Kujawy, Mazowsze Północne-indeksacja

Tematy - indeksacja i digitalizacja metryk, projekty PTG

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Piotr_Romanowski

Sympatyk
Mistrz

Post autor: Piotr_Romanowski »

Przesyłam do geneteki Radzanowo U 1879-1888 ind. Józef Kostrzewski
Piotr_Romanowski

Sympatyk
Mistrz

Post autor: Piotr_Romanowski »

Przesyłam do geneteki Solec U: 1829-1844; M i Z: 1829, 1845-46 indeksowała Janina Tomczyk
andompol

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: andompol »

Do geneteki przekazałem KP Lubień M 1911 (zweryfikował Michał)
BASIAPUSZ

Sympatyk
Mistrz

Post autor: BASIAPUSZ »

Witam.
Do Geneteki przesłane:
SKĘPE M 1894-1905.
Dziękuję Piotrowi Romanowskiemu (S) za zdjęcia i weryfikację.
Barbara
danisha

Nieaktywny
Tytan

Post autor: danisha »

Miło mi poinformować wszystkich, że dzisiaj przesłałam do Geneteki zgony z parafii Pałuki lata 1781-1808(dane z sumariusza).
Pięknie dziękuję Piotowi Romanowskiemu za dostarczenie materiału do indeksacji.
Dana
asmolenska

Sympatyk

Post autor: asmolenska »

Serdeczne podziękowania za Pałuki.
Pozdrawiam
Anna Smoleńska
Janina_Tomczyk

Nieaktywny

Post autor: Janina_Tomczyk »

Piotr_Romanowski pisze:Przesyłam do geneteki Solec U: 1829-1844; M i Z: 1829, 1845-46 indeksowała Janina Tomczyk
Piotrze!!!

Zlituj się na Boga nade mną i prześlij do geneteki SOLEC Małżeństwa i Zgony od 1826, które zakończyłam indeksować 11 i 20 lutego, krótko po przesłaniu przez Ciebie zdjęć. Piszę i proszę o weryfikację na priw, a Ty wysyłasz do geneteki to co DAWNO JUŻ TAM JEST OPUBLIKOWANE!!!

TO CO TERAZ CHCESZ PONOWNIE PUBLIKOWAĆ WYSŁAŁAM CI 20 STYCZNIA 2014 I JEST JUŻ W GENETECE!!!

Nie wiem z czego wynikają nasze problemy, bo widzę u innych szybkie weryfikacje i publikacje w genetece, natomiast ja szybko indeksuję Twoje zdjęcia a Ty miesiącami to weryfikujesz, potem podajesz dziwne daty i wycofujesz indeksy po mojej uwadze o błędach.

ZLITUJ SIĘ I PRZESTAŃ ROBIĆ TAKIE ZAMIESZANIE!!! :shock: :shock: :shock:
Wiktor_Witek

Sympatyk

Post autor: Wiktor_Witek »

Janino, nie krzycz tak na Piotra. ;-)

Pozdrowienia

Wiktor
Awatar użytkownika
WaldemarChorążewicz

Sympatyk

Kujawy,Kurpie,Mazowsze Północne,Łomżyńskie-indeksacja

Post autor: WaldemarChorążewicz »

Piotrze ,
współczuję ci.
Koordynacja,indeksacj,awykonywanie zdjęć,weryfikacja.
Obsługujesz kilkanaście osób.Zajmuje ci to cały wolny czas.
Przejazdy itp.koszty ponosisz z własnej kieszeni i nigdy nie
prosiłeś o ich zwrot.
Moim zdaniem powinieneś ograniczyć ilość osób z którymi
współpracujesz.W zespole powinni pracować ludzie ,którzy
potrafią wzajemnie się wspierać i wykazywać wobec siebie tolerancję.
To nie jest praca zawodowa,każdy zajmuje sie wieloma innymi
,przyziemnymi sprawami,bywa także chory (a Piotrka akurat to
dotknęło).Z przykrością przeczytalem wypowiedź Janki.Nawet gdyby Piotrek popełnił błąd (a jest tylko człowiekiem) to można poinformować go o tym
na pw.
Waldemar
Janina_Tomczyk

