Jankowscy lub Janowscy - szukam krewnych

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

milena.zoltowska

Post autor: milena.zoltowska »

T: "Szukam krewnych"

Witam,
Chciałabym odszukać lub dowiedzieć się kilku informacji na temat rodziny mojej babci.
Z tego, co mówiła to przed II wojną światową jej rodzice wrócili do Polski. Natomiast reszta rodziny została w Chicago, później zmieniła miejsce (kojarzę Florydę, ale nie jestem pewna). Rodzina z tego co pamiętam miała na nazwisko Jankowscy lub Janowscy. Moi pradziadkowie to Eleonora i Ignacy Lewandowscy.
Wiem, że kontakt urwał się w latach 60.

* Temat zmieniony przez moderatora (Sianin_1948)
Marianna_Różalska

Sympatyk
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Marianna_Różalska »

Witam,

Z jakimi miejscowościami w Polsce byli związani Pani Jankowscy i Janowscy ? Występują u mnie obydwa nazwiska, ale w przypadku miejscowości w woj. łódzkim - Moskule, Sierżnia, parafia Skoszewy.

Pozdrawiam
Marianna
milena.zoltowska

Post autor: milena.zoltowska »

Pradziadkowie po przybyciu do Polski (prawdopodobnie pod koniec lat 20.) zamieszkali w miejscowości Duninów/ Duninowo na Mazowszu, koło Płocka. Pradziadek zatrudnił się w folwarku u dziedzica, w 1939roku zmarł. Prababcia natomiast utrzymywała bardzo długi kontakt z rodziną.
pozdrawiam
jad47

Sympatyk

Post autor: jad47 »

Moi dziadkowie to Janowscy z okolic Chelmna i mam wyprowadzona linie rodziny a Pani Janowscy z kad Jadwiga.
Bożena_Prymus

Sympatyk
Legenda

Post autor: Bożena_Prymus »

Witaj , nie wiem o jakich Jankowskich Ci chodzi , jesli ich potomkowie mieszkali w okolicy Duninowa to warto wybrać się do miejscowości Solec koło Gostynina ,tam są groby Jankowskich pozdrawiam Bożena
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”