Jak poszukiwać rodziny w USA? -Dostęp ...(cz.7)
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Dziękuję Elu za poświęcony mi czas, ale.... niestety to nie jest osoba, której szukam. Może ktoś z forumowiczów będzie miał więcej szczęścia i pomoże mi znaleźć właściwą osobę, bo ja jak na razie ciągle źle typuję.
Wiadomości pewne: Marian Kociński, syn Tomasza, ur. w 1892 roku, wyemigrował do USA w 1910 (na te fakty mam dokumenty).
Wiadomości inne, głównie od rodziny odnalezionej w USA: Marian Kociński używał tam imienia Michael, nazwisko już na początku zostało przekręcone przez urzędnika stąd też pojawia się jako Kocienski lub Kuchinski. Początkowo mieszkał w Massachussets, poźniej przeniósł się do Connecticut (na pewno przed 1932 r.). Zmarł w 1977 r. jako Michael Kuchinski. Żona Marianna. Jedyne co mi pasuje to census 1940
http://search.ancestry.com/cgi-bin/sse. ... &ml_rpos=2
Kuzynka pamięta, że bawiła się z dziewczynką o imieniu Patti.
W Censusie z 1910 roku mogł jeszcze nie być spisany, ale w 1920 i 30 na pewno. Niestety, nie udało mi się go odnaleźć. Czy mogę liczyć na pomoc?
Pozdrawiam
Viola
Wiadomości pewne: Marian Kociński, syn Tomasza, ur. w 1892 roku, wyemigrował do USA w 1910 (na te fakty mam dokumenty).
Wiadomości inne, głównie od rodziny odnalezionej w USA: Marian Kociński używał tam imienia Michael, nazwisko już na początku zostało przekręcone przez urzędnika stąd też pojawia się jako Kocienski lub Kuchinski. Początkowo mieszkał w Massachussets, poźniej przeniósł się do Connecticut (na pewno przed 1932 r.). Zmarł w 1977 r. jako Michael Kuchinski. Żona Marianna. Jedyne co mi pasuje to census 1940
http://search.ancestry.com/cgi-bin/sse. ... &ml_rpos=2
Kuzynka pamięta, że bawiła się z dziewczynką o imieniu Patti.
W Censusie z 1910 roku mogł jeszcze nie być spisany, ale w 1920 i 30 na pewno. Niestety, nie udało mi się go odnaleźć. Czy mogę liczyć na pomoc?
Pozdrawiam
Viola
Czy pomozesz mi jeszcze Joanno odnaleźć osobę z mojej rodziny
BARBARA KOCHANSKI, ur. ok 1938 w Racine, Wisconsin, USA , jej rodzice to Leo Kochanski 1909-1960 i Helen ( z domu Mezenska/Mierzyńska ) 1913-2002. Nie wiem , gdzie mieszka , czy żyje, czy ma/miała męża , dzieci ?
Mozna to ustalić ?
Basia Muzyk
BARBARA KOCHANSKI, ur. ok 1938 w Racine, Wisconsin, USA , jej rodzice to Leo Kochanski 1909-1960 i Helen ( z domu Mezenska/Mierzyńska ) 1913-2002. Nie wiem , gdzie mieszka , czy żyje, czy ma/miała męża , dzieci ?
Mozna to ustalić ?
Basia Muzyk
Witam.
Może ktoś mi pomoże w odszukaniu kuzynki Irena Plewa zd. Piotrowicz c. Józefa i Heleny , ur. lata 1930 Ujazdek- przebywała wraz
z rodziną w USA, mam jeszcze jedno pytanie odnośnie tego gdzie szukać osób które przebywały w Anglii- chodzi mi o Józef Piotrowicz ur.24.02.1906r Ujazdek, dziękuję za pomoc i pozdrawiam Marek.
Może ktoś mi pomoże w odszukaniu kuzynki Irena Plewa zd. Piotrowicz c. Józefa i Heleny , ur. lata 1930 Ujazdek- przebywała wraz
z rodziną w USA, mam jeszcze jedno pytanie odnośnie tego gdzie szukać osób które przebywały w Anglii- chodzi mi o Józef Piotrowicz ur.24.02.1906r Ujazdek, dziękuję za pomoc i pozdrawiam Marek.
-
Klimczak_Elżbieta
Pani Joanno, Pani Krystyno
Po przeszukaniu metryk w kościele w Pustelniku okazało się, że poszukiwaną przeze mnie osobą nie jest Anna Kotowska (1874-1895), ale jej najstarsza siotra Katarzyna ur. 1863 w Kątach (zabór rosyjski, okolice Warszawy), córka Tomasza i Marcjanny (z domu Kaim) Kotowskich, która wyemigrowała w wieku ok 20 lat jako niezamężna panna z żydowską rodziną, której dziećmi się opiekowała.
