Proszę o pomoc w odczytaniu i znalezieniu parafii

Wzajemna pomoc w problemach natury genealogicznej. Przed wysłaniem zapytania proszę sprawdzić podforum tematyczne : Tłumaczenia metryk: łacina, niemiecki, rosyjski, ukraiński, angielski, francuski ; także tematy : Poszukiwania lub Stronę Główną Forum

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

beata_zacharuk

Sympatyk

Post autor: beata_zacharuk »

Bardzo proszę o pomoc w odczytaniu nazwy parafii z której pochodził pan młody. Miejscowosć to Orłów ale parafii nie mogę rozczytać. Nie chcę sugerować odpowiedzi ale to, co rozczytuję nie pasuje mi do żadnej znanej miejscowości. Dodam, ze to akt z Radzynia Podlaskiego. Młody mieszkał w Sobolewie ale urodził sie w Orłowie. Jaka parafia? akt 39

http://szukajwarchiwach.pl/35/1908/0/2. ... SM_i-Sn1MA

Pozdrawiam!
Beata Zacharuk
Awatar użytkownika
eliza1952

Członek Honorowy
Tytan

Post autor: eliza1952 »

Beata
Wydaje mi się,że to parafia Bełżyce
pozdrawiam serdecznie
Eliza

poszukuję aktu urodzenia Wincenty Rychliński ok.roku 1792 syn Mateusza
Awatar użytkownika
Tomek_Wojtaszek

Sympatyk

Post autor: Tomek_Wojtaszek »

Witam,

Skrót myślowy - o prawie 100 km w linii prostej.

Faktycznie urodzony w Orłowie parafii Krasnystaw (gmina Izbica), a zgłoszony w parafii Bełżyce - akt nr 56/1846.

HTH

(-) Tomek Wojtaszek
beata_zacharuk

Sympatyk

Post autor: beata_zacharuk »

Tomku!!!!!!
Tysiąckrotne dzięki!!!!!! Tego mi brakowało. Dzięki Tobie udało mi się rozszyfrować jedna z rodzinnych zagadek. Dziękuję za akt urodzenia!!!!!! :D
beata
Eliza!
Tobie też dziękuję!!!!!!
Awatar użytkownika
Tomek_Wojtaszek

Sympatyk

Post autor: Tomek_Wojtaszek »

beata_zacharuk pisze:Tysiąckrotne dzięki!!!!!! Tego mi brakowało. Dzięki Tobie udało mi się rozszyfrować jedna z rodzinnych zagadek. Dziękuję za akt urodzenia!!!!!! :D
Ależ zupełnie nie ma za co! "Rzeczy niemożliwe załatwiamy od ręki; na cuda trzeba tylko chwilkę poczekać!" W Regionalnej bazie indeksów ksiąg metrykalnych Lubelszczyzny jest trochę więcej informacji również na temat Twoich Przodków. Ale akurat akt urodzenia Twojego Władysława ciągle czeka na spisanie i wprowadzenie do bazy regestrów. Portal Lubgens.eu przyjmie z otwartymi ramionami Osoby chętne do jego współtworzenia.

Pozdrawiam

(-) Tomek Wojtaszek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Potrzebuję pomocy”