Nazwisko: Kiełbasa
Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen
Witam, skoro o Kiełbasach, to dorzucę swoje:
akt Małż. nr 10/1873 r., zdj nr 71, par. Boże Ciało w Krakowie, żenił się Józef Kiełbas lat 29 s. Piotra i Tekli Wesoł, Zakliczyn n/Dunajcem.
par. Biłgoraj urodzenia, akt nr 112/1827 r., zdj 47, "stawił się Ludwik Korytkowski, inaczej Kiełbasa zwany, lat 34, małżonek Barbary z Walkiewiczów l. 24.
Gienia
akt Małż. nr 10/1873 r., zdj nr 71, par. Boże Ciało w Krakowie, żenił się Józef Kiełbas lat 29 s. Piotra i Tekli Wesoł, Zakliczyn n/Dunajcem.
par. Biłgoraj urodzenia, akt nr 112/1827 r., zdj 47, "stawił się Ludwik Korytkowski, inaczej Kiełbasa zwany, lat 34, małżonek Barbary z Walkiewiczów l. 24.
Gienia
-
Marian_Kiełbasa

Dzien dobry,
Prezesem Regionalnego Towarzystwa Przyjaciol Zolkiewki jest Pan Bogdan Kielbasa.
Zolkiewka to parafia w woj. lubelskim.
Nie wiem czy Pan Bogdan interesuje sie genealogia. Bylam w kontakcie z nim nie z racji jego nazwiska, ale z racji jego funkcji w parafii Zolkiewka.
Serdecznie pozdrawiam,
Bozenna
Prezesem Regionalnego Towarzystwa Przyjaciol Zolkiewki jest Pan Bogdan Kielbasa.
Zolkiewka to parafia w woj. lubelskim.
Nie wiem czy Pan Bogdan interesuje sie genealogia. Bylam w kontakcie z nim nie z racji jego nazwiska, ale z racji jego funkcji w parafii Zolkiewka.
Serdecznie pozdrawiam,
Bozenna
-
Luziński_Marcin

- Jan.Ejzert

Chodziłam do ósmej klasy w 1968/9 w Radomiu z dziewczyną, która się nazywała Kiełbasa.
Pozdrowienia. Jola Kozak
Szukam aktów: - zgonu Macieja Podczaskiego ok. 1782 Sandomierz, - chrztu Marianna Opacka c.Stanisława ok.1670, - chrztu Jan Pakielewicz (Panfilowicz) łódzkie ok.1817, - ślubu Podczaskiego z Hadziewiczówną ok. 1720
Szukam aktów: - zgonu Macieja Podczaskiego ok. 1782 Sandomierz, - chrztu Marianna Opacka c.Stanisława ok.1670, - chrztu Jan Pakielewicz (Panfilowicz) łódzkie ok.1817, - ślubu Podczaskiego z Hadziewiczówną ok. 1720
-
Marian_Kiełbasa

Z tego co znalazłam, to rodzicami Wawrzyńca (ur w 1822r) byli Franciszek i Wiktoria Włodarkówna. Jego dzieci to: Józef, Maryanna, Łucja, Małgorzata, Józefa, Weronika i faktycznie Marcella. Drzewo Franciszka, jego akt zgonu i akt ślubu Maryanny możesz obejrzeć tutaj: https://onedrive.live.com/?cid=8b86ab6a ... B3E031!105 .
Niestety jak na razie nic więcej nie znalazłam.
Pozdrawiam serdecznie
Anna Różańska
Niestety jak na razie nic więcej nie znalazłam.
Pozdrawiam serdecznie
Anna Różańska
-
Marian_Kiełbasa

Ja bardziej jestem spokrewniony z Dziadakami niż z Kiełbasami chociaż nosze to nazwisko. Mój pradziadek był NN, a prababka wdową po Kiełbasie. Wciągnęła mnie genealogia i dlatego chcę dotrzeć jak najdalej, a przy tym jak najszerzej w rodzinę której noszę nazwisko. Ponieważ i Twoje i moje korzenie wywodzą się z Kuflewa to myślę że jest duże prawdopodobieństwo że te dwie gałązki mają wspólny konar. Ja dotarłem do Marcina i Rozalii Kiełbasów XVIII w. Miło mi że się odezwałaś.
Pozdrawiam Marian Kiełbasa
Pozdrawiam Marian Kiełbasa
- Mirek.Kozak

Ponad 2.000 urodzin z nazwiskiem Kielbasa w diecezji tarnowskiej, w latach 1790-1920, co potwierdza mapa wystepowania tego nazwiska:
http://www.moikrewni.pl/mapa/kompletny/ ... 2basa.html
Parafie: Nowy Sacz, Borki, Wadowice Gorne, Lipiny, Zawada, Nowa Jastrzabka, Czermna, Dabrowa tarnowska, Bagienica, Zukowice Stare i wiele innych.
Zainteresowanym pomoge w zdobyciu skanow z tych parafii.
http://www.moikrewni.pl/mapa/kompletny/ ... 2basa.html
Parafie: Nowy Sacz, Borki, Wadowice Gorne, Lipiny, Zawada, Nowa Jastrzabka, Czermna, Dabrowa tarnowska, Bagienica, Zukowice Stare i wiele innych.
Zainteresowanym pomoge w zdobyciu skanow z tych parafii.
Pozdrawiam: MireQ
Parafie: Chodel, Karczmiska, Końskowola, Kazimierz Dolny, Opole Lubelskie, Wąwolnica, Wilków
Parafie: Chodel, Karczmiska, Końskowola, Kazimierz Dolny, Opole Lubelskie, Wąwolnica, Wilków
-
Marian_Kiełbasa

-
Marian_Kiełbasa

Zapraszam Tych którzy szukają informacji o Kiełbasach i tych co mają takie informacje na https://www.facebook.com/groups/Rod.Kielbasow/