Darmowy program genealogiczny na minimum 500 nazwisk.

Wzajemna pomoc w tworzenie drzewa genealogicznego, dyskusje o genealogicznych programach , opowiadania historyczno-genealogiczne o rodzinie , nasze blogi genealogiczne...

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Awatar użytkownika
Dławichowski

Członek PTG
Ekspert
Kontakt:

Post autor: Dławichowski »

Do Janki;
Proszę także dla mnie: dlawich@wp.pl
Krzycho z Koszalina
W.Badurek

Sympatyk
Ekspert

Post autor: W.Badurek »

Już z góry dziękuję.
badurek@onet.pl
Jeszcze raz Wesołych Świąt.
WB
Awatar użytkownika
Jana

Członek PTG
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Jana »

Krzycho -twoja poczta odrzuciła moja wiadomość... ?
badur - poszło na maila spolszczenie.
Wrzuciłam na Chomikuj.pl z darmowym transferem pobierania
szukajcie :

►Genealogia
-Programy genealogiczne
-paf_5.2.18.0_pl.exe

http://chomikuj.pl/Loreen
Awatar użytkownika
Dławichowski

Członek PTG
Ekspert
Kontakt:

Post autor: Dławichowski »

No właśnie. Dlatego nijak nie mogę pobrać spolszczenia. Mój antywirus melduje, że program jest zainfekowany i nie daje mi go zainstalować. Dlatego prosiłem Ciebie o pomoc. Zmartwiony powyższym:
Krzycho z Koszalina
Awatar użytkownika
Topolinski_Jozef

Sympatyk
Adept

Post autor: Topolinski_Jozef »

Witam,
Dławichowski pisze:No właśnie. Dlatego nijak nie mogę pobrać spolszczenia. Mój antywirus melduje, że program jest zainfekowany i nie daje mi go zainstalować. ...
u mnie też melduje znalezienie wirusa ale jest opcja "Ignoruj".
Jeśli nie masz takiej możliwości, musisz na chwilę wyłączyć antywirusa, zaistalować spolszczenie i włączyć antywirusa.
Jeśli w tym czasie nie będziesz oglądał stron internetowych i odbierał meili, nic nie powinno się stać.
Pozdrawiam
Józef
...........

http://topolinscy.eu/
Awatar użytkownika
Jana

Członek PTG
Nowicjusz
Kontakt:

No niestety ale spolszczenie przez antywirus jest traktowane jako wirus (tak samo jak cracki). Mój AVAST tego nie chwyta, więc bez problemu ściągam i instaluję.
Tak jak powyżej napisał Józef - trzeba wyłaczyć antywirusa i przy instalacji także.

Na 100% mogę zapewnić, że tam WIRUSA NIE MA !!!!!
Krzewicki_Paweł

Sympatyk
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Krzewicki_Paweł »

Paweł Krzewicki
--------------------
www.krzewicki.com.pl
Krzewicki, Siermantowski, Kielian,Nowak, Lisiakiewicz
Awatar użytkownika
Marek.Podolski

Sympatyk
Mistrz

Post autor: Marek.Podolski »

Jak tak zrobicie to będziecie mieli w kompie szpiega (trojana) ukrytego zainstalowanego za własną zgodą ;)

Avast to nie jest żaden antywirus!

Są takie wirusy, które potrafią zablokować wszystkie pliki tekstowe z danymi itp. w kompie. Dostaje się info z linkiem, że możesz je odblokować ale trzeba ileś tam setek dolarów zapłacić. Jak się nie zapłaci w terminie to wirus blokuje cały komp i połączenie internetowe. Wirusa tego wychwytują i unieszkodliwiają najlepsze programy komercyjne typu Symantec i Kaspersky.

Pozdrawiam
Marek
Krzewicki_Paweł

Sympatyk
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Krzewicki_Paweł »

sloniatko60 pisze:Jak tak zrobicie to będziecie mieli w kompie szpiega (trojana) ukrytego zainstalowanego za własną zgodą ;)

Avast to nie jest żaden antywirus!

