Prośba o .. MyHeritage ... cz.1

Informacje genealogiczne dostępne w Internecie – linki do zasobów, których nie ma w Bibliotece cyfrowej w Katalog linków lub w wątkach tematycznych na tym podforum. Przed wysłaniem zapytania o nazwisko lub parafię, proszę sprawdzić wątki na podforum tematycznym: Poszukuję osób, rodzin oraz Poszukuję parafii, miejscowości

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen

tomekpn

Sympatyk
Mistrz

Post autor: tomekpn »

Uprzejmie proszę o pomoc w skontaktowaniu się z administratorem drzewa (Piotr Banyś) w MH o numerze pp_109898519 (http://www.myheritage.pl/FP/entry.php?s=79153373).

Proszę o przekazanie mojego maila tomekpn@go2.pl z prośbą o kontakt w sprawie podobieństw w naszych drzewach.

Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
Tomek
monika_pas

Sympatyk

Post autor: monika_pas »

Dziękuję za informacje :)
Awatar użytkownika
Berendzik_Malgorzata

Sympatyk
Mistrz

Post autor: Berendzik_Malgorzata »

Witam,
proszę o skontaktowanie się w moim imieniu z następującymi administratorami drzew genealogicznych:

- Witryna rodzinna (Bliscy) / Zmuda, które zostało utworzone przez: Stefan Zmuda (nr użytkownika 386919082)

- Jasiukiewicz Web Site / Łuczak Family Tree, które zostało utworzone przez: Michał Jasiukiewicz (nr użytkownika 207021121)

- Witryna rodziny MIECIŃSKICH / Mieciński, które zostało utworzone przez: Mietek Mieciński (nr użytkownika 341509091)

- Nachowicz / Nachowicz, które zostało utworzone przez: Katarzyna Nachowicz (nr użytkownika 235070784)

Kontakt na @: malgorzata.berendzik(at)gmail.com

Serdecznie dziękuję, pozdrawiam,

Gosia
Awatar użytkownika
zolwik1397

Sympatyk

Post autor: zolwik1397 »

Witam! Moglabym prosic o podanie mi informacji z tego linku? Bardzo bym byla wdzieczna. :) http://www.myheritage.pl/FP/record-matc ... 1861098294
rjancz

Sympatyk
Adept

Post autor: rjancz »

Witam

Mógłbym prosić o nawiązanie kontaktu z użytkownikiem Maria Musielak Drzewo genealogiczne 141152283, bardzo mi zależy gdyż mamy wspólnego bezpośredniego przodka, Franciszka Kurpiewskiego.

Mój e-mail: rafaljanczewski@poczta.pl

Pozdrawiam,
Rafał
Szukane przeze mnie nazwiska: Janczewski, Zawalich, Lenkiewicz, Kowalczyk, Choromański, Kacprzyński, Kalapeta, Mierzejewski, Mianowski, Dobkowski, Woroniecki, Bednarz, Zyskowski, Kurpiewski, Łukasiewicz, Szyszkowski, Modzelewski, Świerz, Sawicki, Sobolews
majkuss

Sympatyk
Adept

Post autor: majkuss »

Bardzo proszę o odczytanie danych dotyczących osoby: Jakub Minicki,
w drzewie genealogicznym: Ród Przemysława in Witryna rodzinna, zarządzana przez Daria Kocik

Być może jest to mój przodek. Nie jestem pewien, bo najczęściej zapisywany był pod nazwiskiem Miński, ale także Mińcki.

Pozdrawiam,
Maciej Majewski
Awatar użytkownika
kierejka

Sympatyk

Post autor: kierejka »

Jakub Minicki
ur. 1753, Dubin, chrzestni: Marianna Wybieralska, Walenty Leśniewski
żona: Jadwiga, ur. 1747
ojciec: Stanisław, ur. 1715, Dubin, chrzestni: Wawrzyniec Piechociński, Zofia Piechocińska, rodzice Stanisława: Andrzej, Regina.
matka: Helena Minicka (z domu Minicka) sic!
rodzeństwo: Jadwiga, 1747, Dubin, chrzestni: Walenty Leśniewski, Ewa Lubiatoska

Kasia z Kierejewskich
Justyna Wiśniewska, c. Adama, ur. ok. 1814;
Walenty Kierejewski, s. Jana, ur. ok. 1750
Ślub: Karol Fischer i Joanna/Krystyna Weiglin, przed 1818.
tomekpn

Sympatyk
Mistrz

Post autor: tomekpn »

tomekpn pisze:Uprzejmie proszę o pomoc w skontaktowaniu się z administratorem drzewa (Piotr Banyś) w MH o numerze pp_109898519 (http://www.myheritage.pl/FP/entry.php?s=79153373).

