T:"Poszukuję Wiadomości o Rodzinach Szymendera,Rudnik,Mówka..."
Witam
W raz z rodziną tworzymy Drzewo Genealogiczne.Potrzebowałabym ,jeśli to możliwe, jakich kolwiek informacji o swoich przodkach.
Chodzi mi o rodzcow mojego dziadka który nazywał się Stanisław Szymendera ur 8 5 1925r Urodził się w Łąkorz ale mieszkał w Pokrzydowie i bardzo zalezy mi na jakich kolwiek informacjach o jego rodzicach czyli Piotr Szymendera i Anna Szymendera z domu Mówka
Oraz rodziców mojej babci Anny Rudnik z meża Szymendera ur 15 02 1927 nie wiem gdzie się urodziła ale wychowała się w Żmijewie. i tu takze jesli bym mogła prosić o jakie kolwiek informacje o jej rodzicach Czyli Mari Rudnik z domu Ciżyńska i Bronisław Rudnik.
Jesli mogli by mi Państwo pomoc ,była bym naprawdę bardzo wdzięczna.
Pozdrawiam
Magdalena Brzezińska
Szymendera, Rudnik, Mówka -Poszukuję informacji
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
-
CzechGrzegorz
- Jankowski_Kamil

- Kontakt:
Po 1 zapytam : Co to za nazwa loginu?:)
po 2 Droga Magdaleno zdaje się, że rozmawialiśmy na K-PTG i naprawdę nie ma to sensu rozmawiać na wielu portalach o tym samym.
Zarówno dziadek jak i babcia narodzili się po 1910 roku a więc ich akta narodzin są w Urzędach Stanu Cywilnego, pod które podlegają wsie w których się narodzili. Mam wrażenie, że dążysz uparcie do tego, żeby ktoś za Ciebie poszukał tych informacji, a to Ty musisz zadzwonić ( jeśli nie możesz pojechać) do USC w którym te dane się znajdują i prosić o odpis ( oczywiście za odpłatnością). Po otrzymaniu odpisu będziesz miała informacje o pradziadkach, ich nazwiska, zawody, czasem także lata. Potem dopiero możesz próbować skontaktować się z kimś z Archiwum ażeby odnaleźć akta ślubu ( chociaż te mogą być też po 1910) , akta narodzin pradziadków.
Wiesz już pod jakie USC należą obie wsie o których piszesz, bo rozmawialiśmy o tym na K-PTG.
Kamil.
Przejrzyj genetekę , być może coś znajdziesz, ale nie spodziewaj się dziadków, za młodzi na nasze indeksacje
po 2 Droga Magdaleno zdaje się, że rozmawialiśmy na K-PTG i naprawdę nie ma to sensu rozmawiać na wielu portalach o tym samym.
Zarówno dziadek jak i babcia narodzili się po 1910 roku a więc ich akta narodzin są w Urzędach Stanu Cywilnego, pod które podlegają wsie w których się narodzili. Mam wrażenie, że dążysz uparcie do tego, żeby ktoś za Ciebie poszukał tych informacji, a to Ty musisz zadzwonić ( jeśli nie możesz pojechać) do USC w którym te dane się znajdują i prosić o odpis ( oczywiście za odpłatnością). Po otrzymaniu odpisu będziesz miała informacje o pradziadkach, ich nazwiska, zawody, czasem także lata. Potem dopiero możesz próbować skontaktować się z kimś z Archiwum ażeby odnaleźć akta ślubu ( chociaż te mogą być też po 1910) , akta narodzin pradziadków.
Wiesz już pod jakie USC należą obie wsie o których piszesz, bo rozmawialiśmy o tym na K-PTG.
Kamil.
Przejrzyj genetekę , być może coś znajdziesz, ale nie spodziewaj się dziadków, za młodzi na nasze indeksacje
-
CzechGrzegorz
- Jankowski_Kamil

- Kontakt:
-
CzechGrzegorz
-
barbarahartka