Prośba o pomoc - szukam pradziadka w Armii Carskiej cz.1
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
Chabora_Łukasz
Witam serdecznie,
Poszukuję wszelkich informacji odnośnie mojego pradziadka Antoniego Chabory ur. 1(13).07.1891 r. w Starej Wsi (gubernia lubelska, powiat nowoaleksandryjski). Do wojska trafił w 1911r. Według moich prywatnych badań mógł służyć w 2. Dywizji Grenadierów. W 1918r. dostał się do niewoli i pracował w kopalni na Śląsku. Za każdą informację o nim będę bardzo wdzięcznych.
Pozdrawiam, Łukasz Chabora.
Poszukuję wszelkich informacji odnośnie mojego pradziadka Antoniego Chabory ur. 1(13).07.1891 r. w Starej Wsi (gubernia lubelska, powiat nowoaleksandryjski). Do wojska trafił w 1911r. Według moich prywatnych badań mógł służyć w 2. Dywizji Grenadierów. W 1918r. dostał się do niewoli i pracował w kopalni na Śląsku. Za każdą informację o nim będę bardzo wdzięcznych.
Pozdrawiam, Łukasz Chabora.
-
Urszula_Pogoń

- Kontakt:
Prośba
Może w spisie figuruje Józef Pazera?
Prośba
Witam Wszystkich
Chciałbym dowiedzieć się jakiś Informacji o mojim dziadku walczącym w wojsku carskim w czasie 1 wojny.....
Dziadek nazywał się Józef Bogdaniec ur 1896 w łuninie kolo Pińska..
Za każda Informacje dziekuję z góry
Pozdrawiam Mateusz
Chciałbym dowiedzieć się jakiś Informacji o mojim dziadku walczącym w wojsku carskim w czasie 1 wojny.....
Dziadek nazywał się Józef Bogdaniec ur 1896 w łuninie kolo Pińska..
Za każda Informacje dziekuję z góry
Pozdrawiam Mateusz
-
Chrzanowski
-
Agnieszka_Tokarska

Poszukuję pradziadka
Witam
poszukuję pradziadka o nazwisku Aleksander lub Antoni Szustakiewicz, który służył w wojsku carskim i zaginął w trakcie I wojny światowej.
Z góry dziękuję za pomoc
poszukuję pradziadka o nazwisku Aleksander lub Antoni Szustakiewicz, który służył w wojsku carskim i zaginął w trakcie I wojny światowej.
Z góry dziękuję za pomoc
- Berendzik_Malgorzata

-
kotyla_katarzyna
-
wiktor_jatkiewicz

Witam!Prosze o sprawdzenie nazwisk DONIAK,ROKICKI oraz ANDRYSIAK
Dziekuje i pozdrawiam,Wiktor
Dziekuje i pozdrawiam,Wiktor
Ostatnio zmieniony pt 17 sty 2014, 16:27 przez wiktor_jatkiewicz, łącznie zmieniany 1 raz.
- Michał_Fronczak

Szukam śladów po zaginionym w czasie I wojny światowej pradziadku. Nazywał się Mateusz Całka. Urodził się w 1883 roku we wsi Rogowo, parafia Orszymowo, gubernia płocka. Żonaty, 5 dzieci. W grudniu 1914 roku był już wcielony do Armii Carskiej (przy chrzcie ostatniej córki już go nie było). Nigdy nie wrócił do rodziny.
Z góry dziękuję,
Tomasz
Z góry dziękuję,
Tomasz
Ostatnio zmieniony ndz 05 maja 2019, 09:17 przez Tomkow, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrowienia, Tomasz