Proszę o przekazanie mojego maila tomekpn@go2.pl z prośbą o kontakt w sprawie podobieństw w naszych drzewach.

Czy ktoś może mi pomóc..?
Pozdrawiam
Tomek
Awatar użytkownika
kierejka

Sympatyk

Post autor: kierejka »

Tomku,
wysłałam Ci wiadomość na maila, ktory podałeś w poście

Kasia z Kierejewskich
Justyna Wiśniewska, c. Adama, ur. ok. 1814;
Walenty Kierejewski, s. Jana, ur. ok. 1750
Ślub: Karol Fischer i Joanna/Krystyna Weiglin, przed 1818.
Sylwia_Dudek

Sympatyk

Post autor: Sylwia_Dudek »

Bardzo prosze o odczytanie danych: Franciscus Belkot
http://www.myheritage.pl/research?s=225 ... ge+ey.1899

Z gory dziekuje za pomoc
Sylwia
Anetta_72

Sympatyk
Adept

Post autor: Anetta_72 »

Oskarkrawczyk pisze:
Oskarkrawczyk pisze:Proszę o podanie mojego maila - oskarkrawczyk@op.pl lub skype - oskar97kr dla Renata Szajna i csutti Csató.
Wznawiam prośbę
Witaj Oskarze,
niecierpliwisz się zupełnie niepotrzebnie byłoby pomocne gdybyś przynajmniej napisał o kogo w drzewie Renaty chodzi bo w końcu z jakiegoś powodu chcesz ten kontakt nawiązać. Podobnie ma się sprawa witryny węgierskiej jeśli chcesz aby wiadomość została przekazana to dobrze byłoby ją napisać i gotową (np. w j. angielskim) przesłać tu lub na priva osoby która zechce Ci pomóc. Pamiętajmy że nie zawsze administratorzy witryn reagują pozytywnie na nasze wiadomości (nasze czyli osób które pomagają i przesyłają je w czyimś imieniu).
Jeśli nie będzie dla Ciebie problemem to co napisałam powyżej pomogę w przesłaniu wiadomości.

Informacja dla Tomka,
wiadomość do p. Piotra Banyś została przesłana.

Informacja dla Jacka,
oto co znajduje się o Leokadii Łokczewskiej występującej w drzewie Guy'a Borowskiego:
Leokadia Lokczewska (zd. Hamburg)
Nie żyje
Mąż:
Nieznane Lokczewski
Dzieci:
Zofia Lokczewska
Judge Zygmunt Lokczewski
Dr Kazimierz Lokczewski
Wladyslaw Lokczewski
Maria Lokczewska
Stanislaw Lokczewski
Waclaw Lokczewski
Jest ładne zdjęcie Leokadii mogę podesłać jpg jeśli podasz mi adres mailowy (jeśli jesteś zainteresowany).

