Nazwisko Gdak

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

franciszka_gdak

Sympatyk

Nazwisko Gdak

Post autor: franciszka_gdak »

Poszukuję osób o nazwisku Gdak
Ostatnio zmieniony pn 03 sie 2009, 19:06 przez franciszka_gdak, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Małgorzata_Olewnik

Sympatyk
Mistrz

Nazwisko Gdak

Post autor: Małgorzata_Olewnik »

Witaj.
indeksując 2 parafie-Łopiennik i Fajsławice,to jedynie to Twoje nazwisko pojawiało się w Fajsławicach,ale chyba jeszcze widziałam w par.Milejów.
Pozdrawiam.Gośka.
franciszka_gdak

Sympatyk

Nazwisko Gdak

Post autor: franciszka_gdak »

Wawrzyniec Gdak był najprawdopodobnoiej moim krewnym,ten bioracy ślub w Fajsławicach...Dziękuje Pani za odpowiedz.
grazynkap

Sympatyk

Post autor: grazynkap »

Prapradziadek mojego męża Wojciech Polkowski Marcjonik przed grudniem 1851r ożenił się z Katarzyną Gdak ur.17.10.1832r w miejscowości:Kwaśnianka.Katarzyna zm.06.09.1904r w miejscowości Dadźbogi pow. Węgrów woj.mazowieckie.
pozdrawiam Grażyna
Awatar użytkownika
Dulski_Roman

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Dulski_Roman »

W parafii Żółkiewka - śluby jest:
- Wawrzyniec 1878r.
- Agnieszka 1879r.
- Maryanna 1879r.
- Katarzyna 1883r.
- Katarzyna 1885r.
- Maryanna 1889r.
Wszystkie pozycje są w genetece - pozdrawiam Roman
Awatar użytkownika
Mariańska_Małgorzata

Sympatyk
Ekspert
Kontakt:

Post autor: Mariańska_Małgorzata »

Witam. Mam przodków o nazwisku Gdak pochodzących z Lubelszczyzny. Mój pradziadek, Antoni Gdak, urodził się w Oleśnikach pod koniec XIX w., obecnie gmina Trawniki, a przed wojną gromada Fajsławice. Nie jestem jeszcze na poziomie poszukiwań archiwalnych, dlatego nie wiem, skąd z kolei pochodzili jego rodzice: Łukasz Gdak i Marianna Gładysz(?).
Istnieje duże prawdopodobieństwo, że mamy wspólnych przodków, skoro w grę wchodzi woj. lubelskie i to okolice Fajsławic i Trawnik.

Edit: Rodzice Antoniego to Łukasz Gdak i Marianna Staniek. Marianna urodziła się w 1878 r. w Oleśnikach, jej rodzice to Szymon i Katarzyna z d. Gładysz. Rok urodzenia Łukasza to prawdopodobnie 1877.
Pozdrawiam
Małgorzata

Szukam - Piotr Albrecht i Elżbieta Golden - ślub przed 1884 r. - gdzie??
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”