Cmentarz w Wieluniu
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Cmentarz w Wieluniu
Witam,
gdyby się zdarzyło, że ktoś z Państwa będzie na cmentarzu w Wieluniu i natknie się na nagrobek Piotra Wrześniewskiego lub Nepomuceny Wrześniewskiej... (w różnych dokumentach, jej imie jest różne zapisywane). Nie wiem kiedy zmarli. Żyli w dniu ślubu syna Stanisława, tj. w 1919 r.
Na pewno był to cmentarz rzymsko-katolicki.
Nie znalazłam nic na Grobonecie. Zaglądałam do zakładki z wyszukiwarkami tutaj na portalu, ale też nie znalazłam.
Kasia z Kierejewskich
gdyby się zdarzyło, że ktoś z Państwa będzie na cmentarzu w Wieluniu i natknie się na nagrobek Piotra Wrześniewskiego lub Nepomuceny Wrześniewskiej... (w różnych dokumentach, jej imie jest różne zapisywane). Nie wiem kiedy zmarli. Żyli w dniu ślubu syna Stanisława, tj. w 1919 r.
Na pewno był to cmentarz rzymsko-katolicki.
Nie znalazłam nic na Grobonecie. Zaglądałam do zakładki z wyszukiwarkami tutaj na portalu, ale też nie znalazłam.
Kasia z Kierejewskich
Justyna Wiśniewska, c. Adama, ur. ok. 1814;
Walenty Kierejewski, s. Jana, ur. ok. 1750
Ślub: Karol Fischer i Joanna/Krystyna Weiglin, przed 1818.
-
Bryś_Martyna

Cmentarz w Wieluniu
Gdybym kiedyś, będąc, znalazła nagrobek, to napiszę do Pani, ale niczego nie obiecuję 
Pozdrawiam
Martyna
http://zytniowjelonki.blogspot.com/
Szukam aktu małżeństwa Andrzeja Brysia z Dorotą Michniewską/Kubacką/Mrówką, 1829-1831.
Martyna
http://zytniowjelonki.blogspot.com/
Szukam aktu małżeństwa Andrzeja Brysia z Dorotą Michniewską/Kubacką/Mrówką, 1829-1831.
Martynka,
po prostu miej mnie w życzliwej pamięci. Nie jest to sprawa gardłowa, więc jeśli Ci nie będzie "po drodze" to świat się nie zawali
Kasia z Kierejewskich
PS Co prawda na zdjęciu jestem z wnuczką, ale naprawdę możesz mówić mi po imieniu
po prostu miej mnie w życzliwej pamięci. Nie jest to sprawa gardłowa, więc jeśli Ci nie będzie "po drodze" to świat się nie zawali
Kasia z Kierejewskich
PS Co prawda na zdjęciu jestem z wnuczką, ale naprawdę możesz mówić mi po imieniu
Bardzo Ci dziękuję za poświęcony czas (mam wyrzuty sumienia, że szukałaś w taką marną pogodę
)
Pozdrawiam
Kasia z Kierejewskich
PS Jeśli będziesz potrzebowała jakiejś pomocy z Gdańska - daj znać
Pozdrawiam
Kasia z Kierejewskich
PS Jeśli będziesz potrzebowała jakiejś pomocy z Gdańska - daj znać