Są takie wirusy, które potrafią zablokować wszystkie pliki tekstowe z danymi itp. w kompie. Dostaje się info z linkiem, że możesz je odblokować ale trzeba ileś tam setek dolarów zapłacić. Jak się nie zapłaci w terminie to wirus blokuje cały komp i połączenie internetowe. Wirusa tego wychwytują i unieszkodliwiają najlepsze programy komercyjne typu Symantec i Kaspersky.

Pozdrawiam
Marek
Tutaj się akurat kolego mylisz bo właśnie Avast jako pierwszy to wykrywał.
NO ale to chyba nie na temat :)
Paweł Krzewicki
--------------------
www.krzewicki.com.pl
Krzewicki, Siermantowski, Kielian,Nowak, Lisiakiewicz
Awatar użytkownika
Marek.Podolski

Sympatyk
Mistrz

W każdym razie jak czegoś Avast nie wykrywa jako wirus to nie znaczy, że na 100% nie jest to wirusem, jeśli inne programy wykrywają. Trojan może być doczepiony do plików tłumaczenia i uaktywni się jak mu się spodoba ... aby przesłać ukryte dane gdzieś w świat. ;)

Marek
Awatar użytkownika
Jana

Członek PTG
Nowicjusz
Kontakt:

Ja mam to spolszczenie od paru lat i jakoś komputer nie ma problemów...i żyje....
No ale jak uważacie... CRACK'i też antywirus wykrywa, bo to nic innego jak trojan, a większość ludzi je ma na komputerach.Nie będę tutaj wchodzić na ten temat w dyskusję, bo nie o to chodzi. Poczytajcie na ten temat...ja mam doświadczenie z ponad 13 lat informatyki. Jak uważacie, tak róbcie.

Pozdrawiam tych "zapobiegliwych" bardzo serdecznie
Janka
Awatar użytkownika
Marek.Podolski

Sympatyk
Mistrz

No a po co używać jakieś cracki i inne stwory jak macie bardzo dobry polski program "Drzewo genealogiczne II" za niecałe 150 zł do instalacji na 3 kompy za jeden numer aktywacji.

Marek
Awatar użytkownika
Jana

Członek PTG
Nowicjusz
Kontakt:

Marku - nie każdego stać na 150zł. I po co na 3 komputery? Wolała bym np. dodatek na Androida, Bade lub Windows Mobile.
Reklamujesz dla producenta może? Niecały miesiąc tutaj jesteś , a jakoś zamęt wśród niektórych postów robisz.
A ja mogę polecić darmowy Ahnenblatt. Dla mnie 100% lepszy, po polsku, ze świetnymi wydrukami i do tego darmowy.

...ale chyba nie o to tutaj chodzi???????
Awatar użytkownika
Rogalińska_Halina
Nowicjusz
Kontakt:

GenoPro

Post autor: Rogalińska_Halina »

Witam.
Od 2005 korzystam z GenoPro - program, co prawda, angielskojęzyczny, ale bardzo wygodny.
Nowsze wersje są płatne (niewiele, ale zawsze). Jego główna zaleta dla mnie to - poza wydrukami - tworzenie świetnej strony internetowej offline, którą można przekazywać krewnym i powinowatym. Grupuje dane wg zadanego klucza (nazwiska, rodziny, miejscowości), pozwala rozbudować dane każdej osoby z ilustracjami i drzewem.
Awatar użytkownika
Topolinski_Jozef

Sympatyk
Adept

Post autor: Topolinski_Jozef »

Witam,
Topolinski_Jozef pisze:...
u mnie też melduje znalezienie wirusa ale jest opcja "Ignoruj".
Jeśli nie masz takiej możliwości, musisz na chwilę wyłączyć antywirusa, zaistalować spolszczenie i włączyć antywirusa.
Jeśli w tym czasie nie będziesz oglądał stron internetowych i odbierał meili, nic nie powinno się stać.
ponieważ pojawiły się na forum opinie z którymi nie całkowicie się
zgadzam, podkreślam że opisałem mój sposób postępowania
z omawianym programem i nikogo nie namawiam do jego stosowania. Wszystkie "operacje" z komputerem każdy wykonuje
na własną odpowiedzialność ;)
Pozdrawiam
Józef
...........

http://topolinscy.eu/
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze drzewa, Programy genealogiczne, Monografie o rodzinach”