Wydrzyński, Szoszkiewicz, Rogala

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Wydrzyński_Bogdan

Wydrzyński, Szoszkiewicz, Rogala

Post autor: Wydrzyński_Bogdan »

Poszukuję wszystkich o nazwisku:Wydrzyński,Szoszkiewicz,Rogala majacych cokolwiek wspólnego z okolicą Ozorkowa k/Łodzi.Pozdrawiam wszystkich o tych nazwiskach.
ewarogala

Sympatyk

Nazwisko Wydrzyński,Szoszkiewicz,Rogala

Post autor: ewarogala »

mam nazwisko ROGALA szukam rodziny,która pochodzi z okolic Radomia -Wincentów - Mateusz Rogala s.Józefa i Karoliny. ur 28.01.1889r.
Czy mógłby mi ktoś pomóc?
Wydrzyński_Bogdan

Nazwisko Wydrzyński,Szoszkiewicz,Rogala

Genealogią zajmuję się od niedawna,być może również moja rodzina od strony mamy pochodzi z okolic Radomia cały czas sprawdzam jej pochodzenie i z kąd się wzieli w okolicach Ozorkowa k/Łodzi. Bądźmy ze sobą w kontakcie, miło że ktoś się odezwał. Pozdrawiam Bogdan Wydrzyński.
ewarogala

Sympatyk

Rogala

Panie Bogdanie mogę dodać,że Mateusz Rogala miał 3 siostry.On sam wyjechał do Niemiec za pracą i tam się ożenił.Jego siostry miały jechać do Ameryki. Jedna możliwe,że znalazła się w Warszawie?Ale to nie do końca sprawdzone informacje.
Pozdrawiam ewa.r.
Awatar użytkownika
Krystyna_Czerniga

Sympatyk
Kontakt:

Post autor: Krystyna_Czerniga »

Mój pradziadek też nazywał się Mateusz Rogala i pochodził z okolic Radomia.Był jednak starszy,bo jego córka a moja babcia urodziła się
w 1894 roku/Ruda Wielka/.W czasie wojny i po wojnie mieszkali
w Radomiu.Miał jeszcze córki Helenę i Marię oraz syna Antoniego.
Żona Józefa z domu Pawelec.
Pozdrawiam
Krystyna
ewarogala

Sympatyk

ROGALA

Witam!
mój Mateusz to dziadek mojego męża,a pradziadek to Józef Rogala (Karolina jego żona) urodził się w miejscowości Wincentów k/Radomia,brał udział w wojnie japońsko-ruskiej 1905r.Tyle wiem,ponieważ jego dokumenty są niemieckie,pisane odręcznie,trudne do dokładnego odczytania.
Zapisałam Pani dane,kiedy będę miała więcej informacji dam znać.
Dziękuję,że Pani odpisała.
Pozdrawiam.
ewarogala szczecin
Wydrzyński_Bogdan

ROGALA,SZOSZKIEWICZ,WYDRZYŃSKI

Witam obydwie panie, szkoda,że żadna informacja nie pasuje do mojej gałęzi Rogali, ale kto wie .
Może kiedyś się dowiem,że moi przybyli pod Łęczycę k/Łodzi właśnie z radomskiego.
Pozdrawiam Bogdan
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”