Nazwisko: Wójcik

Wątki tworzone przez moduł „Nazwiska ” pozycja „Moje konto - Moje nazwiska” (Poszukuję nazwiska..)

Moderatorzy: maria.j.nie, adamgen

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Komentarze

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Komentarze »

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=21968&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
izadw

Sympatyk

Post autor: izadw »

Poszukuję informacji nt. Wojciecha Wójcika - ur. we wsi Wierzbica, zamieszkały potem we wsi Dziepułć a jeszce później w Radomsku
ur. ok 1871 (jeszcze nie ustaliłam dokładnego roku)
syn Mateusza Wójcika i Marjanny z Oziębłych
mąż - Franciszki Jamborów
Z Franciszką pobrali się w 1895 roku mieli sześcioro dzieci (Aniela, Bolesław, Józef, Helena, Jan i Marianna).
Zmarł najprawdopodobniej w 1910 - 1911 (zresztą jego żona Franciszka rtównież) - nie mogę ustalić daty ich śmierci - bardzo mi na tym zależy.
Izadw
Gośka

Sympatyk
Legenda

Post autor: Gośka »

Jesli chodzi o Radomsko to tutaj możesz szukać https://familysearch.org/pal:/MM9.3.1/T ... %3D2115410
Pozdrawiam - Gośka :)
Pozdrawiam - Gośka
izadw

Sympatyk

Wójcik

Post autor: izadw »

Witaj Gosiu
Bardzo mi pomogłaś tym linkiem.
Poszujuję teraz daty urodzenia mojej pra ....
Urodziła się w 1912 roku - niestety w linku który mi podałaś są akta tylko do od nr 1 do 141 i brak najważniejszego ... rejestru.
Gdzie mogę jeszcze poszukać?
Gośka

Sympatyk
Legenda

Wójcik

Post autor: Gośka »

Akta metrykalne Radomska są w AP Piotrków Trybunalski http://baza.archiwa.gov.pl/sezam/sezam. ... y_id=49869 napisz do nich e-maila to Ci odszukają, pisałam do nich, z tym że miałam konkretny numer i rok i ksztowało mnie to kilka złotych, z tym, że czekałam na ich reakcje ok 2 tyg. Myślę, ze jeśli to na pewno 1912 rok to będzie mały koszt i będzie najszybciej, bo możesz pisać jeszcze do parafii ale tutaj to specjalnie nie liczyłabym na chęci księdza do pomocy .... choć może w jego przypadku mylę sie bo nie miałam z nim doczynienia. Ale pewnie szybciej będzie poprzez AP.
No i te 141 aktów można przeszukać po kolei - może wsród nich jest ?
Pozdrawiam - Gośka :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nazwiska”