Nazwisko: Dudziński

Wątki tworzone przez moduł „Nazwiska ” pozycja „Moje konto - Moje nazwiska” (Poszukuję nazwiska..)

Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Komentarze

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Komentarze »

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=987&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
Knychała_Maciej

Post autor: Knychała_Maciej »

Witam.
Moja krewna wyszła za mąż za Bartłomieja Dudzińskiego (pochodził z Kłecka k. Gniezna). Zmarł w połowie XXw. najprawdop. w Strzelnie (woj. kujawsko-pomorskie).
Stanisława-Dudzińska

Post autor: Stanisława-Dudzińska »

Mój mąż R.Dudziński jest synem Władysława Dudzińskiego.Brat Władysława, Mieczysław urodził się w Kolbuszowej w roku 1908.Ich ojciec miał na imię Ludwik.Między rokiem 1908 a 1911 wyjechał do Borysławia , tam zmarł i został pochowany. Szukamy danych - daty urodzenia Ludwika , jego przodków i rodzeństwa.
zwiniarski

Post autor: zwiniarski »

Mam dość dobrze rozpracowaną rodzinę Dudzińskich z Kolbuszowej, ale nie wszystkie gałęzie - rodzina niegdyś bardzo liczna. Proszę o kontakt na PW.
Zbigniew
Awatar użytkownika
Rafael

Członek PTG
Mistrz

Post autor: Rafael »

Witam!Babcia mojego dziadka miała panieńskie nazwisko Dudziński i pochodziła z parafii Przybyszew na Mazowszu.Narazie jestem na etapie poszukiwań informacji o tej gałęzi rodziny,wiem jednak,że Dudzińscy mieszkali tam od dawna.
Pozdrawiam
Rafał

Poszukuję wszelkich informacji i kontaktu z krewnymi rodzeństwa pradziadków:
Warszawa - Bańkowscy, Kabot.
https://genealodzy.pl/index.php?name=PN ... art=4&ez=2
Maryla_Celmer

Sympatyk
Mistrz

Post autor: Maryla_Celmer »

A ja mam prywatna zagadke zwiazana z nazwiskiem Dudzinski. Dowiedzialam sie niedawno, ze we Wroclawiu na Cmentarzu Grabiszynskim pochowana byla (w 1975 r.) zona brata mojego dziadka Jozefa (prawdopodobnie Wiktoria na drugie, z domu Szewczak) Sielska... w grobie z Wiktorem Dudzinskim (pole 46 grob 899). Wiadomosc jest oficjalna - z Zarzadu Cmentarzy we Wroclawiu -ale na grobie jej nazwisko nie figuruje.
Moze ktos ze "znawcow" Dudzinskich wie cos na ten temat i pomoze mi rozszyfrowac te zagadke?
Maryla celmer
Awatar użytkownika
wojtwk1912

Sympatyk
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: wojtwk1912 »

Witam

Mąż mojej cioci Genowefy Dudzińskiej z Wilskich nazywała się Franciszek (Jan) Dudziński, mieszkał w miejscowości Karnice gm. Mszczonów. Ślub wzięli ok. 1930 r. Mieli troje dzieci, Bronisławę, Zdzisławę i Franciszka. Brakuje mi danych o jego rodzicach jak i daty ur. i śmierci. Może ktoś posiada te dane i jest skłonny się nimi podzielić.
ILF1952

Re: Nazwisko: Dudziński

Post autor: ILF1952 »

Knychała_Maciej pisze:Witam.
Moja krewna wyszła za mąż za Bartłomieja Dudzińskiego (pochodził z Kłecka k. Gniezna). Zmarł w połowie XXw. najprawdop. w Strzelnie (woj. kujawsko-pomorskie).
Mój dziadek Stanisław Dudziński syn Franciszka i Marianny z domu Olszańska pochodził z okolc Gniezna ,wiem tylko ,że urodził się 30.04 1902 roku we Włoszanowie w powiecie Żninskim .Jego bracia i ojciec zgineli w Powstaniu Wielkopolskim ,cała rodzina mojej mamy i taty pochodzi z okolic Gościeszyna ,Mogilna woj .kujawsko -pomorskie.Stanisław Dudziński zmarł 31 .05 .1945 roku w obozie na Uralu .Moze ktoś wie coś o rodzinie Dudzińskich z tej okolicy i ma chęć podzielić się informacjami.
Nowakowska_Katarzyna

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Nowakowska_Katarzyna »

...Witam...

Dudzińska Tekla i Kołsut Franciszek < ślub 1844 rok / par. Szewna

Zainteresowanych potomkami proszę o kontakt .

pozdrawia Katarzyna N.
parsi

Post autor: parsi »

Prapradziadek Jan Dudziński z Łomży (Łomżyca) ur. ok. 1866-1868 r. ożenił się z Michaliną Gawrońską ur. ok. 1867-1870 r.. Mieli co najmniej 5 dzieci: Bronisławę, Genowefę, Annę, Zofię i Jana.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nazwiska”