Jak dotrzeć do skanów małżeństw par. Słubice Jamno

Wzajemna pomoc w problemach natury genealogicznej. Przed wysłaniem zapytania proszę sprawdzić podforum tematyczne : Tłumaczenia metryk: łacina, niemiecki, rosyjski, ukraiński, angielski, francuski ; także tematy : Poszukiwania lub Stronę Główną Forum

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

BasiaR

Sympatyk
Mistrz

Post autor: BasiaR »

Proszę o pomoc w dotarciu do 3 skanów małżeństw parafia Słubice Jamno
1. 1834/15 Franciszek Nowicki i Konstancja Kraska
2. 1834/25 Roch Kraska i Anastazja Kraska
3. 1833/12 Tomasz Paradowski i Franciszka Kraska
Będę wdzięczna za pomoc BasiaR
Awatar użytkownika
MonikaNJ

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: MonikaNJ »

Witaj Basiu,
to ja indeksowałam roczniki tej parafii ale ze spisów rocznych dostarczonych przez Piotra. Na dzień dzisiejszy możesz jedynie zamówić skany w AP-Płock lub poczekać na publikację na stronach NAC - szukajwarchiwach. Są już cztery roczniki z początku XIX wieku (właśnie indeksuję) w Szwa - ja również niecierpliwie czekam na resztę :wink:
pozdrawiam monika
pozdrawiam monika
>Wanda>Feliksa>Anna>Józefa>Franciszka>Agnieszka>Helena>Agnieszka
BasiaR

Sympatyk
Mistrz

Dziękuję bardzo za odpowiedź. Chyba rzeczywiście zwrócę do AP w Płocku, bo mam nadzieję , że z tych akt dowiem się czegoś więcej o swoim najstarszym znalezionym prapra..dziadku Antonim Krasce i jego żonie Katarzynie z Fortuniaków, których rok urodzenia szacuję na 1755. Byłoby fajnie coś uściślić, bo obiecałam rodzinie wydanie książkowe całej dokumentacji rodzinnej, tym bardziej, że dokumenty są bardzo ciekawe, a młodzi niech wiedzą skąd ich ród.
A przy okazji Moniko chciałam zgłosić swoją chęć pomocy przy indeksacji. Na początek dokumenty polskie, a potem rosyjskie.
Pozdrawiam BasiaR
Awatar użytkownika
MonikaNJ

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: MonikaNJ »

Basiu,
w sprawie indeksacji najlepiej się zgłosić do Marty. Tu masz link z informacjami co jest w trakcie indeksacji i jakie parafie są zgłoszone- wolne.
http://www.geneteka.genealodzy.pl/plany.php
Jeśli chodzi o Słubice Jamno to są to tylko cztery roczniki , więc skończę sama. Jak będzie więcej , wtedy można podzielić się pracą.
pozdrawiam monika
pozdrawiam monika
>Wanda>Feliksa>Anna>Józefa>Franciszka>Agnieszka>Helena>Agnieszka
BasiaR

Sympatyk
Mistrz

OK, spróbuję skontaktować się z Martą, może przydam się przy Pacynie. Pozdrawiam BasiaR
ODPOWIEDZ

Wróć do „Potrzebuję pomocy”