-Księgi parafialne-
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen
Czy wiadomo Wam, Kochani, coś o parafii Momina? Jest szansa na metryki? Już nie wspomnę o genetece.
Pozdrowienia. Jola Kozak
Szukam aktów: - zgonu Macieja Podczaskiego ok. 1782 Sandomierz, - chrztu Marianna Opacka c.Stanisława ok.1670, - chrztu Jan Pakielewicz (Panfilowicz) łódzkie ok.1817, - ślubu Podczaskiego z Hadziewiczówną ok. 1720
Szukam aktów: - zgonu Macieja Podczaskiego ok. 1782 Sandomierz, - chrztu Marianna Opacka c.Stanisława ok.1670, - chrztu Jan Pakielewicz (Panfilowicz) łódzkie ok.1817, - ślubu Podczaskiego z Hadziewiczówną ok. 1720
-
pawel.dyda

Ale z jakich lat konkretnie? Bo np. w przypadku Goworowa, wszystko to co jest dostępne (AP Warszawa o. Pułtusk) znajduje się przecież w metrykach... Wcześniejsze lata są w AD Płock (i na mikrofilmach u Mormonów), a późniejsze... Dobre pytanie, jak nie w parafii, to "bezpieczne" (czyt. niedostępne) w AD Łomża. Skanów z tych materiałów w dającej się przewidzieć przyszłości bym się nie spodziewał.Meduza pisze:Czy w tym roku będą dostępne skany metryk parafii Wąsewo , Goworowo , Czerwin ?
pozdrawiam milutko
Anka
O Wąsewie i Czerwinie się nie wypowiem, nie znam się...
Pozdrawiam,
Paweł.
Paweł.
- Skrzypczak_Bogumiła

W genbazie są też późne lata Czerwina, wcześniejsze roczniki w opłakanym stanie we wspomnianym już AD Łomża
Pozdrawiam,
Rafał
Pozdrawiam,
Rafał
Szukane przeze mnie nazwiska: Janczewski, Zawalich, Lenkiewicz, Kowalczyk, Choromański, Kacprzyński, Kalapeta, Mierzejewski, Mianowski, Dobkowski, Woroniecki, Bednarz, Zyskowski, Kurpiewski, Łukasiewicz, Szyszkowski, Modzelewski, Świerz, Sawicki, Sobolews
-
Węgrzyn_Ania

-
Słomińska_Dominika

.....
Ostatnio zmieniony ndz 09 mar 2014, 14:09 przez Słomińska_Dominika, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam
Dominika
Interesuja mnie nazwiska Słomiński, Szelągowski, Maroszek, Chłopecki
Dominika
Interesuja mnie nazwiska Słomiński, Szelągowski, Maroszek, Chłopecki
- Raciborski_Marek

Witam!
Czy może Ktoś orientuje się czy istnieją osobne księgi samych chrztów z parafii Bielawy, woj. łódzkie, z lat 1815 - 1819.
W księdze Urodzeń mam zgłoszenie o porodzie (dziecko nieślubne) do ślubu - odpis w alegatach aktu chrztu po łac. i z datą jest tu mały problem - po łac. ochszczony jest na dziesięć dni przed porodem ale jest rok po arabsk ale w kreskach i tu można się dopatrzeć dat 1815, 1818, 1819. Na końcu jest data odpisu rok 1840.
Dzięki za pomoc
Pozdrawiam mr
Czy może Ktoś orientuje się czy istnieją osobne księgi samych chrztów z parafii Bielawy, woj. łódzkie, z lat 1815 - 1819.
W księdze Urodzeń mam zgłoszenie o porodzie (dziecko nieślubne) do ślubu - odpis w alegatach aktu chrztu po łac. i z datą jest tu mały problem - po łac. ochszczony jest na dziesięć dni przed porodem ale jest rok po arabsk ale w kreskach i tu można się dopatrzeć dat 1815, 1818, 1819. Na końcu jest data odpisu rok 1840.
Dzięki za pomoc
Pozdrawiam mr
Marek
Możesz dowiedzieć się w parafii czy istnieją
http://www.diecezja.lowicz.pl/serwis/in ... =55&idd=12
Możesz dowiedzieć się w parafii czy istnieją
http://www.diecezja.lowicz.pl/serwis/in ... =55&idd=12
pozdrawiam serdecznie
Eliza
poszukuję aktu urodzenia Wincenty Rychliński ok.roku 1792 syn Mateusza
Eliza
- Raciborski_Marek

Witam Pani Elizo!
Próbuję, ale tam ciężko.
Ksiądz swoje, ja swoje. Księga Urodzeń obejmuje zgłoszenia usc i kościelne (do 1826r obejmuje również wyznanie mojżeszowe lub inaczej zwane starozakonne). Ja mam sytuację że był zgłoszony, później chszczony (były dwie księgi - mam odpis do ślubu i akt z księgi Uodzeń). Mnie chodzi czy i jeżeli tak to gdzie może być Księga Chrztów. Ksiądz fajny ale ma inne zmartwienia i jestem jak kolec. Mogą te księgi być w Łowiczu - taki mam sygnał. Księgi usc są w AP Łódź. Oczywiście będę sprawdzał w obu diecezjach - ale może Ktoś się na nie natknął albo też ich poszukiwał? Liczę na szczęśliwy traf ;p.
Pozdrawiam serdecznie mr
Próbuję, ale tam ciężko.
Ksiądz swoje, ja swoje. Księga Urodzeń obejmuje zgłoszenia usc i kościelne (do 1826r obejmuje również wyznanie mojżeszowe lub inaczej zwane starozakonne). Ja mam sytuację że był zgłoszony, później chszczony (były dwie księgi - mam odpis do ślubu i akt z księgi Uodzeń). Mnie chodzi czy i jeżeli tak to gdzie może być Księga Chrztów. Ksiądz fajny ale ma inne zmartwienia i jestem jak kolec. Mogą te księgi być w Łowiczu - taki mam sygnał. Księgi usc są w AP Łódź. Oczywiście będę sprawdzał w obu diecezjach - ale może Ktoś się na nie natknął albo też ich poszukiwał? Liczę na szczęśliwy traf ;p.
Pozdrawiam serdecznie mr
BasiaBibi pisze:Elizo,
czy byłoby możliwe dodać do GenBazy pliki cyfrowe Łódź Staromiejska, które są w AP Łódź.?
pozdrawiam
Basia
Nie wiem mogę spytać ale jeśli to są materiały z AA Łódź to nie ma takiej możliwości można tylko przeglądać w w pracowni naukowej w Archiwum Państwowym w Lodzi
zobacz na ten wykaz to są materiały z AA Łódź
http://www.lodz.ap.gov.pl/cyfroweaal.html
Marek
Fotografuję w AD Łowicz ale nie mam w wykazie parafii Bielawy, faktem jest,że nie wszystkie parafie są w wykazie postaram się dowiedzieć jak wygląda sytuacja ale dopiero pod koniec marca
pozdrawiam serdecznie
Eliza
Eliza
Danusiadanisha pisze:Elizo ja też mam prośbę do Ciebie.Czy mogłabyś się zorientować czy Brochów, początek XIX wieku. ksiądz dyrektor przeznaczył do fotografowania?
Pozdrawiam Danka
Parafii Brochów z XIX wieku nie ma w AD Łowicz
Marek
Dla Ciebie też nie mam dobrej wiadomości nie ma tych ksiąg o które pytałeś z Parafii Bielawy
pozdrawiam serdecznie
Eliza
Eliza