Mertowscy Sompolno

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Marcin_Mądry

Sympatyk

Mertowscy Sompolno

Post autor: Marcin_Mądry »

Witam!
Poszukuję informacji o nazwisku Mertowski/a.
Brat mojej prababci nazywał się Jan Mertowski i mieszkał w Sompolnie (Wielkopolska), podobno miał pięcioro dzieci, więc nazwisko powinno być dość popularne.

Kontaktowałem się kiedyś z Panem zajmującym się historią miejscowości, ale wiedział tylko tyle, że owszem, nazwisko tam występowało i o ile się nie myli ktoś taki mieszkał na ulicy Kolejowej.

Każdego kto posiada jakieś informacje na ten temat proszę o kontakt.
Awatar użytkownika
Diabołek81

Sympatyk

Post autor: Diabołek81 »

Witaj Marcinie
A możesz mi napisać z jakim to regionalistą z Sompolna rozmawiałeś?
Ja też mam przodków z Sompolna. Są to rodziny Kowalskich,Porządnych,Miętkiewiczów.
Pozdrawiam
Piotrek
Szukam: Stanisława Białeckiego - 1772-1779 r ślub Ludwika Kowalskiego i Kunegundy Sowińskiej - przed 1800 r zgony Ludwika Kowalskiego,Józefa Bukalskiego i Kunegundy Kowalskiej - po 1828 r Urban i Anastazja Melińscy - zmarli przed 1810 r
Marcin_Mądry

Sympatyk

Post autor: Marcin_Mądry »

Minęło trochę czasu, odkąd kontaktowałem się z tym Panem, już nie pamiętam kto to był, ale znalazłem go przez stronę na facebooku, poświęconej historii Sompolna. Szukałem w historii rozmów, ale nie znalazłem.
Pewnie jak na taką miejscowość nie będzie tych stron dużo. Spróbuj, może i Tobie uda się czegoś dowiedzieć :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”