Krysiński, Zakiewicz, Pielech, Oględzki
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
Krysiński, Zakiewicz, Pielech, Oględzki
Poszukuję osób z wymienionych wyżej rodzin z okolic Ciechanowa:Niestum, Pęchcin, Trzcianka, Jarluty
Ostatnio zmieniony sob 28 mar 2009, 20:45 przez MAZale, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Marciszewska_maria

-
Marciszewska_maria

Witam
być może kropka nad "zet" pojawia się i znika
Jeśli jednak interesuje Cię nazwisko "z kropką" to w moim drzewie odgrywa ono dość istotną rolę. Np. Aleksander Żakiewicz urodził się w 1863 lub 1859 r. w Kołakach prawdopodobnie parafia Grudusk, z rodziców Wawrzyńca i Rozalii z Komarów lub Komorów.
Z wymienionych przez Ciebie miejscowości wynika, że to mniej więcej ta sama okolica. Jeśli interesują cię dalsze losy mojego antenata, służę informacją.
Pozdrawiam
Marysia
być może kropka nad "zet" pojawia się i znika
Jeśli jednak interesuje Cię nazwisko "z kropką" to w moim drzewie odgrywa ono dość istotną rolę. Np. Aleksander Żakiewicz urodził się w 1863 lub 1859 r. w Kołakach prawdopodobnie parafia Grudusk, z rodziców Wawrzyńca i Rozalii z Komarów lub Komorów.
Z wymienionych przez Ciebie miejscowości wynika, że to mniej więcej ta sama okolica. Jeśli interesują cię dalsze losy mojego antenata, służę informacją.
Pozdrawiam
Marysia
-
Marciszewska_maria

- Świerniak_Kazimierz

Witam ! Moja babcia z domu Pielech ur.1900 wieś Rychcice pow.Drohobycz woj.Lwów .W tej wsi kresowej mieszkało kilkanaście rodzin PIELECH i PIELICH
Ostatnio zmieniony ndz 21 cze 2009, 15:28 przez Świerniak_Kazimierz, łącznie zmieniany 1 raz.