Witajcie,
mam taki mały problem. Udało mi się dotrzeć do mojego przodka Łukasza Poniewiery. Z jego aktu małżeństwa wynika, że urodził się w miejscowości Cieciułów - zastanawiam się, pod jaką parafię to podlega i gdzie mogę znaleźć akt chrztu? Dodam tylko, że dotychczas dzieci Poniewierów rodziły się w Grębniu i chrzczono je w parafii Kadłub.
Czy ktoś zna odpowiedź na to pytanie?
Z góry bardzo dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam.
Miasto Cieciułów - parafia
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
-
Michał_Paweł

-
wiktor_jatkiewicz

-
Bryś_Martyna

Cieciułów (to wioska, nie miasto) należał do parafii Żytniów do bodajże lat 80.XXw., ale pewnie chodzi o okres wcześniejszy. Miło wiedzieć, że ktoś jeszcze szuka w Żytniowie 
Żytniów dostępny jest w Genbazie i na FS.
Żytniów dostępny jest w Genbazie i na FS.
Pozdrawiam
Martyna
http://zytniowjelonki.blogspot.com/
Szukam aktu małżeństwa Andrzeja Brysia z Dorotą Michniewską/Kubacką/Mrówką, 1829-1831.
Martyna
http://zytniowjelonki.blogspot.com/
Szukam aktu małżeństwa Andrzeja Brysia z Dorotą Michniewską/Kubacką/Mrówką, 1829-1831.
-
Michał_Paweł

Ogromnie dziękuję! Jak tylko będę miał chwilkę, zabiorę się za poszukiwania. Nie omieszkam powiadomić Was o efektach! Pozdrowienia serdeczne.
Dołączam się do wątku ponieważ też znalazłem przodków w parafii Żytniów:
Jan Namyślak ur. 1869 w Cieciułowie (mój prapradziadek) syn Antoniego i Marianny z domu Świtała.
Na razie jestem na etapie przeglądania tej parafii na FS i chyba właśnie znalazłem metrykę chrztu Antoniego Namyślaka - nr 32
pozdrawiam
Jan Namyślak ur. 1869 w Cieciułowie (mój prapradziadek) syn Antoniego i Marianny z domu Świtała.
Na razie jestem na etapie przeglądania tej parafii na FS i chyba właśnie znalazłem metrykę chrztu Antoniego Namyślaka - nr 32
pozdrawiam
Radek Pilawka