Nieaktywny

Re: Kujawy,Kurpie,Mazowsze Północne,Łomżyńskie-indeksacja

WaldemarChorążewicz pisze:Piotrze ,
współczuję ci.
Koordynacja,indeksacj,awykonywanie zdjęć,weryfikacja.
Obsługujesz kilkanaście osób.Zajmuje ci to cały wolny czas.
Przejazdy itp.koszty ponosisz z własnej kieszeni i nigdy nie
prosiłeś o ich zwrot.
Moim zdaniem powinieneś ograniczyć ilość osób z którymi
współpracujesz.W zespole powinni pracować ludzie ,którzy
potrafią wzajemnie się wspierać i wykazywać wobec siebie tolerancję.
To nie jest praca zawodowa,każdy zajmuje sie wieloma innymi
,przyziemnymi sprawami,bywa także chory (a Piotrka akurat to
dotknęło).Z przykrością przeczytalem wypowiedź Janki.Nawet gdyby Piotrek popełnił błąd (a jest tylko człowiekiem) to można poinformować go o tym
na pw.
Waldemar
Wielokrotnie pisząc maile informowałam, prosiłam Piotra i wykazywałam duże zrozumienie i cierpliwość, ale mógł choćby poinformować mnie prywatnie a nie na forum, że ma zamiar to ponownie publikować ( a już opublikował to samo jako rok 1912). Ja też nie pracuję przy indeksach zawodowo i robię dla wspólnego dobra. Jeśli Piotr nie chciał ze mną współpracować bo ma innych swoich zaufanych współpracowników to wystarczyło napisać prywatnie lub na forum i koniec sprawy. Podjął się jednak zrobienia zdjęć z Gostynina i Solca, gdyż te parafie na Mazowszu nic nie miały a ja podjęłam się szybkiej indeksacji. Wiem, że jest tylko człowiekiem, chorował i miał inne zdjęcia, ale trzeba mierzyć zamiary na siły a nie odwrotnie. NIE PROSIŁAM O PUBLIKACJĘ TEGO CO PODAŁ TU NA FORUM, ALE O TO CO TRZYMA OD 11 LUTEGO!
Ty, Waldemarze jesteś bardzo pryncypialny w swoich ocenach,a ja nie widziałam innej możliwości powstrzymania Piotra przed zrobieniem kolejnego błędu. Dodam jeszcze, że zakończyłam współpracę z Piotrem bez Twoich sugestii i w tej chwili robię początek parafii Solec i Trębki tj. lata 1808-1825 opublikowane w SzwA i zgłosiłam to wcześniej do Marty.
Jeśli macie towarzystwo wzajemnej adoracji a ja Wam przeszkadzałam , to wystarczyła odmowa i nie byłoby takiego zbędnego problemu.

Janina Tomczyk
2ala030450

Sympatyk

Kujawy,Kurpie,Mazowsze Północne,Łomżyńskie-indeksacja

Post autor: 2ala030450 »

Do Janki - przepraszam Cie Janeczko, ale Ty znasz Piotrusia tylko z Forum, ja mieszkam z nim w tym samym mieście, spotykam sie z nim w archiwach i często ze sobą współpracujemy. Rzeczywiście jestes niesprawiedliwa - on pracuje na zmiany, ma cudowną rodzinke którą przez genealogię totalnie zaniedbuje, robi wszystko za gratys - a tu proszę. Zapewniam Cię, że jak tylko wróce do Płocka porozmawiam z nim osobiście i tak jak Walduś zadsugerował on rzeczywiście za dużo na siebie wziął obowiązków. Ten problem pomoge mu rozwiazać - po prostu będzie współpracował tyulko z 1 lub 2 osobowami jesli mu styarczy czasu swojego i koniec.
Piotrus ma swoich krewnych w 80% w parafiach płockich, które sa juz zrobione, a robi zupenie inne bezinteresownie dla osób, ktore nie mogą przyjechac do Płocka.
Uszanujcie to proszę - nie obrażaj sie Janeczka, ale to prawda.
Ja osobiście gdybym otrzymała takie komentarze za moja prace nie współpracowałabym z Toba ani jednego razu - ponieważ obrażasz ludzi za bezinteresowna pracę, a inni przy okazji tracą.
Pozdrawiam - Ala
Ostatnio zmieniony sob 08 mar 2014, 19:19 przez 2ala030450, łącznie zmieniany 1 raz.
Janina_Tomczyk

