Serwis genealogiczny - poradźcie jak najlepiej zacząć?
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen
-
Staporek_Kamil

-
PreczAndrzej

-
Staporek_Kamil

-
PreczAndrzej

-
Staporek_Kamil

-
PreczAndrzej

ok, nie ma co polemizować z argumentacją z cyklu "po co jeździć nowszym autem jak można starym"Staporek_Kamil pisze:wszystko już było ....
-
Staporek_Kamil

OK - będzie dostępna wersja finalna - będziemy się przesiadać...Czekamy na nowy modelPreczAndrzej pisze:ok, nie ma co polemizować z argumentacją z cyklu "po co jeździć nowszym autem jak można starym"Staporek_Kamil pisze:wszystko już było ....Być może stare jest póki co lepsze od nowego, ale któryś kolejny model skłania jednak do przesiadki... Teoretycznie nie ma co tu gdybać bez znajomości wersji finalnej...
Kamil Stąporek
Może nie koniecznie wersja finalna.
Andrzeju kiedy mógłbyś mieć wersję testową, w którą by można było klikać i edytować dane?
Ja zawsze popieram polskie projekty
Ta testowa wersja nie musi być idealna ani stabilna, z chęcią bym przekazał swoje sugestie jako użytkownik-tester w celu rozwoju ciekawego projektu.
Radek
Andrzeju kiedy mógłbyś mieć wersję testową, w którą by można było klikać i edytować dane?
Ta testowa wersja nie musi być idealna ani stabilna, z chęcią bym przekazał swoje sugestie jako użytkownik-tester w celu rozwoju ciekawego projektu.
Radek
-
PreczAndrzej

Witaj,redie pisze:Może nie koniecznie wersja finalna.
Radek
Miło mi i dziekuję - na pewno się odezwę. Tak naprawdę ten projekt musi się rozwijać etapami trochę zwinnie czyli po skończeniu porzedniego zastanawiamy się co dalej - mając oczywiście zbiór fincjonalności na liście "nice to have in future"
W pierwszym etapie będzie dostępne absolutne minimum czyli zarządzanie kontami Użytkowników (początkowo zastanawiałem się by to ograć logowaniem via Facebook, ale chyba lepiej się nie uzależniać w ten sposób), regulamin, podwaliny pod wielojęzyczność (a zatem moduł językowy reużywalny potem do obsługi np. dokumentów) i wielonarodowość strony (zalążek modułu PLACES w przyszłości ogarniającego wszystkie kwestie zarządzania miejscami w projekcie)
Na tym zbuduję draft drzewa (czyli jeszcze nic ciekawego dla Kamila
Jak czas pozwoli (małe dziecko itd.) to pewnie kwestia kilku miesięcy. Boję się, że stworzenie regulaminu mi też nieco opóźni. Na razie zrobię to na moje dane prywatne (domena już jest od wczoraj) bo w sumie nie widzę zysku z zakładania stworzyszenia czy czegoś takiego teraz.
Gdyby ktoś miał doświadczenie w budowaniu regulaminów serwisów i chciałby mi pomóc, będę wdzęczny za cenne wskazówki i pomoc
Pozdrawiam
Andrzej
Dzien dobry. Bardzo proszę o pomoc bo już od zmysłów odchodzę!!!!!! Mianowicie założyłam konto na ancestry,ponieważ kliknęłam na 14dniowy darmowy okres, podałam maila i w sumie to samo mi utworzyło konto. Chciałabym go skasować ale jakoś się nie da. Bardzo prszę o pomoc bo boję się, ze będę musiała im płacić.
-
slawek_krakow

-
stanislaw_pikul

Jeżeli nie podawałaś numeru karty kredytowej to nic się nie stanie.Paula_92 pisze:Dzien dobry. Bardzo proszę o pomoc bo już od zmysłów odchodzę!!!!!! Mianowicie założyłam konto na ancestry,ponieważ kliknęłam na 14dniowy darmowy okres, podałam maila i w sumie to samo mi utworzyło konto. Chciałabym go skasować ale jakoś się nie da. Bardzo prszę o pomoc bo boję się, ze będę musiała im płacić.
Jeżeli podałaś - masz ~ 12 dni na odwołanie transakcji.
Pozdrawiam
Stanisław
Stanisław
-
stanislaw_pikul

Bo te konta są, zdaje się, nieusuwalne...Paula_92 pisze:Panie Staniesławie bardzo bardzo Panu dziękuję za informację bo już sę przestraszyłam, że coś po tych 14 dniach będę płaciła. Zastanawia mnie tylko dlaczego w opcjach profilowych nie mam możliwości usunięcia konta:(
Canceling a Registered Guest account
Registered Guest accounts are designed to give unlimited access to free services provided by Ancestry; therefore, there is no need to cancel these accounts. When you have concluded using your Free Registered Guest account, simply discontinue use. You will not be charged any fees when accessing a Registered Guest account from Ancestry. Some participation on Ancestry may require a paid account. For additional details on the accounts available in your area (and to what those accounts provide access), please click here.
If you are interested in finding information on canceling any Ancestry subscription to paid databases (whether you have a free trial or a paid account), please click here.
Note: We do not currently cancel Registered Guest accounts.
Pozdrawiam
Stanisław
Stanisław