Archiwa w Kielcach digitalizacja i indeksacja

Tematy - indeksacja i digitalizacja metryk, projekty PTG

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Marials

Sympatyk

Post autor: Marials »

Staram sie jak najuprzejmiej zadać pytanie.aby nikogo nie urazić.Doceniam ogromną pracę jaką włożyła Kornelia
digitalizując jako pierwsza akta z Archiwów w Kielcach.Ubolewam nad tym,że teraz bardzo wolno idzie indeksacja.Sama nie mogę się teraz w to właczyć,bo mam za dużo zobowiązań.
Mam pytanie,czy jest szansa na następne metryki w genbazie,chodzi mi np. o Nagłowice,pózniejszy Małógoszcz-po 1863.?
Pozdrawiam serdecznie Maria Lipka-Stępniewska
Awatar użytkownika
Ćwikliński_Leszek

Nieaktywny
Mistrz
Kontakt:

Post autor: Ćwikliński_Leszek »

W AP Kielce ostatnio Kornelia sfotografowała
Secemin
Uniejów
Krzęcice
Sławice
Świętomarz

aktualny stan prac przedstawiam w pliku
http://cwiklinski.pl/ptg/apkielce_AD.pdf

Zapraszamy chętnych do indeksacji.

pozdrowienia

Leszek
qufel

Sympatyk

Post autor: qufel »

Z pewną taką nieśmiałością zapytam: kiedy można spodziewać się Pińczowa z AP w Genbazie?
Darek Klepka - Busko Zdrój
Szukam kontaktu z osobami noszącymi nazwisko Sztefko lub Stefko, oraz Brzezińskich z Gostynina.
Awatar użytkownika
Stradowski_Jacek

Sympatyk
Mistrz

Post autor: Stradowski_Jacek »

Ćwikliński_Leszek pisze: aktualny stan prac przedstawiam w pliku
http://cwiklinski.pl/ptg/apkielce_AD.pdf

Zapraszamy chętnych do indeksacji.

pozdrowienia

Leszek
Wybacz Leszku moje pytanie: Czy data na górze tabeli "Stan na dzień 2014-05-30 " to zwykła pomyłka, czy taki jest zaplanowany stan prac na koniec maja ? :)

Jacek Stradowski
Awatar użytkownika
martyna_j

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: martyna_j »

Ja indeksuję metryki z parafii Krzcięcice z AD, zgłaszam się również do indeksacji metryk z tej właśnie parafii z AP,

pozdrawiam

Martyna
Awatar użytkownika
Ćwikliński_Leszek

Nieaktywny
Mistrz
Kontakt:

Post autor: Ćwikliński_Leszek »

stradów pisze:
Wybacz Leszku moje pytanie: Czy data na górze tabeli "Stan na dzień 2014-05-30 " to zwykła pomyłka, czy taki jest zaplanowany stan prac na koniec maja ? :)
Jacek Stradowski[/quote]
Chyba jednak przeoczenie.
Kornelia robi miesięcznie około 40 tyś zdjęć, więc do końca maja jeszcze kilka parafii przybędzie.
martyna_j pisze:Ja indeksuję metryki z parafii Krzcięcice z AD, zgłaszam się również do indeksacji metryk z tej właśnie parafii z AP,
pozdrawiam
Martyna
Proszę podać swój login na Genbazie to przydzielimy uprawnienie do katalogu Parafie1 gdzie będą wystawione Krzęcice z AP Kielce.
qufel pisze:Z pewną taką nieśmiałością zapytam: kiedy można spodziewać się Pińczowa z AP w Genbazie?
Pińczów jest w Genbazie dostępny tylko dla indeksujących.

pozdrowienia

Leszek
Awatar użytkownika
martyna_j

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: martyna_j »

Ćwikliński_Leszek pisze:Proszę podać swój login na Genbazie to przydzielimy uprawnienie do katalogu Parafie1 gdzie będą wystawione Krzęcice z AP Kielce.
Mój login na Genbazie to martyna_j

pozdrawiam serdecznie

Martyna
qufel

Sympatyk

Post autor: qufel »

