Prośba o pomoc w tłumaczeniu

Tłumaczenia dokumentów napisanych w łacinie, proszę sprawdzić Jak napisać prośbę o tłumaczenie metryki

Moderatorzy: elgra, maria.j.nie

ewarm

Prośba o pomoc w tłumaczeniu

Post autor: ewarm »

Witam, raczkuję dopiero w temacie poszukiwań i nie potrafię jeszcze rozszyfrowywać informacji w aktach. Czy mogę prosić o pomoc w tłumaczeniu aktu 138 https://familysearch.org/pal:/MM9.3.1/T ... ,201238601 akt urodzenia Wawrzyńca Myka ur 1883 syna Wojciecha i Rozalii - chodzi o dzień i miesiąc urodzenia, oraz o zapiski na marginesie - 1910 toprawdopodobnie adnotacja o dacie ślubu, ale jest jeszcze coś z 1907. Będę bardzo wdzięczna za pomoc
Awatar użytkownika
magda_eszet

Sympatyk

Post autor: magda_eszet »

Wawrzyniec Myka urodził się w Sosnówce 26 lipca 1883r. Akt został spisany 1/13 sierpnia.
Na marginesie jest informacja z 1910r. o ślubie z Małgorzatą Wawruch, 25 stycznia/7 lutego.
Notatka z 1907r informuje o kontroli akt na mocy dekretu kongregacyjnego z dn. 02 sierpnia.
Pozdrawiam, Magda
ewarm

Post autor: ewarm »

dziękuję ślicznie. Długa droga przede mną jeśli chodzi o naukę czytania akt, ale chyba nie mam wyboru jeśli chcę zająć się na poważnie poszukiwaniami.
Awatar użytkownika
magda_eszet

Sympatyk

Post autor: magda_eszet »

Też pamiętam początki. Łatwo nie było, ale dałam radę. Tobie też się uda. Trzymam kciuki :P
Pozdrawiam, Magda
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tłumaczenia - łacina”