Informacja dla żółwik1397,
na początek podpisujemy nasze posty przynajmniej imieniem :) czasem głupio pisać "cześć żółwiku". Oto co znajduje się kiedy klikam na link który podałaś:
"Cześć wszystkim - Mam na imię Daria Pelowska w 2008 roku rozpoczęłam nasz wspólny projekt odtworzenia historii rodziny i w rezultacie też oto przefajną witrynę rodzinną. (^.-)
Jeśli chcesz się ze mną skontaktować to kliknij tutaj Nasze drzewo genealogiczne jest umieszczone w Internecie na tej stronie! W naszym drzewie genealogicznym znajduje się 2768 osób. Najwcześniejsze wydarzenie to: Urodziny: Jakub Pruszak (1540). Najnowsze wydarzenie to: śmierć: Krystyna Jażdżewska (28 lis 2013).
Witrynę ostatnio zaktualizowano 13 lut 2014. Aktualnie w witrynie zarejestrowało się 30 osób. Jeżeli też chcesz zostać członkiem tej witryny, kliknij tutaj. Dobrej zabawy!
UWAGA! Cool
Skoro juz tu jestes mozesz rozbudowac nasze drzewko.
Buduj zgodnie z faktami a bedziemy mogli byc dumni z naszej rodzinki!
Cudnie by było gdybyś coś podpowiedział/a bo im więcej info nawet tych błachych tym bogatsza historia. A więc... ?
Pozdr! Wasza Darka"
Drzewo nosi nazwę "Drzewko Pelasi, Galosiów itd." a administruje nim Daria Pelowska. Jeśli chcesz nawiązać z nią kontakt to mogę przesłać wiadomość ale podeślij mi ja tutaj lub na priva.

Informacja dla Rafała,
wiadomość do Marii Musielak została wysłana.

Pozdrawiam,
Anetta.
Oskarkrawczyk

Nieaktywny

Post autor: Oskarkrawczyk »

W przypadku Renaty Szajny chodzi o rodzinę Szajnów (wspólni przodkowie to Franciszek Szajna i Maria Szajna z Opolskich oraz ich przodkowie).

Do csutti Csatto: (nie mam pewności co do poprawności tego po węgiersku).

Hallo Csutti!
Ich bin ein Ur-ur-ur-urgrosssohn von Nicolao Csató (Csatto), der ist im Ungarn geboren. Ich moechte alle Csató-Familie suchen und das Familiebaum von Csató-Familie bauen. Ich bitte du um Informationen ueber deinen Abstammung. Vielen Dank im voraus.
Oskar aus Krakau

Helló Csutti!
Én egy ük-ük-ük-ük-unokája Nicolao Csató (Csatto), aki Magyarországon született. Azt akarom, hogy keressen az összes Csató család és építeni a családfáját Csató család. Én kérsz információt a származását. Előre is köszönöm.
Oskar Krakkóból
Anetta_72

Sympatyk
Adept

Post autor: Anetta_72 »

Oskarkrawczyk pisze:W przypadku Renaty Szajny chodzi o rodzinę Szajnów (wspólni przodkowie to Franciszek Szajna i Maria Szajna z Opolskich oraz ich przodkowie).

Hallo Csutti!
Ich bin ein Ur-ur-ur-urgrosssohn von Nicolao Csató (Csatto), der ist im Ungarn geboren. Ich moechte alle Csató-Familie suchen und das Familiebaum von Csató-Familie bauen. Ich bitte du um Informationen ueber deinen Abstammung. Vielen Dank im voraus.
Oskar aus Krakau

Helló Csutti!
Én egy ük-ük-ük-ük-unokája Nicolao Csató (Csatto), aki Magyarországon született. Azt akarom, hogy keressen az összes Csató család és építeni a családfáját Csató család. Én kérsz információt a származását. Előre is köszönöm.
Oskar Krakkóból
Cześć Oskar,
wiadomości do obu dziewczyn zostały wysłane.
Pozdrawiam,
Anetta.
Sylwia_Dudek

Sympatyk

Post autor: Sylwia_Dudek »

Sylwia_Dudek pisze:Bardzo prosze o odczytanie danych: Franciscus Belkot

Z gory dziekuje za pomoc
Sylwia
powyzszy link nie wchodzi, nie wiem dlaczego, prawidlowy jest ponizej, gdybym mogla prosic o pomoc
Oskarkrawczyk

Nieaktywny

Post autor: Oskarkrawczyk »

Anetta_72 pisze:
Oskarkrawczyk pisze:W przypadku Renaty Szajny chodzi o rodzinę Szajnów (wspólni przodkowie to Franciszek Szajna i Maria Szajna z Opolskich oraz ich przodkowie).

Hallo Csutti!
Oskar aus Krakau

Helló Csutti!
Oskar Krakkóból
Cześć Oskar,
wiadomości do obu dziewczyn zostały wysłane.
Pozdrawiam,
Anetta.
Dziękuję bardzo, podałaś mojego maila?
Zablokowany

Wróć do „Zasoby internetowe”