Pińczów jest w Genbazie dostępny tylko dla indeksujących.

pozdrowienia

Leszek
Mam nadzieję że już niedługo będzie ogólnodostępny :wink:
Darek Klepka - Busko Zdrój
Szukam kontaktu z osobami noszącymi nazwisko Sztefko lub Stefko, oraz Brzezińskich z Gostynina.
Matysiak

Sympatyk

Post autor: Matysiak »

Witam,

W metryki.genbaza.pl brakuje w AD Kielce w parafii Strawczyn w katalogu 13_1846-1862_sl zdjęcie pomiędzy k_001017.JPG a k_001018.JPG stron nr 132 i 133.

Są one o tyle ważne że dotyczą aktu ślubu rodziców słynnego malarza polskiego Apoloniusza Kędzierskiego: http://pl.wikipedia.org/wiki/Apoloniusz_K%C4%99dzierski

Gdzie można zobaczyć te brakujące strony?

Pozdrawiam

Piotr
Awatar użytkownika
Jana

Członek PTG
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Jana »

Mam pytanie o Parafię Szumsko? Czy jest indeksowana? Niestety adres mailowy parafii zawraca maile i nie wiem czy mama pisac już list czy też mogę liczyć na jakieś akty w necie. Chodzi mi o akty małżeństw sprzed 1837 roku.
Pozdrawiam serdecznie
Janka Fickowska

Sympatyk
Mistrz

Post autor: Marynicz_Marcin »

Parafii Szumsko nie widać na żadnej z list (AP Kielce, AD Kielce i AP Sandomierz, parafie), więc ksiegi prawdopodobnie są jedynie na parafii i nie zostały poddane procesowi digitalizacji.
Pozdrawiam,
Marcin Marynicz

Zapraszam na mojego bloga genealogicznego :
http://przodkowieztamtychlat.blogspot.com/
Awatar użytkownika
keret

Sympatyk
Adept

Post autor: keret »

Witaj Jana
Od roku 1712 księgi znajdują sie w kancelarii parafialnej w Szumsku jeżeli jest ten sam proboszcz co jakiś czas temu to marne szanse na ustalenie czegokolwiek.
Co do braków w parafii Strawczyn, księgi można zobaczyć w AD Kielce w zdygitalizowanych materiałach jak widać jest błąd, kiedy zostanie uzupełniony trudno coś na ten temat powiedzieć.
M.Terek
Sawicki_Julian

Sympatyk

Post autor: Sawicki_Julian »

Witam, miałem tą księgę metrykalną w rękach od 1712 r. z Szumska ( na dłużej ), jest to wąska księga pisana po łacinie, według tu podanych w necie parafii ksiądz proboszcz jest ten sam od 2003 r. i jest przychylny szukania w tych księgach. Może ktoś trafił na księdza wikarego, tak wcześniej nie było, a młodzi księża są różni, ale najlepiej w roboczy dzień jechać tam osobiście z rana i nie zaszkodzi pogadać przez telefon o swym zamiarze ; pozdrawiam - Julian
Awatar użytkownika
Jana

Członek PTG
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Jana »

Ja jednak napisze list. O jeździe niestety mogę zapomnieć. Może akurat trafi w ręce proboszcza. Tak zaadresuję.
Pozdrawiam serdecznie
Janka Fickowska

Sympatyk
Mistrz

Post autor: Marynicz_Marcin »

Ja w przypadku innej parafii muszę na odwrót. Proboszcz bez pieniędzy nawet nie odpowie. Ot wyychowanie :)
Pozdrawiam,
Marcin Marynicz

Zapraszam na mojego bloga genealogicznego :
http://przodkowieztamtychlat.blogspot.com/
ODPOWIEDZ

Wróć do „Indeksacja metryk - projekty PTG”