-Księgi parafialne-
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen
-
Jakub_Rokita

- Kontakt:
jak to jest ze Stopnicą? na stronie http://ksiegi-parafialne.pl jest napisane, że małżeństwa ze Stopnicy są z l. 1836-1890. Już sie cieszyłem, ale zauważyłem, że są tylko 1875-1909. Pomyłka, czy te wcześniejsze będą dopiero wklepane na stronę?
Pozdrawiam - Jakub Rokita
-
Jakub_Rokita

- Kontakt:
- Kornelia_Major

- Kontakt:
Księgi metrykalne ze Stopnicy w A.P.Kielce są tylko od roku 1875 do 1909 . Księgi te zostały już sfotografowane i są zindeksowaneJakub_Rokita pisze:jak to jest ze Stopnicą? na stronie http://ksiegi-parafialne.pl jest napisane, że małżeństwa ze Stopnicy są z l. 1836-1890. Już sie cieszyłem, ale zauważyłem, że są tylko 1875-1909. Pomyłka, czy te wcześniejsze będą dopiero wklepane na stronę?
Kto dotarł do wczesniejszych i dał taką informację nie wiem. ( Być może są z parafii )
Pozdrawiam
Kornelia Major
- bozenabalaw

Księgi parafialne - kontynuacja
Mam podstawowe pytanie. Gdzie zniknęły podstawowe księgi w trakcie indeksacji? W genetece ich nie widzę. Miały ikonkę zegar?
Serdeczności Bożena Balawender
-
radicalman

ksiegi-parafialne.pl - czy jest gdzieś kopia
Widzę, że zniknęła strona ksiegi-parafialne.pl
Czy jest gdzieś kopia danych, które się na niej znajdowały?
Pozdrawiam,
Radek
Czy jest gdzieś kopia danych, które się na niej znajdowały?
Pozdrawiam,
Radek
-
Doniec_Henry

ksiegi-parafialne.pl - czy jest gdzieś kopia
Doniec_Henry
pozdrawiam
pozdrawiam
-
radicalman

Chodzi o starą stronę - z wykazem indeksów ksiąg metrykalnych.
Widzę, że domena wygasła i została wykupiona przez kogoś innego.
Otrzymuję e-maile z zagranicy z pytaniem, gdzie się podziała stara strona, bo była niezwykle pomocna dla niepolskich genealogów.
Niestety web archive ma tylko kopię strony głównej.
Radek
-
Doniec_Henry

-
Alan_Jakman

- Kontakt:
"KSIĘGI PARAFIALNE – KONTYNUACJA
Serwis www.ksiegi-parafialne.pl został utworzony w 2008r. przez Kubę Charęża. Jest on jego pomysłodawcą i zarazem ojcem chrzestnym. Jednak jak to w życiu bywa, zwiększone obowiązki rodzinne autora zdecydowały o przekazaniu serwisu nowej ekipie genealogów amatorów, akurat w tym przypadku skupionych wokół portalu rodzinnego www.szpejankowski.eu
W toku wymiany doświadczeń z innymi genealogami amatorami wielokrotnie słyszeliśmy pozytywne opinie na temat serwisu, które wyrażały osoby poszukujące rozproszonych indeksów ksiąg metrykalnych, zarówno z kraju jak i zza granicy. I naszym zdaniem jest to wartościowe narzędzie pracy poszukiwacza własnych korzeni, co przełożyło się na podjęcie ostatecznej decyzji o kontynuacji tego projektu.
Ze swojej strony deklarujemy, że wartość merytoryczna prezentowanych informacji nie ulegnie zmianie.
Liczymy na stałą współpracę ze wszystkimi administratorami licznych projektów indeksacyjnych, celem aktualizacji danych prezentowanych w naszym serwisie, dla dobra całej społeczności genealogicznej.
Redakcja portalu www.szpejankowski.eu"
Myślę, że przydałoby się skontaktować z administratorami portalu szpejanowski.eu. Może mają jeszcze plik tej strony i można ją ponownie przywrócić do żywych, niekoniecznie pod tym samym adresem WWW
Serwis www.ksiegi-parafialne.pl został utworzony w 2008r. przez Kubę Charęża. Jest on jego pomysłodawcą i zarazem ojcem chrzestnym. Jednak jak to w życiu bywa, zwiększone obowiązki rodzinne autora zdecydowały o przekazaniu serwisu nowej ekipie genealogów amatorów, akurat w tym przypadku skupionych wokół portalu rodzinnego www.szpejankowski.eu
W toku wymiany doświadczeń z innymi genealogami amatorami wielokrotnie słyszeliśmy pozytywne opinie na temat serwisu, które wyrażały osoby poszukujące rozproszonych indeksów ksiąg metrykalnych, zarówno z kraju jak i zza granicy. I naszym zdaniem jest to wartościowe narzędzie pracy poszukiwacza własnych korzeni, co przełożyło się na podjęcie ostatecznej decyzji o kontynuacji tego projektu.
Ze swojej strony deklarujemy, że wartość merytoryczna prezentowanych informacji nie ulegnie zmianie.
Liczymy na stałą współpracę ze wszystkimi administratorami licznych projektów indeksacyjnych, celem aktualizacji danych prezentowanych w naszym serwisie, dla dobra całej społeczności genealogicznej.
Redakcja portalu www.szpejankowski.eu"
Myślę, że przydałoby się skontaktować z administratorami portalu szpejanowski.eu. Może mają jeszcze plik tej strony i można ją ponownie przywrócić do żywych, niekoniecznie pod tym samym adresem WWW
- piotr_nojszewski

- Kontakt:
były ksiegi-parafialne.pl
Witam,
z żalem stwierdziłem że ktoś przejął adres serwisu
http://www.ksiegi-parafialne.pl/
I niestety jest tam już cos zupełnie innego zresztą nieadekwatnego do nazwy.
A wydaje mi się, ze był to przydatny serwis z potencjałem.
Czy moze coś komuś wiadomo o dalszych losach tej inicjatywy?
pozdrawiam
Piotr
Piotr
były ksiegi-parafialne.pl
Kilka miesięcy temu na tej stronie pojawiła się informacja następującej treści:
"Łatwiejszy dostęp do skanów metryk i dokumentów online oraz dostęp do wykazów i wyszukiwarek na regionalnych portalach genealogicznych spowodował zawieszenie działalności www.ksiegi-parafialne.pl
W związku z licznymi prośbami o udostępnienie metryk osób poszukiwanych, informujemy, że portal „Księgi parafialne“ jest tylko zbiorem informacji o przeprowadzonych indeksacjach ksiąg metrykalnych."
Od lipca br., z tego co widzę domena prawdopodobnie zmieniła właściciela.
pozdrawiam
Paweł
"Łatwiejszy dostęp do skanów metryk i dokumentów online oraz dostęp do wykazów i wyszukiwarek na regionalnych portalach genealogicznych spowodował zawieszenie działalności www.ksiegi-parafialne.pl
W związku z licznymi prośbami o udostępnienie metryk osób poszukiwanych, informujemy, że portal „Księgi parafialne“ jest tylko zbiorem informacji o przeprowadzonych indeksacjach ksiąg metrykalnych."
Od lipca br., z tego co widzę domena prawdopodobnie zmieniła właściciela.
pozdrawiam
Paweł
- piotr_nojszewski

- Kontakt:
Re: były ksiegi-parafialne.pl
Poniżej wersja archiwalna tej strony:piotr_nojszewski pisze:Witam,
https://web.archive.org/web/20140108012 ... fialne.pl/
z ukłonami,
Tomasz M.Dąbrowski