Dzieje rezydencji na dawnych kresach Rzeczypospolitej

Pomoc w poszukiwaniu publikacji, których nie ma w Bibliotece cyfrowej w Katalogu linków w bazie Nasze książki ; rozmowy o książkach ; Biblioteczka genealoga

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Andrevasz

Post autor: Andrevasz »

Mam do odsprzedania całość 11 tomów. Może jest ktoś zainteresowany. W najbliższym czasie będę miał około 10 innych pozycji pod wspólną nazwą "genealogia".
Nie wiem czy oferty mam do sprzedania są tolerowane na forum, dotychczas widziałem jedynie 'poszukuję'
Ostatnio zmieniony śr 21 gru 2011, 15:53 przez Andrevasz, łącznie zmieniany 1 raz.
Sawicki_Julian

Sympatyk

"Dzieje rezydencji na dawnych kresach Rzeczypospolitej&

Post autor: Sawicki_Julian »

Jeśli już jest tu ,to zdało by się wiedzieć cztery rzeczy ,cena za tomik , jakie są to miejscowości i spis nazwisk , oraz zakres lat by nie kupować kota w worku bo genealogia rożni się np. Polaków od Litwinów - pozdrawiam - Julian
Awatar użytkownika
Aftanas_Jerzy

Sympatyk

Re: "Dzieje rezydencji na dawnych kresach Rzeczypospoli

Post autor: Aftanas_Jerzy »

Sawicki_Julian pisze:Jeśli już jest tu ,to zdało by się wiedzieć cztery rzeczy ,cena za tomik , jakie są to miejscowości i spis nazwisk , oraz zakres lat by nie kupować kota w worku bo genealogia rożni się np. Polaków od Litwinów - pozdrawiam - Julian
Witam!
Zawartość poszczególnych tomów tego dzieła Romana Aftanazego podano w skrócie tutaj:
http://rarplayer.appspot.com/wiki/Dziej ... pospolitej.
W księgarni internetowej jeden tom (10) drugiego wydania kosztuje ok. 75 złotych (cena promocyjna):
http://www.techniczna.com.pl/default.as ... 4-043-69-6
Serdeczne pozdrowienia
Jerzy Aftanas
matneck

Sympatyk

Post autor: matneck »

Poszukuję książki:"Dzieje rezydencji na dawnych kresach Rzeczypospolitej. Cz. 2, [Ziemie ruskie Korony]. T. 10, Województwo bracławskie." Autor: Roman Aftanazy
Teerose
Adept

Post autor: Teerose »

czego konkretnie szukasz w tej książce? mam wszystkie części
Iza Wysiecka
matneck

Sympatyk

Post autor: matneck »

Dziękuję za odpowiedź. W tym tomie poszukuję informacji o Bekierskich. Nazwiska, które mnie szczególnie interesują to Kolwowski i Krukowski.

Pozdrawiam,

Mateusz
Teerose
Adept

Bekierscy

Informacje o Bekierskich przesłałam na priv
Awatar użytkownika
benyzet

Sympatyk

Bekierscy

Post autor: benyzet »

Witam serdecznie. Proszę o sprawdzenie nazwiska Zarzycki i nazwiska Specjalny/a. Dziękuję i pozdrawiam. Grzesiek :D
Z pozdrowieniami Grzegorz
--------------------------------------------------
Szukam informacji o Jerzym Tadeuszu ( Teodorze) Zarzyckim ur. 1745-1760. Legitymował się w Haliczu w 1782 roku.
Awatar użytkownika
Musial_Michalina

Sympatyk
Mistrz

Bekierscy

Post autor: Musial_Michalina »

Witam,

Interesują mnie konkretne strony na temat dworu w Łebedynce (194-198) z T. 10, Województwo bracławskie. Będę ogromnie wdzięczna jeśli Pani pomoże, bo bardzo ciężko z dostępnością tej publikacji. Pozdrawiam serdecznie. Michalina
Teerose
Adept

Bekierscy

bardzo proszę o kierowanie ewentualnych próśb odnośnie Dziejów rezydencji na dawnych kresach Rzeczpospolitej Aftanazego bezpośrednio na mail schatze@wp.pl. wszystkich, którym nie odpisałam, serdecznie przepraszam, nie byłam świadoma Państwa próśb. w tej chwili sytuacja jest taka, że mogę odpowiedzieć konkretnie po 1 listopada, wtedy będę miała dostęp do mojej biblioteczki.
mszatilo

Sympatyk
Nowicjusz

Dzieje rezydencji na dawnych kresach RP, t. 11 [szukam]

Post autor: mszatilo »

Poszukuję publikacji: Roman Aftanazy, Dzieje rezydencji na dawnych kresach Rzeczypospolitej, Tom 11.

Znalazłem ten tom dostępny online, ale bez opisu miejscowości Piotrówka, na którym właśnie mi zależy.

Jeśli ktoś dysponuje tą publikacją, to będę wdzięczny za skan lub zdjęcia stron z opisem Piotrówki.

Michał
Ewka58

Sympatyk

Dzieje rezydencji na dawnych kresach RP, t. 11 [szukam]

Post autor: Ewka58 »

Mam, wiadomość na pw
Ewa
włodzimiest

Sympatyk
Mistrz

Post autor: włodzimiest »

Witam,
szukam u Aftanazego opisu Wierzchowni Hańskich - nie wiecie, czy jest w t. XI, dostępny w sieci?

Włodek
Ewka58

Sympatyk

Post autor: Ewka58 »

Mam, wiadomość na pw
Ewa
włodzimiest

Sympatyk
Mistrz

Post autor: włodzimiest »

Ewo, dziękuję bardzo za ciekawą, ilustrowaną lekturę,
pozdrawiam serdecznie