Pytkowski, gm. Rybno- poszukuje dokumentów sprzed 1850r.

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

aneta_pytkowska

Sympatyk

Post autor: aneta_pytkowska »

Witam wszystkich serdecznie i proszę o pomoc. Gdzie mogę znaleźć metryki sprzed 1850r. dotyczące przodków mojego prapra….dziadka Wawrzyńca Pytkowskiego? W e-bazie znalazłam tylko dokumenty z drugiej połowy XIX wieku. Przybliżoną datę urodzin i śmierci Wawrzyńca Pytkowskiego utworzyłam na podstawie metryk ślubów jego dzieci.

Wawrzyniec Pytkowski (ur. ok.1850r.- zm. przed 1890r. wieś Bronisławy, gmina Rybno, powiat sochaczewski). Mąż Cecylii z d. Olejniczak. Ojciec m.in. Jana (ur. 1864r.). Jan przeprowadził się do Sewerynowa gm. Iłów pow. Sochaczewski.

Dziękuję za informacje.
Aneta
stanisław48

Sympatyk
Mistrz

Post autor: stanisław48 »

Na stronie parafii Rybno jest napisane ,że urodzenia są w parafii od 1808 roku, a słyszałem od osoby , która tam była, że moga być tez wcześniejsze. Trzeba skontaktować się z proboszczem.

http://www.diecezja.lowicz.pl/serwis/in ... 55&idd=103

Pozdrawiam, Stanisław
aneta_pytkowska

Sympatyk

Post autor: aneta_pytkowska »

Bardzo dziękuję za podpowiedź Panie Stanisławie. Skontaktuję się z proboszczem parafii. Szkoda, że dokumentów z parafii Rybno sprzed roku 1850r nie ma w e-bazie. Może kiedyś...

Łączę pozdrowienia
Aneta
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”