Nazwisko Gdak
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
franciszka_gdak

Nazwisko Gdak
Poszukuję osób o nazwisku Gdak
Ostatnio zmieniony pn 03 sie 2009, 19:06 przez franciszka_gdak, łącznie zmieniany 1 raz.
- Małgorzata_Olewnik

Nazwisko Gdak
Witaj.
indeksując 2 parafie-Łopiennik i Fajsławice,to jedynie to Twoje nazwisko pojawiało się w Fajsławicach,ale chyba jeszcze widziałam w par.Milejów.
Pozdrawiam.Gośka.
indeksując 2 parafie-Łopiennik i Fajsławice,to jedynie to Twoje nazwisko pojawiało się w Fajsławicach,ale chyba jeszcze widziałam w par.Milejów.
Pozdrawiam.Gośka.
-
franciszka_gdak

Nazwisko Gdak
Wawrzyniec Gdak był najprawdopodobnoiej moim krewnym,ten bioracy ślub w Fajsławicach...Dziękuje Pani za odpowiedz.
- Dulski_Roman

- Mariańska_Małgorzata

- Kontakt:
Witam. Mam przodków o nazwisku Gdak pochodzących z Lubelszczyzny. Mój pradziadek, Antoni Gdak, urodził się w Oleśnikach pod koniec XIX w., obecnie gmina Trawniki, a przed wojną gromada Fajsławice. Nie jestem jeszcze na poziomie poszukiwań archiwalnych, dlatego nie wiem, skąd z kolei pochodzili jego rodzice: Łukasz Gdak i Marianna Gładysz(?).
Istnieje duże prawdopodobieństwo, że mamy wspólnych przodków, skoro w grę wchodzi woj. lubelskie i to okolice Fajsławic i Trawnik.
Edit: Rodzice Antoniego to Łukasz Gdak i Marianna Staniek. Marianna urodziła się w 1878 r. w Oleśnikach, jej rodzice to Szymon i Katarzyna z d. Gładysz. Rok urodzenia Łukasza to prawdopodobnie 1877.
Istnieje duże prawdopodobieństwo, że mamy wspólnych przodków, skoro w grę wchodzi woj. lubelskie i to okolice Fajsławic i Trawnik.
Edit: Rodzice Antoniego to Łukasz Gdak i Marianna Staniek. Marianna urodziła się w 1878 r. w Oleśnikach, jej rodzice to Szymon i Katarzyna z d. Gładysz. Rok urodzenia Łukasza to prawdopodobnie 1877.
Pozdrawiam
Małgorzata
Szukam - Piotr Albrecht i Elżbieta Golden - ślub przed 1884 r. - gdzie??
Małgorzata
Szukam - Piotr Albrecht i Elżbieta Golden - ślub przed 1884 r. - gdzie??