Nieaktywny

Wiktor_Witek pisze:Janino, nie krzycz tak na Piotra. ;-)

Pozdrowienia

Wiktor
Niestety musiałam bo moje maile jakie wysyłam do niego nic nie wnoszą, a on właśnie robi kolejny błąd w Solcu i zamieszanie trwa od miesiąca. Bardzo jestem tym już zdenerwowana i zmęczona, bo jestem stara, mam jaskrę, ponoszę koszty energii elektrycznej mimo strasznej biedy jaką muszę przetrwać z chorym synem. Lubiłam Piotra i szanowałam ale ten bałagan mnie już przerasta i ze względu na wiek i chore serce kończę współpracę.

Pozdrawiam
Janina
2ala030450

Sympatyk

Podjęłas Janeczko bardzo madrą decyzję - inni zajmą się spokojnie dalszą indeksacją.
Pozdrawiam - Ala
Janina_Tomczyk

Nieaktywny

2ala030450 pisze:Do Janki - przepraszam Cie Janeczko, ale Ty znasz Piotrusia tylko z Forum, ja mieszkam z nim w tym samym mieście, spotykam sie z nim w archiwach i często ze sobą współpracujemy. Rzeczywiście jestes niesprawiedliwa - on pracuje na zmiany, ma cudowną rodzinke którą przez genealogię totalnie zaniedbuje, robi wszystko za gratys - a tu proszę. Zapewniam Cię, że jak tylko wróce do Płocka porozmawiam z nim osobiście i tak jak Walduś zadsugerował on rzeczywiście za dużo na siebie wziął obowiązków. Ten problem pomoge mu rozwiazać - po prostu będzie współpracował tyulko z 1 lub 2 osobowami jesli mu styarczy czasu swojego i koniec.
Piotrus ma swoich krewnych w 80% w parafiach płockich, które sa juz zrobione, a robi zupenie inne bezinteresownie dla osób, ktore nie mogą przyjechac do Płocka.
Uszanujcie to proszę - nie obrażaj sie Janeczka, ale to prawda.
Pozdrawiam - Ala
Wiem, że Piotruś ma rodzinę i dzieci, że robi dla wielu osób zdjęcia ale może powinniście mu pomóc w ogarnięciu tego jako sąsiedzi. Ja nie potrafię mimo wielu maili porozumieć się co do sprawdzenia i opublikowania zrobionych przeze mnie z wielkim wysiłkiem ( mam jaskrę)i kosztem czasu i energii opłacanej z mojej emerytury 950 zł z której muszę utrzymać siebie i chorego syna. Jak sądzę nikt tu nie robi wyłącznie dla siebie ale również dla wspólnego dobra, a Piotr już wie wcześniej, że zakończyliśmy współpracę. Szanuję pracę innych ale proszę by moja także była uszanowana. Jestem stara i chora na serce a właśnie się zdenerwowałam i popłakałam. Jesteście pochopni w sądach i naskoczyliście na mnie, a ja nie miałam już innego wyjścia jak błagać Piotra na forum by nie robił kolejnego błędu.

Pozdrawiam
Janina
2ala030450

Sympatyk

To, że masz chorego syna bardzo Ci współczuję, ale to, że Twoja emerytura wynosi 950 zł to nie - moja mniej wiecej podobna, ale ja publicznie nie narzekam, a genealogią zajmuję sieod 10 lat nie z wysiłku i kosztem rodziny a z przyjemnością i to, że wciąż pomagam innym też z przyjemnością. Wiele osób na tym Forum chętnie to potwierdzi.
Polecasz NAM??? - "powinniście mu pomóc w ogarnięciu tego jako sąsiedzi." - KOGO MASZ NA UWADZE - "sąsiedzi"? - ja póki co jestem kilka tysięcy km od Płocka, a o kim jeszcze myslisz pisząc sąsiedzi, a wogóle to chyba piszesz w trybie rozkazujacym, czy Ty sie Janeczko nie zagalopowałać w tych swoich zwierzeniach , a pomyśl dobrze nim cos kolejnego napiszesz - spokojnej nocki i dużo przemyslenia.
Pozdrawiam - Ala
ODPOWIEDZ

Wróć do „Indeksacja metryk - projekty PTG”