Archiwum Państwowe Łódź dygitalizacja i indeksacja
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Daria
Jeżeli to jest Twoja pierwsza indeksacja to może podeślij jak zrobisz 1 rocznik do Marty do sprawdzenia czy robisz to właściwie szczególnie zgony i śluby bo nie wiem czy przekazano Ci instrukcję jak indeksować
Jeżeli to jest Twoja pierwsza indeksacja to może podeślij jak zrobisz 1 rocznik do Marty do sprawdzenia czy robisz to właściwie szczególnie zgony i śluby bo nie wiem czy przekazano Ci instrukcję jak indeksować
pozdrawiam serdecznie
Eliza
poszukuję aktu urodzenia Wincenty Rychliński ok.roku 1792 syn Mateusza
Eliza
- Queenmagic

Witaj Elizo !
Zdjęcia Widawy dostałam od Jakuba i jego też pytałam w jakim to ma byc formacie. Pobrałam szablony z metryk i według tych rubryk i instrukcji wypisuję dane. Jakub pokazywał mi tez swoje przykładowe pliki. Trochę juz zrobiłam i teraz się przestraszyłam, że może niedobrze. Może ja po prostu prześlę ten mój zrobiony excel do Marty i poczekam na opinie. Gdybym tylko mogła w tym miejscu prosić o odpowiedni adres email na który mam przesłać plik. Dziękuję
Pozdrawiam
Daria
Zdjęcia Widawy dostałam od Jakuba i jego też pytałam w jakim to ma byc formacie. Pobrałam szablony z metryk i według tych rubryk i instrukcji wypisuję dane. Jakub pokazywał mi tez swoje przykładowe pliki. Trochę juz zrobiłam i teraz się przestraszyłam, że może niedobrze. Może ja po prostu prześlę ten mój zrobiony excel do Marty i poczekam na opinie. Gdybym tylko mogła w tym miejscu prosić o odpowiedni adres email na który mam przesłać plik. Dziękuję
Pozdrawiam
Daria
Daria Wilczyńska - Zięba
Wilczyński- Cielętniki, Sosnowiec, Lututów
Chimowski, Himowski - Kromołów, Łazy, Ciągowice
Kępski, Kempski - Przerąb, Stanowiska
Jawor, Olesiak, Hasior, Ciuła - Krasne Potockie, Chomranice
Bielewska (Bielawska) - Klonowa
Wilczyński- Cielętniki, Sosnowiec, Lututów
Chimowski, Himowski - Kromołów, Łazy, Ciągowice
Kępski, Kempski - Przerąb, Stanowiska
Jawor, Olesiak, Hasior, Ciuła - Krasne Potockie, Chomranice
Bielewska (Bielawska) - Klonowa
Daria
Dlaczego się przestraszyłaś przecież każdy kiedyś zaczynał indeksować a łatwiej przysłać np.1 rocznik i upewnić się,że jest ok
Wiele osób początkujących tak robi.Podaję adres mailowy do Marty geneteka@genealodzy.pl lub do mnie lodzkie.metryki@gmail.com
Dlaczego się przestraszyłaś przecież każdy kiedyś zaczynał indeksować a łatwiej przysłać np.1 rocznik i upewnić się,że jest ok
Wiele osób początkujących tak robi.Podaję adres mailowy do Marty geneteka@genealodzy.pl lub do mnie lodzkie.metryki@gmail.com
pozdrawiam serdecznie
Eliza
Eliza
- Urbańska_Katarzyna