Bardzo przepraszam, ale błąd udało się skorygować po latach poszukiwań.Proszę o informacje odnośnie tej osoby.Po wpisaniu imienia, nazwiska oraz daty urodzenia na Ancestry wyskoczyły 3 rekordy, które mogą dotyczyć poszukiwanej przeze mnie krewnej, ale nie mogę ich sprawdzić, ponieważ nie dysponuje płatnym dostępem.
Serdecznie pozdrawiam
Elżbieta Klimczak
Po przeszukaniu metryk w kościele w Pustelniku okazało się, że poszukiwaną przeze mnie osobą nie jest Anna Kotowska (1874-1895), ale jej najstarsza siotra Katarzyna ur. 1863 w Kątach (zabór rosyjski, okolice Warszawy), córka Tomasza i Marcjanny (z domu Kaim) Kotowskich, która wyemigrowała w wieku ok 20 lat jako niezamężna panna z żydowską rodziną, której dziećmi się opiekowała.
Bardzo przepraszam, ale błąd udało się skorygować po latach poszukiwań.Proszę o informacje odnośnie tej osoby.Po wpisaniu imienia, nazwiska oraz daty urodzenia na Ancestry wyskoczyły 3 rekordy, które mogą dotyczyć poszukiwanej przeze mnie krewnej, ale nie mogę ich sprawdzić, ponieważ nie dysponuje płatnym dostępem.
Serdecznie pozdrawiam
Elżbieta Klimczak
JAK poszukiwać rodziny w USA? -Dostęp ...(cz.5)
Witaj ,marek14 pisze:Witam.
Może ktoś mi pomoże w odszukaniu kuzynki Irena Plewa zd. Piotrowicz
c. Józefa i Heleny , ur. lata 1930 Ujazdek- przebywała wraz
z rodziną w USA, mam jeszcze jedno pytanie odnośnie tego
gdzie szukać osób które przebywały w Anglii- chodzi mi
o Józef Piotrowicz ur.24.02.1906r Ujazdek,
dziękuję za pomoc i pozdrawiam Marek.
Jozefa Piotrowicz znalazlam w USA..
Czy to moze byc on??
Name: Joseph
Surname: Piotrowicz
Name Suffix:
Birth Date: 25 February 1906
Social Security Number: 142-32-9767
State: New Jersey
Last Place of Residence: Perth Amboy, Middlesex, New Jersey
Previous Residence Postal Code: 08861
Event Date: April 1977
Adres ,Irene Plewa ,lat 80
http://www.advancedbackgroundchecks.com ... ty=&state=
maz Stanislaw??,lat 86
Zwroc uwage na adresy ,te same osoby zamieszkujace- Florida
wczesniej mieszkaly w Perth Amboy(miejsce zgonu Jozefa Piotrowicz)
np.
Violetta A Marcisz (Plewa)-(corka Ireny?)
Birth Date: 01 Sep 1971
https://familysearch.org/pal:/MM9.1.1/KPD9-LPY
https://familysearch.org/search/record/ ... id=2199956
Gregory Plewa
https://familysearch.org/search/record/ ... id=2199956
Irena Plewa
Birth Date: 25 Oct 1933
https://familysearch.org/pal:/MM9.1.1/KPD9-1Z6
Stanley Plewa
https://familysearch.org/pal:/MM9.1.1/273P-NLC
Joanna
jej rodzice to Leo Kochanski 1909-1960 i Helen ( z domu Mezenska/Mierzyńska ) 1913-2002.
Nie wiem ,
gdzie mieszka ,czy żyje, czy ma/miała męża , dzieci ?
Mozna to ustalić ?
Basia Muzyk[/quote]
Witaj,
HELEN J KOCHANSKI
Adresy:
1. 1700 C A Becker Dr #70, Racine, WI 53406
2. 4000 Maryland Ave #103, Racine, WI 53405
3. 928 Hampton Rd, Milwaukee, WI 53217
4. 1100 Fountain Hills Dr #108, Racine, WI 53406
5.5410 Westmore Dr,Racine, WI 53406
Tel.
1. (414) 554-4993
2. (262) 633-3056
3. (414) 633-3056
4.(262) 554-4993
http://www.advancedbackgroundchecks.com ... /196451656
Pod wyzej zaznaczonym adresem:
928 E Hampton Rd
Milwaukee, WI 53217
mieszka Barbara A Scott,lat 65 z mezem Gary A Scott,lat 65
corka??
http://www.whitepages.com/search/FindNe ... 53217-5953
http://www.whitepages.com/name/Barbara- ... WI/5p5eciy
zgadzalby sie rok urodzenia.
