Czy możliwy jest import drzewa z pliku GEDCOM na stronę moikrewni.pl? Wiem, że odwrotnie da radę, ale nie chcę mi się wpisywać tylu osób do drzewa na stronie
(MoiKrewni.pl) vs. MyHeritage.pl
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Moikrewni.pl - import GEDCOM
Witam,
Czy możliwy jest import drzewa z pliku GEDCOM na stronę moikrewni.pl? Wiem, że odwrotnie da radę, ale nie chcę mi się wpisywać tylu osób do drzewa na stronie
Pozdrawiam,
Karol.
Karol.
- TomaszFusiek

- Kontakt:
- Kuziński_Andrzej

bliscy.pl
Wirtualna Polska zamieściła wersję beta serwisu bliscy pl - umożliwiającego zaprezentowanie w sieci posiadanych informacji genealogicznych. Niezależnie od przykrego doświadczenia Oli (vide: czuję się okropnie) uważam, że warto dzielić się zdobytą wiedzą, a nie chować ją pod korzec.
Serwis jest w wersji testowej i import/eksport danych z użyciem GEDCOM nie wchodzi w grę. Warto jednak sprawdzić jego możliwości
Serdeczności
Andrzej Kuziński
Serwis jest w wersji testowej i import/eksport danych z użyciem GEDCOM nie wchodzi w grę. Warto jednak sprawdzić jego możliwości
Serdeczności
Andrzej Kuziński
bliscy.pl
Tak, dobrze, że genealogom ułatwia się pracę.
Miłosz
Miłosz
bliscy.pl
Na pierwszy rzut oka serwis jest bardzo przyjazny a przede wszystkim czytelny, co dla mnie ważne. Poza tym przekonują mnie opcje multimedialne jak i możliwość tworzenia nie tylko drzewa ale i albumów rodzinnych wraz z pozostała częścia rodzinki, która również moze pracowac nad budową naszego drzewa. Poki co brakuje mi tylko kalendarza wspólnego dla wszystkich a poza tym to wydaje mi się, że serwis jest na dobrym poziomie.
Bądź bliżej swoich bliskich!
Odwiedź Bliscy.pl!
Odwiedź Bliscy.pl!
moikrewni.pl
działa u Was ta strona? u mnie od wczoraj jakiś błąd i nie wiem czyja wina. pozdrawiam, Wójtowicz
moikrewni.pl
U mnie dziala, mily kolego, w tej chwili sprawdzilam.
Bozenna
Bozenna
moikrewni.pl
to zła wiadomość, znaczy że u mnie cos nie tak. wyskakuje nastepujący komunikat: Z powodów technicznych funkcja jest chwilowo niedostępna. Jeżeli błąd będzie pojawiał się dalej, prosimy zwrócić się do serwisu podając błędny kod.
Błędny kod [bruder.0307.0805.1493]
Prosimy o wyrozumiałość.
Twój Team moikrewni.pl OK
ma ktoś do nich adres mailowy?
Błędny kod [bruder.0307.0805.1493]
Prosimy o wyrozumiałość.
Twój Team moikrewni.pl OK
ma ktoś do nich adres mailowy?
- Krystyna_Czerniga

- Kontakt:
Re: moikrewni.pl
Witam.Eder pisze:ma ktoś do nich adres mailowy?
serwis@moikrewni.pl
Pozdrawiam
Krystyna
Re: moikrewni.pl
dziękuję
-
Nejman_Andrzej

