Armia Andersa 1942-1945, żolnierze 3 Dyw Strz. Karpackich
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Armia Andersa
Witam
Spróbuj naisać email do:
Ministry of Defence
polishasstdisoff@northolt.raf.mod.uk
Tam są dokumenty żołnierzy Armii Andersa, ale nie wiem czy tylko tych co służyli w UK czy również z Rosji. Niestety email musi być napisany po angielsku(ja napisałem po polsku i nie dostałem odpowiedzi jak napisałem w języku angielskim dostałem odpowiedź na drugi dzień), dostęp do dokumentów ma tylko najbliższa rodzina. Trzeba to udukomentaować.
No i troche cena jest przerażająca bo koszt to ok 30 funtów.
Takie są moje doświadczenia.
Ale spróbuj napisać może coś się zmieniło
Pozdrawiam
Paweł
Spróbuj naisać email do:
Ministry of Defence
polishasstdisoff@northolt.raf.mod.uk
Tam są dokumenty żołnierzy Armii Andersa, ale nie wiem czy tylko tych co służyli w UK czy również z Rosji. Niestety email musi być napisany po angielsku(ja napisałem po polsku i nie dostałem odpowiedzi jak napisałem w języku angielskim dostałem odpowiedź na drugi dzień), dostęp do dokumentów ma tylko najbliższa rodzina. Trzeba to udukomentaować.
No i troche cena jest przerażająca bo koszt to ok 30 funtów.
Takie są moje doświadczenia.
Ale spróbuj napisać może coś się zmieniło
Pozdrawiam
Paweł
Paweł
Armia Andersa
Dziękuję Ci za szybką odp Pawle. Z językiem to akurat nie problem bo ja studiuję anglistykę. Osoba której szukam to brat mojej babci, mam nadzieję że takie pokrewieństwo wystarczy. Ewentualnie mogłabym poprosić o podpisanie się przez kogoś z rodzeństwa babci, ponieważ babcia już nie żyje
a te 30 funtów to trzeba im na jakieś konto wpłacić? Pozdrawiam.
Armia Andersa
Dziękuję Ci za szybką odp Pawle. Z językiem to akurat nie problem bo ja studiuję anglistykę. Osoba której szukam to brat mojej babci, mam nadzieję że takie pokrewieństwo wystarczy. Ewentualnie mogłabym poprosić o podpisanie się przez kogoś z rodzeństwa babci, ponieważ babcia już nie żyje
a te 30 funtów to trzeba im na jakieś konto wpłacić? Pozdrawiam.
jak umiesz angielski to napisz tam email ponieważ może się okazać że takigo dokumentu jaki cię interesuja nie mają a taka informacja jest chyba bezpłatna. Jeśli coś znajdą to wtedy dopiero się płaci, ale nie jestem pewny. Ponieważ jak mi napisali cene takiego dokumentu to narazie zrezygnowałem bo szkoda mi w tej chwili tych 150 zł.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Paweł
-
Ewa_Mordalska

Ewo
to już pewnie ostatnie prosby o sprawdzanie bo i ty mozesz zrobić to sama. na dzień dzisiejszy
Litera W jest już na stronie.
Zajrzałem do ksiązki wśród wielu Wiśniewskich Józefów najstarszy urodził sie w 1901 roku.. Czy napewno był jeszcze w1942 roku w Armii Amdersa jako czynny żolnierz, miał juz wtedy 51 lat.?
to już pewnie ostatnie prosby o sprawdzanie bo i ty mozesz zrobić to sama. na dzień dzisiejszy
Litera W jest już na stronie.
Zajrzałem do ksiązki wśród wielu Wiśniewskich Józefów najstarszy urodził sie w 1901 roku.. Czy napewno był jeszcze w1942 roku w Armii Amdersa jako czynny żolnierz, miał juz wtedy 51 lat.?
-
Ewa_Mordalska

-
JOANNAGAWECKA

-
czar.mar.13