsze informacje lub jest zainteresowany moimi, to proszę o kontakt.
Serdecznie pozdrawiam
Damian
Jeśli ktoś z Państwa posiada jakieś dalsze informacje lub jest zainteresowany moimi, to proszę o kontakt.
Serdecznie pozdrawiam
Damian