Archiwum Państwowe w Piotrkowie Trybunalskim
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
Lewandowska_Danuta
Pan Tomek chyba nie ma czasu na poszukiwania, albo gdzieś wyjechał.
Może ktoś inny byłby w najbliższym czasie w AP w Piotrkowie i zerknął by za moimi Waldkami?
Przypominam, chodzi mi przede wszystkim o akt ślubu pomiędzy Józefem Waldek a Marcjanną Kowalską. Ślub ten prawdopodobnie miał miejsce w Tomaszowie Mazowieckim (parafia św. Marcina) bądź w Piotrkowie Trybunalskim (parafia św. Jakuba) w latach 1893-1900. Bardzo proszę o spisanie: daty ślubu, imion i nazwisk rodziców nowopoślubionych, miejsca pochodzenia, wieku, ewentualnie świadków.
Mam wielką nadzieję, że ktoś przychyli się do mojej prośby i zerknie w te akta
Pozdrawiam
Marta Nalazek
Może ktoś inny byłby w najbliższym czasie w AP w Piotrkowie i zerknął by za moimi Waldkami?
Przypominam, chodzi mi przede wszystkim o akt ślubu pomiędzy Józefem Waldek a Marcjanną Kowalską. Ślub ten prawdopodobnie miał miejsce w Tomaszowie Mazowieckim (parafia św. Marcina) bądź w Piotrkowie Trybunalskim (parafia św. Jakuba) w latach 1893-1900. Bardzo proszę o spisanie: daty ślubu, imion i nazwisk rodziców nowopoślubionych, miejsca pochodzenia, wieku, ewentualnie świadków.
Mam wielką nadzieję, że ktoś przychyli się do mojej prośby i zerknie w te akta
Pozdrawiam
Marta Nalazek
-
włodzimiest

Ja także życzę Panu duuużo zdrowia i cierpliwości dla nas, niecierpliwych. Bardzo doceniam to, że Pan się podjął i zdeklarował na forum swoją chęc pomocy w zakresie wyszukiwania w archiwum. Mało kto się tego podejmuje. I niech się Pan nie gniewa za to, że czasem ktoś wyskoczy z jakimś delikatnym upomnieniem
Niektórzy na tym forum są wręcz uzależnieni od genealogii. A wiadomo jak to uzależnieni, czasem się nie kontrolują
A ja się pod tym podpisuję obiema rękami, bo jestem tego stanu świadoma 
-
Jacek_Jarnuszkiewicz

-
Jacek_Jarnuszkiewicz