W spisie z 1940r. ma 2-a lata ,to nie znaczy ze urodzila sie w 1938r.,
spisy byly sporzadzane przewaznie w m-cu styczniu
i wtedy miala jeszcze 2-a lata…to jedno z wyjasnien ,drugie to,to ze czesto
zdarzaly sie pomylki w zapisach..
Name: Barbara A Scott
Residence Date: 01 Feb 1996
Residence Place: Milwaukee, Wisconsin, United States
Birth Date: 14 May 1937
Phone Number: (414) 964-4222
Phone Number Recorded Date: 25 Mar 2008
Address: 17823 Po Box
Address Continued: Milwaukee, Wisconsin 53217
Address Date: 01 Feb 1996
2nd Address: 928 E Hampton Rd # 17823
2nd Address Continued: Milwaukee, Wisconsin 53217
2nd Address Date: 01 Jul 1993-25 Mar 2008
3rd Address: 17823 PO Box
3rd Address Continued: Milwaukee, Wisconsin 53217
3rd Address Date: 01 May 1993-01 May 1996
Possible Relatives: Geoffrey A Scott
Joanna
JAK poszukiwać rodziny w USA? -Dostęp ...(cz.5)
Joanno dziękuję ślicznie tak to te osoby, pozdrawiam Marek.
-
BluszczJerzy
Poszukuję rodziny Boleslausa Kaniewskiego w USA
Witam!
Bardzo proszę o pomoc w odszukaniu rodziny mojego wujka Boleslausa Kaniewskiego. Bolesław urodził sie 11-06-1923 roku w Chicago. W 1924 wraz z rodzicami wrócił do Polski. W grudniu 1947 roku wypłynął do Nowego Jorku. Wiem, że mieszkał NY i uczył się zawodu stolarza. Kontakt z nim urwał się w 1951 roku. Bolesław zmarł w kwietniu 1993 roku ( Dlaczego brak dokładnej daty zgonu?) w NY. Nie wiem czy Bolesław był żonaty i czy miał dzieci? Bedę wdzięczny za wszelkie informacje.
Bardzo proszę o pomoc w odszukaniu rodziny mojego wujka Boleslausa Kaniewskiego. Bolesław urodził sie 11-06-1923 roku w Chicago. W 1924 wraz z rodzicami wrócił do Polski. W grudniu 1947 roku wypłynął do Nowego Jorku. Wiem, że mieszkał NY i uczył się zawodu stolarza. Kontakt z nim urwał się w 1951 roku. Bolesław zmarł w kwietniu 1993 roku ( Dlaczego brak dokładnej daty zgonu?) w NY. Nie wiem czy Bolesław był żonaty i czy miał dzieci? Bedę wdzięczny za wszelkie informacje.
Witam!
bardzo proszę jakas dobra duszę o wyszukanie mi informacji na ancestry.com o Tomasz Tabor. Dane z Ellis island
First Name: Tomasz
Last Name: Tabor
Ethnicity: Poland, Polish
Last Place of Residence: Zdziarzec, Galicy
Date of Arrival: May 17, 1906
Age at Arrival: 26y Gender: M Marital Status: M
Ship of Travel: Prinzess Alice
Port of Departure: Bremen
Manifest Line Number: 0022
First Name: Tomasz
Last Name: Tabor
Ethnicity: Poland, Polish
Last Place of Residence: Zdziarzec, Galicy
Date of Arrival: May 17, 1906
Age at Arrival: 26y Gender: M Marital Status: M
Ship of Travel: Prinzess Alice
Port of Departure: Bremen
Manifest Line Number: 0022
- Marek.Podolski

Jeszcze raz uśmiecham się do Joanny z prośba o odszukanie:
Johann Adam Ungeheuer urodzony październik 1798 r. w Germersheim, Pfalz (Niemcy) i Maria Regina Gaab urodzona 1819 r. (Niemcy). Ich ślub 20.05.1835 r. w Niemczech. Z ich siedmioro dzieci znam tylko dane urodzenia jednego Adama Franciszka 7.02.1839 r. w Germersheim, Plaz. Pozostałe dzieci: Regina Elżbieta, Jan Jakub, Józefa (lub Józef), Paulina Regina, Henryk, Andrzej. Adam Franciszek z Karoliną z d. Birnbach mieli dwoje dzieci urodzonych już w Polsce: Michał i Ludwik. od nich pochodzi rodzina, która wcześniej z powodzeniem odszukałaś.
Ze strony Rootsweb wiem, że przybyli do USA w 1852 roku. Jednak na tym kończą się moje sukcesy. Strona dalej jest płatna.
http://wc.rootsweb.ancestry.com/cgi-bin ... r&id=I6131
Może Tobie uda się coś znaleźć o nich i o ich potomkach.
