Poszukuję jakichkolwiek informacji o tym nazwisku. Utknęłam zupełnie na tej gałązce, a lata dość bliskie:
Fickowski, Tomasz, telegrafista nadwiślańskiej kolei żelaznej, pracował m.in. na stacji Krzywda, ur. Wola Cygowska Folwark Lelewelów w 1850 r.
ślub Warszawa św. Antoni rok.1877 z Emilia Dąbrowska
Tam też w Warszawie urodziły się ich dzieci.
Rodzice Tomasza, to Tadeusz Fickowski i Karolina
Na tym moja wiedza się kończy. Potomkowie, to moi bezpośredni przodkowie po mieczu. Wacław syn Tomasza, Edmund wnuk, Jacek prawnuk i ja praprawnuczka.
Z góry dziękuję za każdą wskazówkę.
Fickowski / Fickowska - Warszawa i okolice
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
Pozdrawiam serdecznie
Janka Fickowska
Poszukiwane nazwiska : Fickowski, Bałaszkiewicz, Dąbrowski, Rudnicki, Kononowicz,Ostaszewski, Rosołowski, Szot, Brzeski, Kosiorkiewicz, Wojtczak, Podstawski, Kononowicz, , Stokowski
Trochę sanów i info o Fickowskich ; http://kalejdoskop-genealogiczny.blogsp ... iwach.html
Pozdrawiam serdecznie
Janka Fickowska
Poszukiwane nazwiska : Fickowski, Bałaszkiewicz, Dąbrowski, Rudnicki, Kononowicz,Ostaszewski, Rosołowski, Szot, Brzeski, Kosiorkiewicz, Wojtczak, Podstawski, Kononowicz, , Stokowski