Przynaleznosc do parafii

Wzajemna pomoc w problemach natury genealogicznej. Przed wysłaniem zapytania proszę sprawdzić podforum tematyczne : Tłumaczenia metryk: łacina, niemiecki, rosyjski, ukraiński, angielski, francuski ; także tematy : Poszukiwania lub Stronę Główną Forum

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Krystyna_Urbanowicz

Sympatyk

Post autor: Krystyna_Urbanowicz »

Dziękuje za linki,jestem poczatkująca w tej tematyce.

Pozdrawiam.Krystyna
Tomek1973

Sympatyk

Post autor: Tomek1973 »

Dysponuję skorowidzem z 1875 roku, gdyby ktoś potrzebował.
Awatar użytkownika
joannakov

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: joannakov »

Tomku,do jakiej parafi należały Rypałki-powiat rypiński do1920r?.Szukałam w Słowniku geogr.Kr.Pol.-to parafia Strzygi /gmina Osiek/ W Skorowidzu w/g Zinberga-to parafia Michałki.A wg Twoich danych?
pozdrawiam Joanna
Ostatnio zmieniony czw 19 lut 2009, 09:50 przez joannakov, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
eliza1952

Członek Honorowy
Tytan

Post autor: eliza1952 »

Rypałki prywatne należały do parafii Rypin natomiast Rypałki rządowe do parafii Michałki tylko nie jestem pewna czy w tych latach
Eliza
Awatar użytkownika
joannakov

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: joannakov »

Dziękuję Elizo,nie wiem dokładnie,w których Rypałkach mieszkali moi przodkowie i dlatego mam "zakapiory"z szukaniem.pozdrawiam Joanna
Awatar użytkownika
Brzezicka_Ilona

Sympatyk

Post autor: Brzezicka_Ilona »

Marzena64 pisze:Wielkie, wielkie dzieki.

Ale swoja droga to pech, ze akurat ta parafia.....ksiegi sa w oplakanym stanie, tak jak opisywalam juz wczesniej , niekompletne itd.

czyli znowu stoje w miejscu! :cry:
Witam.
Miałam podobny przypadek,tylko w parafii Chotcza,gdzie szukałam aktu urodzenia,wszystkie księgi i kościól zostały zniszczone w tracie II wojny światowej.
Dowiedziałam się,pod jakie A.P należy ta parafia ( określone lata) i tam są interesujące mnie księgi :D
Więc i Ty spróbuj może w opowiednim do okolic A.P. ,a być może znajdziesz tam te akty.
Pozdrawiam i życzę powodzenia
Ilona
ODPOWIEDZ

Wróć do „Potrzebuję pomocy”