www.moikrewni.pl
Witam,
pewnie wiele osób już to odkryło - ja już kiedyś zarejestrowałem się na tej stronie ale długo tam nie wchodziłem. Dziś wszedłem i .... okazało się, że jest tam przeglądarka, dzięki której bardzo szybko udało mi się znaleźć kilkanaście osób z mojej rodziny, nawet takich, których wcześniej nie znałem.
Oprócz takich informacji jak imiona i nazwiska, wyszukiwarka często wymienia też imiona i nazwiska rodziców, partnerów oraz dzieci danej osoby. Plus daty i miejsca urodzenia i zgonu. No i można skontaktować się z autorem wpisu.
Świetna sprawa - polecam!
Andrzej
pewnie wiele osób już to odkryło - ja już kiedyś zarejestrowałem się na tej stronie ale długo tam nie wchodziłem. Dziś wszedłem i .... okazało się, że jest tam przeglądarka, dzięki której bardzo szybko udało mi się znaleźć kilkanaście osób z mojej rodziny, nawet takich, których wcześniej nie znałem.
Oprócz takich informacji jak imiona i nazwiska, wyszukiwarka często wymienia też imiona i nazwiska rodziców, partnerów oraz dzieci danej osoby. Plus daty i miejsca urodzenia i zgonu. No i można skontaktować się z autorem wpisu.
Andrzej
Re: www.moikrewni.pl
o ile autor wpisu odpowie ... niestety najczesciej nie odpowiadaArtur_Kin pisze:Witam,
No i można skontaktować się z autorem wpisu.
Andrzej
Jolanta
Nie zgadzam się z Tobą Jolu
mnie rzadko się zdarza żeby ktoś nie odpowiedział chyba że wcale nie da się go zapytać bo ustawienia ma tak zrobione. W innych przypadkach jest OK.
Żaneta
Żaneta
Pozdrawiam
Żaneta
Żaneta
Dla początkującego genealoga jest to napewno dobry portal z polską wersją językową, a jednocześnie pozwala nawet na kontakt w językach obcych i najdłużej działający na rynku przez co zgromadził najwięcej osób zainteresowanych tematem. Ale są też polskojęzyczne portale o wiele lepiej dopracowane i z lepszymi możliwościami
Ten o którym mówimy ma jednak sporo wad, jedną z nich jest nadzwyczaj infantylna grafika!!!
Wprowadzono też opłaty z którymi często jest kłopot aby je zrealizować, aby im zapłacić, a ostatnimi czasy kiedy staje się coraz bardziej komercyjny i kiedy ździerają za pobranie pełnej wersji GEDCOM stają się...
Zdarza się że zaimportowany od nich plik GEDCOM nie chce się otworzyć w innych programach.
Mam też przykre doświadczenie z biurem obsługi klienta: nie dość że totalne ślamazary a czasem ignoranci którzy potrafią tygodniami a czasem w ogóle nie odpowiadać na zgłaszane problemy, to do tego nadzwyczaj zarozumiałe pyskacze!!!
To tylko moja opinia z którą się zgadzać nie trzeba.
Krzysiek
Wprowadzono też opłaty z którymi często jest kłopot aby je zrealizować, aby im zapłacić, a ostatnimi czasy kiedy staje się coraz bardziej komercyjny i kiedy ździerają za pobranie pełnej wersji GEDCOM stają się...
Zdarza się że zaimportowany od nich plik GEDCOM nie chce się otworzyć w innych programach.
Mam też przykre doświadczenie z biurem obsługi klienta: nie dość że totalne ślamazary a czasem ignoranci którzy potrafią tygodniami a czasem w ogóle nie odpowiadać na zgłaszane problemy, to do tego nadzwyczaj zarozumiałe pyskacze!!!
To tylko moja opinia z którą się zgadzać nie trzeba.
Krzysiek
Zgodzę się z Tobą Krzysztofi,e jeśli chodzi o całość to mam podobne wrażenia
moja wcześniejsza wypowiedz dotyczyła jedynie wyszukiwarki ( o ile będzie pracowała bez zastrzeżeń i problemów technicznych jest OK
)
moja wcześniejsza wypowiedz dotyczyła jedynie wyszukiwarki ( o ile będzie pracowała bez zastrzeżeń i problemów technicznych jest OK
Pozdrawiam
Żaneta
Żaneta