Nazwisko: Meger
Moderatorzy: maria.j.nie, adamgen
- Komentarze

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=722&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
-
Dąbkowska_Alina

- Kontakt:
Mam w moim drzewie nazwisko Megger: Ignacy Megger ur. 1839r. Plewno (parafia Przysiersk), moja prababcia Józefa Pszczolińska z domu Megger ur. 12.03.1868r. w Gródku (parafia Drzycim) - okolice Świecia.
- Michał_D.Wysocki

Nazwisko Megger (Meger, Megier) jest bardzo rozpowszechnione w woj. pomorskim, choć by w par. Lubichowo, Konarzyny, Starogard Gd.
Pierwsze wzmianki (na stronie POmorskiego TG) są z roku 1720, gdy to rodzi się Jan syn Bartłomieja i Katarzyny.
Matką mojej babki była Antonina Megger ur. w 1905 roku w Lubichowie, a jej korzenie są mi znane do roku (tylko) około 1790.
Pozdrawiam
Michał Wysocki
Pierwsze wzmianki (na stronie POmorskiego TG) są z roku 1720, gdy to rodzi się Jan syn Bartłomieja i Katarzyny.
Matką mojej babki była Antonina Megger ur. w 1905 roku w Lubichowie, a jej korzenie są mi znane do roku (tylko) około 1790.
Pozdrawiam
Michał Wysocki
-
MarylaWalkiewicz
Witaj Alino!!!
Mój pradziadek Piotr Paweł Megger (syn Tomasza Meggera i Józefiny Wojnowskiej) ur.29.06.1868r.w Grucznie (troszkę na południe od Drzycimia),
a inny Megger - dr Andrzej Megger w 1928roku w Prątnicy (parafia panny młodej) był świadkiem na ślubie moich dziadków Wacława Mieczysława Mederskiego i Kazimiery Megger (córki Piotra Pawła z Gruczna).
Może gdzieś w przeszłości mamy wspólnych przodków?
Pozdrawiam Cię - Maryla
Mój pradziadek Piotr Paweł Megger (syn Tomasza Meggera i Józefiny Wojnowskiej) ur.29.06.1868r.w Grucznie (troszkę na południe od Drzycimia),
a inny Megger - dr Andrzej Megger w 1928roku w Prątnicy (parafia panny młodej) był świadkiem na ślubie moich dziadków Wacława Mieczysława Mederskiego i Kazimiery Megger (córki Piotra Pawła z Gruczna).
Może gdzieś w przeszłości mamy wspólnych przodków?
Pozdrawiam Cię - Maryla