T: "Prośba o pomoc" *
Witam potrzebuję pomocy odnośnie moich przodków Józefa Krzykowskiego i jego żony Barbary Krzykowskiej z d. Melerska wiem tylko tyle że mieli syna Kazimierza Krzykowskiego urodzonego w 1781 r a zmarł w 18 kwietnia 1847 roku w Krzynowłoga Mała żonaty był z Kunegundą Krzykowską z d. Jaworska urodzona 1790 roku zmarła 24 listopada 1840 w krzynowłoga Mała. Chodzi mi głównie o to że niemam dostępu do archiwum i do starszych akt z parafii Krzynowłoga Mała. Utknełam też na Szymonie zbrzeskim niestety niewiem kiedy się urodził zmarł natomiast w 1836 roku żonaty z Anielą Zbrzeską z Domu Cesarczyk urodzona w 1778 roku zamrła w 8 maja 1848 w Krzynowłoga Mała z tego małżeństwa mieli syna Kazimierza zbrzeskiego urodzonego 1814 roku W Pawłówkowo a żonaty był z Elżbietą Zbrzeską z domu krzykowską córką wspomnianych już Kazimierza i kunegundy Krzykowskich Elżbieta natomiast urodziła się 17 listopada w 1815 roku w Romany Zalesie jest to również parafia Krzynwłoga. Moja prośba polega na jakichkolwiek informacjach gdzie mogę szukać danych na temat ww. Może ktoś ma dostęp do Archiwum w Pułtusku i zechciałby zerknąć na miejscowość Krzynowłoga Mała . za wszelką pomoc będę ogromnie wdzięczna
* Temat zmieniony przez moderatora
Krzykowski Józef - gdzie szukać danych
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
Witam
Moim przodkiem jest również Józef Krzykowski x Barbara Melerska a dokładniej ich córka Marianna Krzykowska, która została żoną Macieja Zuzelskiego. Z tego co wiem to akta są w archiwum diecezjalnym w Płocku, planuje się tam wybrać ale niestety praca nie pozwoli mi na to szybko.
Pozdrawiam
Anna
Moim przodkiem jest również Józef Krzykowski x Barbara Melerska a dokładniej ich córka Marianna Krzykowska, która została żoną Macieja Zuzelskiego. Z tego co wiem to akta są w archiwum diecezjalnym w Płocku, planuje się tam wybrać ale niestety praca nie pozwoli mi na to szybko.
Pozdrawiam
Anna