Wendt okolice Drzycimia - parafia ewangelicko-augsburska
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
- zolwik1397

CzesC! Mam pewnien problem. Szukam przodkow o nazwisku Wendt i wiedzac np. ze pra...babcia zmarla w wsi Bukowiec miedzy 1848-1880 nie znalazlam w parafi Przysiersk jej aktu zgonu. To nazwisko brzmi niemiecko wiec moze byla ewangelistką? Podobnie z jej corka ktora urodzila sie ok 1848 w Lnianku a w Drzycimiu jej chrztu brak. Gdzie powinnam szukac? Pozdrowienia. Daria
- zolwik1397

I jak tam? Nikt nic nie wie? Ja tez nic do dzisiaj nie moge znalezc...
Parafia ewnagleicka w Serocku z tego co wiem byla najblizej ale odpada bo juz przeszukalam.
Parafia ewnagleicka w Serocku z tego co wiem byla najblizej ale odpada bo juz przeszukalam.
Śle serdeczności! Daria ^^
- Topolinski_Jozef

Re: Wendt okolice Drzycimia - parafia ewangelicko-augsburska
Witam,
parafia ewangelicka przed 1855 była w Świeciu a później w Bukowcu.
zgodnie ze stroną: http://www.westpreussen.de/cms/ct/ortsv ... ssuche.phpzolwik1397 pisze:...
parafia ewangelicka przed 1855 była w Świeciu a później w Bukowcu.
- zolwik1397

Re: Wendt okolice Drzycimia - parafia ewangelicko-augsburska
Dziekuje za info.
A gdzie moglabym znalezc te ksiegi? Wedlug bazy 'pradziad' nie ma tych lat w AP.
edit: Juz wiem! Przetlumaczylam sobie dzieki google translate ta stronke niemiecka. To wszystko czego szukam jest w archiwum w Berlinie.
A gdzie moglabym znalezc te ksiegi? Wedlug bazy 'pradziad' nie ma tych lat w AP.
edit: Juz wiem! Przetlumaczylam sobie dzieki google translate ta stronke niemiecka. To wszystko czego szukam jest w archiwum w Berlinie.
Śle serdeczności! Daria ^^