Mam problem ze znalezieniem konkretnego aktu urodzenia w Suwałkach. Nie wiem czy go nie ma, choć powinien być. A może ja źle widzę (to bardzo możliwe!). Może ktoś kto ma lepsze oczy (moje juz niestety bardzo szwankują) i chwilkę czasu, będzie mógł pomóc mi wypatrzyć ten zaginiony akt!?
Szukam aktu urodzenia Stanisława Kulwiecia - syna Kazimierza Jakuba Kulwiecia i Julii Kunegundy ze Stankiewiczów urodzonego 13-07-1901 r w parafii rzymsko-katolickiej w Suwałkach.
We wszystkich dokumentach - dyplom ukończenia SGGW w 1922r, dokumenty z Czerwonego Krzyża za rok 1944, dokumenty z pracy w Nadleśnictwie Chojnów w latach 1940-1944 i inych - podana jest data i miejsce urodzenia 13-07-1901r Suwałki.
Zaczęłam szukać aktu urodzenia w Suwałkach (mam akt ślubu rodziców z 1898, akt urodzenia starszej siostry z 1899, akty zgonu dziadków z 1889 i 1900) najpierw w indeksach 1901r, potem w indeksach z lat 1900-1903, a jak nie znalazłam, zaczęłam przeglądać akt po akcie i też NIE ZNALAZŁAM!
Poproszę o pomoc. Może ja źle widzę. Może ten akt tam jest, tylko się przede mną schował? Może diabeł
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
Małgorzata