Pozdrawiam
Marek
Johann Adam Ungeheuer urodzony październik 1798 r. w Germersheim, Pfalz (Niemcy) i Maria Regina Gaab urodzona 1819 r. (Niemcy). Ich ślub 20.05.1835 r. w Niemczech. Z ich siedmioro dzieci znam tylko dane urodzenia jednego Adama Franciszka 7.02.1839 r. w Germersheim, Plaz. Pozostałe dzieci: Regina Elżbieta, Jan Jakub, Józefa (lub Józef), Paulina Regina, Henryk, Andrzej. Adam Franciszek z Karoliną z d. Birnbach mieli dwoje dzieci urodzonych już w Polsce: Michał i Ludwik. od nich pochodzi rodzina, która wcześniej z powodzeniem odszukałaś.
Ze strony Rootsweb wiem, że przybyli do USA w 1852 roku. Jednak na tym kończą się moje sukcesy. Strona dalej jest płatna.
http://wc.rootsweb.ancestry.com/cgi-bin ... r&id=I6131
Może Tobie uda się coś znaleźć o nich i o ich potomkach.
Pozdrawiam
Marek
Witaj Marek,
Czy probowales sie zkontaktowac z tworca rodzinneg drzewka, Cindy. Adres emailowy jest podany:
ungabungal@msn.com
Tak ze mozes zostawic wiadomosc ze chces sie z kontaktowac z Cindy jak kliknies na slowa Add Post-em
Drzewo Joahanna Adama Ungeheuer jest tez na www.mundia.pl . Wystarczy sie zarejstrowac za darmo i mozes sie skontaktowac z tworca rodzinnego drzewko.
Pozdrawiam, pomponik
Czy probowales sie zkontaktowac z tworca rodzinneg drzewka, Cindy. Adres emailowy jest podany:
ungabungal@msn.com
Tak ze mozes zostawic wiadomosc ze chces sie z kontaktowac z Cindy jak kliknies na slowa Add Post-em
Drzewo Joahanna Adama Ungeheuer jest tez na www.mundia.pl . Wystarczy sie zarejstrowac za darmo i mozes sie skontaktowac z tworca rodzinnego drzewko.
Pozdrawiam, pomponik
- Marek.Podolski

pomponik pisze:Witaj Marek,
ungabungal@msn.com
Pozdrawiam, pomponik
Próbowałem. Ta podana poczta wykazuje błąd i odrzuca maile.
patrzyłem się w EllisIsland - tam nie ma danych z 1852 r.
Ale wysłałem maila z tej drugiej strony Mundia. Może ktoś odpowie.
Pozdrawiam
Marek
Marku,
Przepuszczam ze probowales pisac mail na adres emailowy na www.ancestry.com . Na www.mundia.pl adres emailowy zalozyciela drzewka Ungeheuer ci sie nie wyswietli ale sam mozez napisac email po przez www.mundia.pl .
Azeby zalogowac sie na www.mundia.pl mozes uzywac nazwe i haslo ktore uzywaz azeby wejsc na www.ancestry.com (rejstracja jest darmowa - mundia nalezy do www.ancestry.com).
Jak wejdzies na www.mundia.p (po logowaniu) kliknij na slowa FIND PEOPLE, wyszukiwarka ci sie otworzy i z lewej stony napisz Johann Ungeheuer. Przy Birth Date napisz rok urodzenia 1798, kliknij na search i sobie wybierzes drzewko ktore bedzies chcial przegladnac. Po wybieranie drzewka ogulna informacja ci sie pokaze i prawej stony przy slowach Added By, kikniesz na nazwe tworcy drzewka i bedzies mog napisac mail.
Pozdrawiam, pomponik
Przepuszczam ze probowales pisac mail na adres emailowy na www.ancestry.com . Na www.mundia.pl adres emailowy zalozyciela drzewka Ungeheuer ci sie nie wyswietli ale sam mozez napisac email po przez www.mundia.pl .
Azeby zalogowac sie na www.mundia.pl mozes uzywac nazwe i haslo ktore uzywaz azeby wejsc na www.ancestry.com (rejstracja jest darmowa - mundia nalezy do www.ancestry.com).
Jak wejdzies na www.mundia.p (po logowaniu) kliknij na slowa FIND PEOPLE, wyszukiwarka ci sie otworzy i z lewej stony napisz Johann Ungeheuer. Przy Birth Date napisz rok urodzenia 1798, kliknij na search i sobie wybierzes drzewko ktore bedzies chcial przegladnac. Po wybieranie drzewka ogulna informacja ci sie pokaze i prawej stony przy slowach Added By, kikniesz na nazwe tworcy drzewka i bedzies mog napisac mail.
Pozdrawiam, pomponik
- Marek.Podolski