Opera + poczekalnia = dziwny styl linków odwiedzonych

Wątki tematyczne przesunięte z innego podforum

Moderatorzy: elgra, maria.j.nie

Awatar użytkownika
Marek.Podolski

Sympatyk
Mistrz

Post autor: Marek.Podolski »

Jeśli można to nie chciałbym aby wypowiadał się Marek (słoniatko60), bo jego wypowiedzi typu "mam super system i oprogramowanie za 10 tys, a wy macie dziadostwo" znaczenie zaniża poziom dyskusji.

Ja chce jedynie by strona była ładna również na Operze.
Ty właśnie zaniżyłeś Waści poziom dyskusji pisząc że ktoś nie nie może się wypowiadać na Forum!!! Cenzura się marzy?

Ale do rzeczy. Nic kolega nie zrozumiał o czym pisałem wyżej. Jest to tekst nie o Operze mydlanej! Moje oprogramowanie służy osobom niewidomym i niedowidzącym - program JAWS i inne. Dla ciebie zapewne to badziewie.

Pozdrawiam
Marek
Awatar użytkownika
redie

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: redie »

Marku,
doskonale zrozumiałem, że masz na myśli dodatkowe oprogramowanie, co zresztą wskazałem w mojej sarkastycznej wypowiedzi separując system i oprogramowanie.

Czy to jest JAWS czy może coś innego, to jestem przekonany że kwota którą podałeś jest adekwatna do jakości oprogramowania.

Bardziej mi chodziło o to byśmy mieli nieco dystansu do siebie samych. Z mojego punktu widzenia - jako osoby czytającej Twoje wypowiedzi - widzę, że są one nasycone negatywnym nastawieniem i większość nie wnosi żadnych merytotycznych wartości.
Nabiłeś sobie postów, a problem poruszony w temacie jest w takim samym stanie jakby Twoich postów w ogóle nie było, więc po co piszesz.
Awatar użytkownika
Topolinski_Jozef

Sympatyk
Adept

Post autor: Topolinski_Jozef »

Witam,
redie pisze:Ja bym poprosił może o wypowiedź kogoś kto może to sprawdzić na Operze 12.17 lub najbardziej zbliżonej, bo nie ma poprawy i nie wiem czy problem leży po mojej stronie tzn. że przeglądarka sobie zachowała styl dla tej strony w swoim cachu czy może że ten styl jest dziedziczony np z tych samych elementów co napis WEJSCIE na głównej stronie Poczekalni.
...
Ja chce jedynie by strona była ładna również na Operze.
z ciekawości wróciłem do wersji 12.17 Opery i z przykrością stwierdzam, że
nadal występuje efekt opisany w pierwszym poście wątku.
Kilka dni temu "przesiadłem się" na wersję 20.0 i teraz mam wątpliwości,
kiedy u mnie się poprawił ten nieładny styl, dziś czy po przejściu na 20.0 :(
Pozdrawiam
Józef
...........

http://topolinscy.eu/
Awatar użytkownika
redie

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: redie »

U mnie na Opera 12.17 ten problem występował już od dawna ale go nie zgłaszałem, bo aż do dzisiaj nie utrudniał przeglądania.

Może najprostszym rozwiązaniem jest aktualizacja przeglądarki do wersji 20.0, wcale nie twierdzę że nie jest to problem samej przeglądarki.

Mimo wszystko jeżeli ten wątek śledzi ktoś mający dostęp do źródeł strony to prosiłbym o to by spróbować zmiejszyć czcionkę we wskazanym przeze mnie stylu - jak widać u Józefa ten efekt jest również widoczny, więc będziemy mogli stwierdzić po poprawce czy jest ona skuteczna.

U mnie ręczne wymuszenie 13 px zamiast 80 px zadziałało.
Awatar użytkownika
Marek.Podolski

Sympatyk
Mistrz

Post autor: Marek.Podolski »

Odpowiadam rede - każde to forum to dyskusja. Nic więcej nie potrzeba dodawać, tylko czytać ze zrozumieniem.

Natomiast, każda przeglądarka (czy program) ma plusy i minusy. Jeśli Chrome i Firefox czytają poprawnie te linki to na logikę można by powiedzieć, że coś jest w Operze nie tak. A minusem Chrome czy Firefox są problemy z bibliotekami cyfrowymi. Tutaj używam IE.

Rozwiązanie problemu leży w gestii administratora tego forum.

Pozdrawiam
Marek
jerkre

Sympatyk
Ekspert

Post autor: jerkre »

Noleży usawić przeglądarke do swoich potrzeb.
Ja testowałem do swoich potrzeb przeglądarki i pozostałem przy Operze oraz IE.
Opera jak dla mnie jest wygodna przy indeksacji metryk.
pozdrawiam serdecznie, Jurek
W kręgu moich zainteresowań nazwiska: Bąkowski, Buczkiewicz, Kręcisz, Pawlicki, Sajkiewicz, Skuta
Awatar użytkownika
hniew

Sympatyk

Post autor: hniew »

„Kłopot” jak się wydaje wynika w braku w stylach poczekalni oddzielnej definicji „A.big:visited”.
Przez to każda przeglądarka inaczej interpretuje styl odnośników odwiedzonych.
Czy jest to stan zamierzony czy też mały błąd to wie li tylko admin.

Sprawa została zgłoszona i czytelnie przez Radka opisana.
Do admina wcześniej czy później dotrze i w jego gestii jest kolejny ruch.

Dysputy o wyższości świąt jednych nad innymi nic tu nie wnoszą i z genealogią nie mają wiele wspólnego.

Pozdrawiam
Hubert
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tematy przesunięte”