- Kontakt:
Indeksuję obecnie Zduńską Wolę lata 1887 - 89, pomału idzie, ale chcę zrobić to jak najdokładniej z pełnymi danymi. Później zamierzam wziąć kolejne lata (z ostatnio zamieszczonej puli metryk) ... zobaczymy, które przypadną mi w udziale 
Serdecznie pozdrawiam,
Kasia
http://kasiaurbanskaparanoje.blogspot.com
Szukam aktu małżeństwa Mikołaja Tokarka vel Tokarskiego syna Marcina i Katarzyny z Jadwigą Stelmach, lata ok. 1814-1826 (najprawdopodobniej dzisiejsze woj. łódzkie lub wielkopolskie).
Kasia
http://kasiaurbanskaparanoje.blogspot.com
Szukam aktu małżeństwa Mikołaja Tokarka vel Tokarskiego syna Marcina i Katarzyny z Jadwigą Stelmach, lata ok. 1814-1826 (najprawdopodobniej dzisiejsze woj. łódzkie lub wielkopolskie).
Witam
W styczniu wykonałam zdjęcia w AP Łódź na prośbę osób indeksujacych
Chojne lata 1808-1893 indeksuje Eugeniusz
Kruszyna lata 1808-1874 -Przemek
Kurowice lata 1818-1888
Kutno ew. lata 1834-1872 indeksacja i numeracja Kamil Małecki
Łaznów lata 1808-1873-Marek
Zduńska Wola 1808-1875-indeksacja Ela, Monika, Basia, Kasia
Zgierz lata 1818-1876 indeksacja Elżbieta Misiewicz (1818-1867)
W sumie w styczniu zrobione 44 480 zdjęć
Osoby, które prosiły o zrobienie zdjęć do indeksacji proszę o kontakt do mnie lodzkie.metryki@gmail.com lub do Marty geneteka@genealodzy.pl
w sprawie otrzymania materiału do opracowania
Zdjęcia są w trakcie przygotowania
Dziękuję Krystianowi za pomoc przy numerowaniu zdjęć oraz wszystkim indeksującym i pomagającym przy projekcie AP Łódź
W styczniu wykonałam zdjęcia w AP Łódź na prośbę osób indeksujacych
Chojne lata 1808-1893 indeksuje Eugeniusz
Kruszyna lata 1808-1874 -Przemek
Kurowice lata 1818-1888
Kutno ew. lata 1834-1872 indeksacja i numeracja Kamil Małecki
Łaznów lata 1808-1873-Marek
Zduńska Wola 1808-1875-indeksacja Ela, Monika, Basia, Kasia
Zgierz lata 1818-1876 indeksacja Elżbieta Misiewicz (1818-1867)
W sumie w styczniu zrobione 44 480 zdjęć
Osoby, które prosiły o zrobienie zdjęć do indeksacji proszę o kontakt do mnie lodzkie.metryki@gmail.com lub do Marty geneteka@genealodzy.pl
w sprawie otrzymania materiału do opracowania
Zdjęcia są w trakcie przygotowania
Dziękuję Krystianowi za pomoc przy numerowaniu zdjęć oraz wszystkim indeksującym i pomagającym przy projekcie AP Łódź
pozdrawiam serdecznie
Eliza
Eliza
- Ćwikliński_Leszek

- Kontakt:
Dziękujemy Elizie za niesamowitą wytrwałość w realizacji postawionych sobie celów
z korzyścią dla nas wszystkich.
Życzymy dużo zdrowia bo pewnie zapału Ci nie braknie.
Aktualny stan prac w AP Łódź przedstawiam w pliku
http://poczekalnia.genealodzy.pl/pliki/ ... aplodz.pdf
pozdrowienia
Leszek
z korzyścią dla nas wszystkich.
Życzymy dużo zdrowia bo pewnie zapału Ci nie braknie.
Aktualny stan prac w AP Łódź przedstawiam w pliku
http://poczekalnia.genealodzy.pl/pliki/ ... aplodz.pdf
pozdrowienia
Leszek
- Morawicka_Justyna

- Kontakt:
Jestem zainteresowana indeksacją parafii Dobroń. Czy jest szansa na zdjęcia z lat 1808-1885 ?
Pozdrawiam
Justyna
Pozdrawiam
Justyna
Ostatnio zmieniony pn 03 lut 2014, 09:15 przez Morawicka_Justyna, łącznie zmieniany 1 raz.
- 33szuwarek

Piotr
Księgi , które są przekazywane do archiwum z USC są fotografowane w pierwszej kolejności chodzi o lata po 1911 roku.
Dopiero zaczął się 2014 rok i nie wszystkie księgi z 2013 roku znajdują się w archiwum trzeba cierpliwie czekać
Księgi , które są przekazywane do archiwum z USC są fotografowane w pierwszej kolejności chodzi o lata po 1911 roku.
Dopiero zaczął się 2014 rok i nie wszystkie księgi z 2013 roku znajdują się w archiwum trzeba cierpliwie czekać
pozdrawiam serdecznie
Eliza
Eliza
Przepraszam czy chodzi Ci o indeksowanie jeśli tak to proszę zgłosić się do Marty geneteka@genealodzy.pl osoby indeksujące nie maja problemu z otrzymaniem materiału do indeksacjiCecilia pisze:Od roku 1808 będą też metryki ze Zduńskiej Woli online?
Pozdrawiam.
pozdrawiam serdecznie
Eliza
Eliza