Zagadka - dzieci w odstępie 4 m-cy ???????

Wzajemna pomoc w problemach natury genealogicznej. Przed wysłaniem zapytania proszę sprawdzić podforum tematyczne : Tłumaczenia metryk: łacina, niemiecki, rosyjski, ukraiński, angielski, francuski ; także tematy : Poszukiwania lub Stronę Główną Forum

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Awatar użytkownika
jarymi

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: jarymi »

Trafiłem na ciekawą zagadkę. Ten sam ojciec? ta sama matka? dzieci urodzone w różnych miejscowościach, w odstępie ok 4 miesięcy. Zbieg okoliczności dotyczący rodziców????

AU nr 20 Łysaków par. Koski ( gdzie to jest ?) - Feliks Biedrzycki ur.17-03-1849 syn Józefa i Wiktoryji z Kaweckich

skan AU: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... c1607.html

AU nr 157 Bronowice - Tekla Wiktoryja Biedrzycka ur. 28-07-1849 córka Józefa i Wiktoryji z Kaweckich

skan AU: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 31f9d.html
Pozdrawiam Ryszard Jankielewicz

W kręgu moich zainteresowań nazwiska: Biedrzycki , Sobolewski, (okolice Brzezin, Piotrkowa, Częstochowy) Mirosław (Lubelskie) , Stożek (Myślenice, Kraków), Jankielewicz, Stabeusz, Garbacz (Warszawa, Wilno, Kowno)
Białobrzeski_Marek

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Białobrzeski_Marek »

Tak, to jest zbieżność imion i nazwisk, pierwsi pobrali się w 1846 r. w Łysakowie koło Ciechanowa, a drudzy w 1845 r. w Brzezinach koło Łodzi, ich śluby są zindeksowane na geneszukacz i koniec niejasności.
Awatar użytkownika
jarymi

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: jarymi »

Dzięki ale zbieżność ciekawa :)
często się nie spotyka
- tego małżeństwa z Łysakowa wcześniej nie znalazłem - Z Bronowic to są "moi" Biedrzyccy i dlatego trochę się zdziwiłem
Pozdrawiam Ryszard Jankielewicz

W kręgu moich zainteresowań nazwiska: Biedrzycki , Sobolewski, (okolice Brzezin, Piotrkowa, Częstochowy) Mirosław (Lubelskie) , Stożek (Myślenice, Kraków), Jankielewicz, Stabeusz, Garbacz (Warszawa, Wilno, Kowno)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Potrzebuję pomocy”