Wydrzyński, Szoszkiewicz, Rogala
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
-
Wydrzyński_Bogdan
Wydrzyński, Szoszkiewicz, Rogala
Poszukuję wszystkich o nazwisku:Wydrzyński,Szoszkiewicz,Rogala majacych cokolwiek wspólnego z okolicą Ozorkowa k/Łodzi.Pozdrawiam wszystkich o tych nazwiskach.
Nazwisko Wydrzyński,Szoszkiewicz,Rogala
mam nazwisko ROGALA szukam rodziny,która pochodzi z okolic Radomia -Wincentów - Mateusz Rogala s.Józefa i Karoliny. ur 28.01.1889r.
Czy mógłby mi ktoś pomóc?
Czy mógłby mi ktoś pomóc?
-
Wydrzyński_Bogdan
Nazwisko Wydrzyński,Szoszkiewicz,Rogala
Genealogią zajmuję się od niedawna,być może również moja rodzina od strony mamy pochodzi z okolic Radomia cały czas sprawdzam jej pochodzenie i z kąd się wzieli w okolicach Ozorkowa k/Łodzi. Bądźmy ze sobą w kontakcie, miło że ktoś się odezwał. Pozdrawiam Bogdan Wydrzyński.
Rogala
Panie Bogdanie mogę dodać,że Mateusz Rogala miał 3 siostry.On sam wyjechał do Niemiec za pracą i tam się ożenił.Jego siostry miały jechać do Ameryki. Jedna możliwe,że znalazła się w Warszawie?Ale to nie do końca sprawdzone informacje.
Pozdrawiam ewa.r.
Pozdrawiam ewa.r.
- Krystyna_Czerniga

- Kontakt:
Mój pradziadek też nazywał się Mateusz Rogala i pochodził z okolic Radomia.Był jednak starszy,bo jego córka a moja babcia urodziła się
w 1894 roku/Ruda Wielka/.W czasie wojny i po wojnie mieszkali
w Radomiu.Miał jeszcze córki Helenę i Marię oraz syna Antoniego.
Żona Józefa z domu Pawelec.
Pozdrawiam
Krystyna
w 1894 roku/Ruda Wielka/.W czasie wojny i po wojnie mieszkali
w Radomiu.Miał jeszcze córki Helenę i Marię oraz syna Antoniego.
Żona Józefa z domu Pawelec.
Pozdrawiam
Krystyna
ROGALA
Witam!
mój Mateusz to dziadek mojego męża,a pradziadek to Józef Rogala (Karolina jego żona) urodził się w miejscowości Wincentów k/Radomia,brał udział w wojnie japońsko-ruskiej 1905r.Tyle wiem,ponieważ jego dokumenty są niemieckie,pisane odręcznie,trudne do dokładnego odczytania.
Zapisałam Pani dane,kiedy będę miała więcej informacji dam znać.
Dziękuję,że Pani odpisała.
Pozdrawiam.
ewarogala szczecin
mój Mateusz to dziadek mojego męża,a pradziadek to Józef Rogala (Karolina jego żona) urodził się w miejscowości Wincentów k/Radomia,brał udział w wojnie japońsko-ruskiej 1905r.Tyle wiem,ponieważ jego dokumenty są niemieckie,pisane odręcznie,trudne do dokładnego odczytania.
Zapisałam Pani dane,kiedy będę miała więcej informacji dam znać.
Dziękuję,że Pani odpisała.
Pozdrawiam.
ewarogala szczecin
-
Wydrzyński_Bogdan
ROGALA,SZOSZKIEWICZ,WYDRZYŃSKI
Witam obydwie panie, szkoda,że żadna informacja nie pasuje do mojej gałęzi Rogali, ale kto wie .
Może kiedyś się dowiem,że moi przybyli pod Łęczycę k/Łodzi właśnie z radomskiego.
Pozdrawiam Bogdan
Może kiedyś się dowiem,że moi przybyli pod Łęczycę k/Łodzi właśnie z radomskiego.
Pozdrawiam Bogdan