Proszę o pomoc w dotarciu do 3 skanów małżeństw parafia Słubice Jamno
1. 1834/15 Franciszek Nowicki i Konstancja Kraska
2. 1834/25 Roch Kraska i Anastazja Kraska
3. 1833/12 Tomasz Paradowski i Franciszka Kraska
Będę wdzięczna za pomoc BasiaR
Jak dotrzeć do skanów małżeństw par. Słubice Jamno
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
Witaj Basiu,
to ja indeksowałam roczniki tej parafii ale ze spisów rocznych dostarczonych przez Piotra. Na dzień dzisiejszy możesz jedynie zamówić skany w AP-Płock lub poczekać na publikację na stronach NAC - szukajwarchiwach. Są już cztery roczniki z początku XIX wieku (właśnie indeksuję) w Szwa - ja również niecierpliwie czekam na resztę
pozdrawiam monika
to ja indeksowałam roczniki tej parafii ale ze spisów rocznych dostarczonych przez Piotra. Na dzień dzisiejszy możesz jedynie zamówić skany w AP-Płock lub poczekać na publikację na stronach NAC - szukajwarchiwach. Są już cztery roczniki z początku XIX wieku (właśnie indeksuję) w Szwa - ja również niecierpliwie czekam na resztę
pozdrawiam monika
pozdrawiam monika
>Wanda>Feliksa>Anna>Józefa>Franciszka>Agnieszka>Helena>Agnieszka
Dziękuję bardzo za odpowiedź. Chyba rzeczywiście zwrócę do AP w Płocku, bo mam nadzieję , że z tych akt dowiem się czegoś więcej o swoim najstarszym znalezionym prapra..dziadku Antonim Krasce i jego żonie Katarzynie z Fortuniaków, których rok urodzenia szacuję na 1755. Byłoby fajnie coś uściślić, bo obiecałam rodzinie wydanie książkowe całej dokumentacji rodzinnej, tym bardziej, że dokumenty są bardzo ciekawe, a młodzi niech wiedzą skąd ich ród.
A przy okazji Moniko chciałam zgłosić swoją chęć pomocy przy indeksacji. Na początek dokumenty polskie, a potem rosyjskie.
Pozdrawiam BasiaR
A przy okazji Moniko chciałam zgłosić swoją chęć pomocy przy indeksacji. Na początek dokumenty polskie, a potem rosyjskie.
Pozdrawiam BasiaR
Basiu,
w sprawie indeksacji najlepiej się zgłosić do Marty. Tu masz link z informacjami co jest w trakcie indeksacji i jakie parafie są zgłoszone- wolne.
http://www.geneteka.genealodzy.pl/plany.php
Jeśli chodzi o Słubice Jamno to są to tylko cztery roczniki , więc skończę sama. Jak będzie więcej , wtedy można podzielić się pracą.
pozdrawiam monika
w sprawie indeksacji najlepiej się zgłosić do Marty. Tu masz link z informacjami co jest w trakcie indeksacji i jakie parafie są zgłoszone- wolne.
http://www.geneteka.genealodzy.pl/plany.php
Jeśli chodzi o Słubice Jamno to są to tylko cztery roczniki , więc skończę sama. Jak będzie więcej , wtedy można podzielić się pracą.
pozdrawiam monika
pozdrawiam monika
OK, spróbuję skontaktować się z Martą, może przydam się przy Pacynie. Pozdrawiam BasiaR