Nie mogę odczytać aktu zgonu - rosyjski.

Wzajemna pomoc w problemach natury genealogicznej. Przed wysłaniem zapytania proszę sprawdzić podforum tematyczne : Tłumaczenia metryk: łacina, niemiecki, rosyjski, ukraiński, angielski, francuski ; także tematy : Poszukiwania lub Stronę Główną Forum

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Awatar użytkownika
Małgorzata_Kulwieć

Sympatyk
Otrzymał podziękowania: 1 time

Post autor: Małgorzata_Kulwieć »

Zupełnie nie mogę sobie poradzić z odczytaniem aktu 59

http://www.epaveldas.lt/vbspi//content/ ... _289211_40

Widzę tylko, że zmarł w par. Kormiałowie (wsi nie mogę odczytać) młodzieniec stanu wolnego lat około dwudziestu o nazwisku Kulwieć, ale rodziców tam chyba nie ma podanych? Czy miał na imię Jan???
Data zgonu 20-11-1853 ?

Z góry dziekuję za pomoc.
pozdrawiam
Małgorzata_Kulwieć
Szukam wszelkich informacji o: wszystkich Kulwiec(i)ach; Babińskich i Steckich z Lubelszczyzny, Warszawy, Włocławka i Turku; Sadochach i Knapach z okolic Mińska Maz.
MonikaMaru

Sympatyk

Post autor: MonikaMaru »

Wszystko się zgadza - zmarł od gorączki Jan Kulwieć, młodzian około 20 lat, tutejszy parafianin. Rodziców nie podają.

Wieś to chyba Kołpiańce. W następnej metryce wyraźniej zapisana. Data zgonu 21.XI.1803

Pozdrawiam,
Monika
Pozdrawiam,
Monika
WM

Nieaktywny
Legenda

Post autor: WM »

21.11.1853 we wsi Kołpancych zmarł wieśniak Jan Kulwieć od gorączki po niedawno odbytej spowiedzi. Stanu wolnego młodzieniec mający około 20 lat tutejszej cerkwi parafianin. Ciało jego miejscowy administrator ks. Bobrowicz 22.11. br. na kormałowskim parafialnym cmentarzu pochował.
Wawrek
Awatar użytkownika
Małgorzata_Kulwieć

Sympatyk
Otrzymał podziękowania: 1 time

Post autor: Małgorzata_Kulwieć »

Dziękuje bardzo.
Pozdrawiam
pozdrawiam
Małgorzata_Kulwieć
Szukam wszelkich informacji o: wszystkich Kulwiec(i)ach; Babińskich i Steckich z Lubelszczyzny, Warszawy, Włocławka i Turku; Sadochach i Knapach z okolic Mińska Maz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Potrzebuję pomocy”