Bardzo proszę o pełne przetłumaczenie aktu zgonu Romana Biedrzyckiego. Podstawowe dane odczytałem sobie ale jest tam tyle dodatkowych wpisów - że mogą być pomocne w poszukiwaniu aktu ślubu jego ojca a mojego pradziadka Władysława Biedrzyckiego.
Wiegel = Wygiełzów 13 kwiecień 1944
Pfarr Märzendorf = Parafia Mierzyce
Strassburger Line = ul. Dąbrowska
z góry dziękuję
skan aktu: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 5de4d.html
Gorąca prośba o tłumaczenie z niemieckiego - wyraźny skan
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
- jarymi

Pozdrawiam Ryszard Jankielewicz
W kręgu moich zainteresowań nazwiska: Biedrzycki , Sobolewski, (okolice Brzezin, Piotrkowa, Częstochowy) Mirosław (Lubelskie) , Stożek (Myślenice, Kraków), Jankielewicz, Stabeusz, Garbacz (Warszawa, Wilno, Kowno)
W kręgu moich zainteresowań nazwiska: Biedrzycki , Sobolewski, (okolice Brzezin, Piotrkowa, Częstochowy) Mirosław (Lubelskie) , Stożek (Myślenice, Kraków), Jankielewicz, Stabeusz, Garbacz (Warszawa, Wilno, Kowno)
- jarymi

Jeszce raz prośba o tłumaczenie może ktoś się zlituje 
- beatabistram

juz sie robi 
Wygiełzów 13 kwiecień 1944
robotnik Roman Biedrzycki
zamieszkaly Wola Pszczolecka, rejon sadowy
Wygiełzów , powiat Lask
dnia 10.4.1944 o godz. 20 w Wola Pszczolecka zmarl
Zmarly urodzony byl 22.7 1878 w Cisowa , powiat Wielun
(akt urodzenia) Parafia Mierzyce pod numerem 88/1878
ojciec: robotnik Wladyslam Biedrzycki, ostatnie miejsce zamieszkania Lodz
matka: Elzbieta Biedrzycki domo Sobolewski , ostatnie miejsce zamieszkania Lodz
Zmarly byl w zwiazku malzenskim z Bronislawa Biedrzycki domo Janik
Zarejestrowano na podstawie ustnego zgloszenia malzonki , zamieszkalej Lodz Strassburger Line = ul. Dąbrowska 67
Zglaszajaca potwierdzila tozsamosc przedkladajac zaswiadczenie policyjne meldunkowe
przeczytano, potwierdzono i nie- podpisano, z powodu niepismiennictwa wlasnorecznie podkrzyzowano.
Przyczyna zgonu : ustanie akcji serca na skutek chronicznej choroby serca, astmy i niedokrwistosci
zawarcie zwiazku malzenskiego dnia 24 wrzesnia 1905 w Lodzi w kosciele katolickim Sw?.Krzyza pod numerem 867/ 1905
pozdrawiam Beata
Wygiełzów 13 kwiecień 1944
robotnik Roman Biedrzycki
zamieszkaly Wola Pszczolecka, rejon sadowy
Wygiełzów , powiat Lask
dnia 10.4.1944 o godz. 20 w Wola Pszczolecka zmarl
Zmarly urodzony byl 22.7 1878 w Cisowa , powiat Wielun
(akt urodzenia) Parafia Mierzyce pod numerem 88/1878
ojciec: robotnik Wladyslam Biedrzycki, ostatnie miejsce zamieszkania Lodz
matka: Elzbieta Biedrzycki domo Sobolewski , ostatnie miejsce zamieszkania Lodz
Zmarly byl w zwiazku malzenskim z Bronislawa Biedrzycki domo Janik
Zarejestrowano na podstawie ustnego zgloszenia malzonki , zamieszkalej Lodz Strassburger Line = ul. Dąbrowska 67
Zglaszajaca potwierdzila tozsamosc przedkladajac zaswiadczenie policyjne meldunkowe
przeczytano, potwierdzono i nie- podpisano, z powodu niepismiennictwa wlasnorecznie podkrzyzowano.
Przyczyna zgonu : ustanie akcji serca na skutek chronicznej choroby serca, astmy i niedokrwistosci
zawarcie zwiazku malzenskiego dnia 24 wrzesnia 1905 w Lodzi w kosciele katolickim Sw?.Krzyza pod numerem 867/ 1905
pozdrawiam Beata
- jarymi

Wielkie dzięki
Dzięki tak szczegółowemu aktowi zgonu odnalazłem na FS jego akt urodzenia a w metrykach akt ślubu - nieczęsto akty są tak szczegółowe.
Wiele danych odczytałem ale właśnie przyczyna zgonu była dla mnie niejasna
jeszcze raz dziękuję
pozdrawiam
Dzięki tak szczegółowemu aktowi zgonu odnalazłem na FS jego akt urodzenia a w metrykach akt ślubu - nieczęsto akty są tak szczegółowe.
Wiele danych odczytałem ale właśnie przyczyna zgonu była dla mnie niejasna
jeszcze raz dziękuję
pozdrawiam