Witam,
poszukuję potomków, krewnych o nazwiskach, takich jak w temacie.
W moim drzewie wszystkie rodziny mieszkały na Kresach, okolice Brodów, Szczurowice...
Moja 2xprababka Włodzimiera z Kozłowskich, córka Franciszka i Julii ze Świątkowskich, ur. 06.09.1885 r. Jej siostra Aleksandra Bolechowska z Kozłowskich ur. 24.09.1893 r., zamężna z Karolem Bolechowskim.
Pozdrawiam,
Oskar.
Kozłowscy, Świątkowscy, Bolechowscy - Kresy.
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
-
Oskar_Tymczyszyn

Kozłowscy, Świątkowscy, Bolechowscy - Kresy.
Ostatnio zmieniony pt 25 kwie 2014, 22:13 przez Oskar_Tymczyszyn, łącznie zmieniany 2 razy.
Kozłowscy, Liwinowscy, Bolechowscy - Kresy.
Witam,posiadam sprawozdanie Dyrekcji Państwowego Gimnazjum w Jaworowie (Ukraina). W tym sprawozdaniu w spisie uczniów klasy I jest Bolechowska Jadwiga jest to rok szkolny 1931/32. może mieć około 9-10 lat.Z innych informacji zawartych w treści tego sprawozdania wynika że do gimnazjum uczęszczali uczniowie z okolic nawet znacznie oddalonychod Jaworowa.jak rownież różnych wyznań . Nie wiem czy coś pomogłam ale pozdrawiam Ola.
-
Oskar_Tymczyszyn

Witam,
możliwe, że Jadwiga Bolechowska była córką moich krewnych Karola Bolechowskiego i Aleksandry z Kozłowskich (ur.24.09.1893). Niestety nie posiadam informacji, co do potomstwa Karola i Aleksandry. Także są to tylko przypuszczenia.
Pozdrawiam,
Oskar.
możliwe, że Jadwiga Bolechowska była córką moich krewnych Karola Bolechowskiego i Aleksandry z Kozłowskich (ur.24.09.1893). Niestety nie posiadam informacji, co do potomstwa Karola i Aleksandry. Także są to tylko przypuszczenia.
Pozdrawiam,
Oskar.
Witam,
w par. Dobczyce/woj. małopolskie/ jest akt małżeństwa z 20 listopada 1838 /wieś Brzezowa nr 32/ Maciej Leśniak, syn Antoniego i Ewy Mazur, l. 25 k. z Kurnatki /dziś Kornatka/, żeni się z Katarzyną Bolechowską l. 24 p. córka Antoniego i Jadwigi Ptak.
Gienia.
w par. Dobczyce/woj. małopolskie/ jest akt małżeństwa z 20 listopada 1838 /wieś Brzezowa nr 32/ Maciej Leśniak, syn Antoniego i Ewy Mazur, l. 25 k. z Kurnatki /dziś Kornatka/, żeni się z Katarzyną Bolechowską l. 24 p. córka Antoniego i Jadwigi Ptak.
Gienia.
-
Oskar_Tymczyszyn

Witam,
tak daleko w przeszłość to jeszcze nie dotarłem.... Także nie mogę niczego powiedzieć o tych osobach. Ale wydaję mi się, że nie jest to rodzina. Stawiałbym raczej na tereny dzisiejszej Ukrainy.
Pozdrawiam,
Oskar.
tak daleko w przeszłość to jeszcze nie dotarłem.... Także nie mogę niczego powiedzieć o tych osobach. Ale wydaję mi się, że nie jest to rodzina. Stawiałbym raczej na tereny dzisiejszej Ukrainy.
Pozdrawiam,
Oskar.